- کد مطلب : 16769 |
- تاریخ انتشار : 15 بهمن, 1396 - 08:14 |
- ارسال با پست الکترونیکی
جنگ آب در راه است/ فلات مرکزی ایران تخلیه میشود
به گزارش امیدنامه ،اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران درباره راهکارهای برونرفت از بحران آب و اینکه چقدر بحث بیآبی به شرایط بحرانی نزدیک شدهاست؟ اظهار داشت: موضوع تغییر اقلیم یک واقعیت است و باید آن را بپذیریم؛ تغییر اقلیم یعنی گرم شدن ۱.۷ دهم درجه سانیتگراد زمین و به طبع آن تبخیر و تعریق بالاتر و از طرف دیگر بارشها، زمان بارش و پراکنش بارش ملاک کار است؛ به هر جهت بحث کم آبی یک واقعیتی است که به سمت بحران پیش می رود.
رییس سازمان مدیریت بحران با اشاره به اینکه قبل از بارندگیهای اخیر واقعا مشکل داشتیم، افزود: هفته گذشته جلسه ای با کارشناسان و مسوولان کشور درباره وضعیت کم آبی و بالاخص آب شرب در کشور داشتیم. اگر آب شرب نداشته باشیم، مشکلاتی همچون جنگ آب و از این قبیل مسائل پیش خواهد آمد.
معاون وزیر کشور اضافه کرد: کارشناسان بر این باورند که اگر این روند ادامه یابد، فلات مرکزی ایران تخلیه میشود و مردم به سمت دریاها، حاشیه خلیج فارس، دریای خزر و عمان مهاجرت میکنند که در چنین شرایطی باید انتقال آب صورت گیرد که در این رابطه اختلافات بسیار زیادی وجود دارد.
نجار استفاده از آب ژرف را یکی دیگر از راهکارهای برون رفت از بی آبی و کم آبی عنوان کرد و گفت: بعضی از کارشناسان نظرشان بر این است که در بعضی مکان ها، در عمق بیش از ۱۰۰۰ هزار آب داریم که می توانیم چاه بزنیم و از آن استفاده کنیم. به هر حال این نظر کارشناسان است و ما هم اعتباری را برای اجرایی کردن این طرح به صورت پایلوت در نظر گرفته ایم و اگر این طرح به صورت سراسری اجرایی شود، یک بحث اساسی خواهد شد. در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مطالعاتی انجام شده که مسیرش هم همانجاست.
رییس سازمان مدیریت بحران بحث بارور کردن و باراندن ابرها به صورت تجمیعی منهای شکل بارور کردن مرسوم را از دیگر طرح های قابل اجرا شدن برای مقابله با کم آبی توصیف کرد و گفت: گروهی در دانشگاه صنعتی شریف بر روی این طرح کار کرده اند و ما به آنها اعلام کردیم که اگر این کار قابلیت اجرایی شدن دارد، دولت تامین اعتبار خواهد کرد.
نجار اضافه کرد: به دلیل برداشت از سفره های زیر مینی، همه دشت هایمان بیلان منفی دارند و فرونشت زمین جدی است؛ حتی در همین تهران فرونشست ها زیاد و به زعم کارشناسان غیرقابل ترمیم است.
وی به وجود فروچاله ها، بیابان زایی ها و کاهش پوشش گیاهی و تاکید بر ضرورت مهار بخشی از این مشکلات اشاره کرد و افزود: البته هیچ کاری نشدنی نیست؛ اولا از خداوند می خواهیم که رحمتش را نازل کند و اگر این رحمت زحمتی به وجود می آورد، به نقمت تبدیل نکنیم. صرفه جویی در همه بخش ها لازم است. ما در دنیا از لحاظ مصرف آب شرب بالاترین میزان را داریم که باید کمی کاهش یابد. نمی شود با این کمبود، از آب به این شکل استفاده کرد چرا که تبدیل آب خام به شرب هزینه های زیاد دارد.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه در بخش صنعت می توان آب ها را چند باره استفاده کنیم و بیشتر از این از آب ها بهره ببریم، گفت: می توان در بخش کشاورزی راندمان را بالا ببریم. کشت های گلخانه ای می تواند در شرایط کم آبی خوب باشد. در شرایط کم آبی نباید هندوانه بکاریم و صادر کنیم. این یعنی صادر کردن آب.
افزودن نظر جدید