- کد مطلب : 2069 |
- تاریخ انتشار : 25 مهر, 1392 - 09:02 |
- ارسال با پست الکترونیکی
احساس خطر "لاریجانی" از حضور "حامیان عارف" در انتخابات مجلس آینده
در گزارش این روزنامه به قلم لاله کریمی آمده است:
«اين روزها چهرههاي شاخص اصلاحطلب و اصولگرا يا به دنبال تاسيس حزب هستند يا در انديشه توسعه جامعه مدني. تشكيل حزب فراگير نخستين بار بعد از انتخابات دوره يازدهم رياستجمهوري مطرح شد و برخي تحليلگران به واسطه ظرفيت ايجاد شده حول محور محمدرضا عارف، كانديداي انتخابات رياستجمهوري، او را بهترين گزينه براي محوريت اين حزب دانستند.
عارف كه هماكنون درصدد توسعه بنياد اميد ايرانيان در سراسر كشور است، طي آخرين اظهاراتي كه از او منتشر شده تا پايان سال جاري چندين شعب استاني بنياد اميد ايرانيان در استانها تاسيس خواهد شد اما آنطور كه نزديكان عارف گفتهاند او به موازات توسعه بنياد خود در انديشه تشكيل حزب نيز هست، اما اينكه آيا حزب عارف با محوريت او خواهد بود يا طرفداران او حزب را تشكيل خواهند داد هنوز مشخص نشده است، فراگير بودن حزب احتمالي عارف با موافقت و مخالفتهايي روبهرو است. اخيرا خاتمي در پاسخ به سوالي درباره حزب فراگير عارف گفته بود: «من با فراگير بودن حزب مخالفم اما نفس تشكيل احزاب مختلف را ميپسندم.» مرتضي حاجي، عضو بنياد باران و از چهرههاي نزديك به عارف و خاتمي نيز اخيرا در گفتوگو با ايسنا با تشكيل حزب فراگير مخالفت كرده و سرنوشت چنين حزبي را به مانند حزب رستاخيز دانست. اما از آنسو اصولگرايان شكست خورده در انتخابات نيز بعد از زمزمههايي مبني بر تشكيل حزب فراگير از سوي عارف درصدد تشكيل چنين حزبي برآمدند. در اين ميان علي لاريجاني كه از احتمال حضور قدرتمند اصلاحطلبان در انتخابات مجلس با محوريت عارف احساس خطر كرده و بيم از دست دادن كرسي رياست مجلس را دارد درصدد تشكيل حزب برآمده كه البته با واكنشهاي موافق و مخالف در ميان نمايندگان اصولگراي مجلس نهم مواجه شده است.
رهروانيها عضو حزب لاريجاني نميشوند
ابراهيم نكو، عضو فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت از جمله مخالفان تشكيل حزب از سوي لاريجاني گفته كه در فراكسيون متبوعش اخباري مبني بر تاسيس حزب جديد توسط علي لاريجاني مطرح است اما به گفته وي قرار نيست برخي اعضاي فراكسيون، لاريجاني را در اين امر همراهي كنند.
اين نماينده اصولگراي مجلس ميگويد: «اعضاي فراكسيون رهروان ولايت از اينكه آقاي لاريجاني با چه عنوان و هدفي ميخواهد حزب متبوعش را تشكيل دهد، اطلاعي ندارند. مطمئنا در صورت تشكيل حزب از سوي رييس مجلس تعدادي از اعضاي فراكسيون رهروان ولايت با ايشان همراهي نخواهند كرد و عضو حزب آقاي لاريجاني نخواهند شد.»
روساي قوا از حضور در احزاب اجتناب كنند
احمد آريايينژاد، ديگر نماينده مجلس نيز تاكيد ميكند: «روساي قوا به دليل اينكه حيطه وظايفشان فراگير است و با تمام ملت سر و كار دارند بهتر است از حضور در يك حزب خاص اجتناب كنند.»
او در گفتوگو با ايسنا در ارزيابي خود از اينكه مسوولان اجرايي به ويژه روساي قوا بخواهند حزبي تشكيل دهند، گفت: بهتر است اگر اينگونه افراد به دنبال تشكيل حزب هستند قبل از پذيرش مسووليتشان باشد زيرا حين و بعد از اينكه تصدي پستي را عهدهدار باشند، ميتواند مشكلزا شود. با اين وجود عوض حيدرپورشهرضايي ديگر عضو فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت نيز با تاكيد بر اينكه فضا براي علاقهمندان به فعاليت سياسي در قالب احزاب باز است به ايسنا گفت كه توصيهام براي افراد شاخص تشكيل حزب است.
اما موضوع تشكيل حزب فراگير تنها به عارف و لاريجاني ختم نميشود و اخيرا برخي اصولگرايان نزد حجتالاسلام والمسلمين ناطقنوري رفتند كه او را مجاب كنند براي مجلس آينده وارد عرصه رقابت شود، كه آنطور كه شنيده شده است شيخ اصولگرا فعلا با اين پيشنهاد مخالفت كرده است.
در همين رابطه محمدرضا باهنر درباره روند تشكيل حزب فراگير از سوي جريانات سياسي در داخل كشور گفت در حال حاضر بيشتر در حال رايزني براي تشكيل چنين حزبي هستيم و اينكه بتوانيم نظر فعالان سياسي در كشور را به يك جمعبندي واحد درباره تشكيل حزب فراگير برسانيم.
او با بيان اينكه انجام اقدامات اجرايي و عملياتي براي تشكيل حزب فراگير هنوز شكل نگرفته است، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به رايزنيهاي انجام شده با فعالان سياسي مختلف درباره تشكيل حزب فراگير، اكنون محور مباحث خود را بر ايجاد يك گفتمان براي تشكيل حزب فراگير متمركز كردهايم.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين، با اشاره به رايزنيهاي اصولگرايان براي ليدري «حجتالاسلام والمسلمين ناطقنوري» در راس اين جريان سياسي در صورت تشكيل حزب فراگير گفت: رايزنيهاي انجام شده فقط با آقاي ناطقنوري انجام نميشود، بلكه با اشخاص بسيار زيادي در اين زمينه در حال رايزني هستيم تا بتوانيم 2 يا 3 حزب واحد و منسجم در قالب حزبي فراگير تشكيل دهيم. در تشكيل حزب فراگير بحث افراد و اينكه چه حزبي با چه اسمي شكل خواهد گرفت مطرح نيست، بلكه بحث گفتمان تحزب در كشور ملاك و مهم است. تلاش اصولگرايان براي جلب رضايت ناطق نوري در حالي است كه دلخوري او از اصولگرايان كه بعد از اتهامات «احمدينژاد» رييسجمهور سابق به فرزندان وي و عدم واكنش و حمايت اين جريان سياسي از ناطقنوري و عدم حضور ناطقنوري در مراسم ضيافت افطاري جامعه اسلامي مهندسين، جلسات جامعه روحانيت مبارز همچنان ادامه دارد و از آن طرف به نظر ميرسد حضور وي در مراسم ضيافت افطاري اصلاحطلبان از جمله محمدرضا عارف نشان از تمايل وي براي قرار گرفتن در كنار اصلاحطلبان باشد. با توجه به اشتياق به وجود آمده براي تشكيل حزب از سوي فعالان سياسي اصلاحطلب، اصولگرا و اعتدالگرا با محوريت و ليدري افرادي مثل حجتالاسلام والمسلمين خاتمي، حجتالاسلام والمسلمين ناطقنوري، آيتالله هاشمي، محمدرضا عارف و علي لاريجاني و با توجه به در پيش بودن انتخابات مجلس دهم و لزوم يكدست و هماهنگ بودن دولت و مجلس و متقابلا تلاش اصولگرايان بر بازگشت در راس هرم قدرت بايد ديد در نهايت كدام جريان سياسي ميتواند موفق به تشكيل يك حزب فراگير شود.»
افزودن نظر جدید