مبارک که در آن زمان فرمانده نیروی هوایی بود خاطراتش را از شکست ۱۹۶۷ ذکر کرد و گفت: این یک جنگ نبود. بدون هشدار یا هیچ طرحی ما مورد هدف قرار گرفتیم.
وی درباره جنگ فرسایشی (ژوئیه ۶۷ تا اوت ۷۰) و نقش آن در پیروزی جنگ اکتبر نیز صحبت کرد.
نیروی هوایی رژیم صهیونیستی پنجم ژوئن ۱۹۶۷ حمله غافلگیرکنندهای به پایگاههای نیروی هوایی مصر داشت و جرقه جنگ شش روزه یا "النکسة" را زد. این جنگ به کشته شدن ۲۰ هزار عرب و ۸۰۰ اسرائیلی و نابودی ۷۰ تا ۸۰ درصد از تجهیزات جنگی در کشورهای عربی و دو الی پنج درصد در اسرائیل منجر شد.
مبارک گفت: انور سادات، رئیسجمهوری فقید زمانی که تصمیم به جنگ گرفت طرحی را تهیه کردیم و زمان زیادی به مشورت بین دفاع هوایی، لشکر دوم و سوم ارتش با حضور سعد الشاذلی(رئیس ستاد) و احمد اسماعیل(وزیر جنگ اسبق) گذشت و مقدمات رسمی از آوریل ۱۹۷۳ چیده شد.
وی به سفر هیئت نظامی سوریه به قاهره در ماه اوت برای نشست با مسؤولان مصری و مشخص کردن موعد جنگ اشاره کرد و گفت که وی یکی از حاضران در این نشست بوده است و در این نشست تاریخ ششم اکتبر تعیین شد. اختلافاتی بین الشاذلی و السادات درباره تاکتیکهای جنگ در آغاز جنگ مصر علیه اسرائیل برای آزادی سینا رخ داد و همین مساله به دور کردن وی از ستاد ارتش منجر شد. وی به عنوان سفیر مصر در انگلیس و پرتغال تعیین شد.
مبارک افزود، جوانان میزان فداکاری نسل اکتبر ۱۹۷۳ را نمیدانند؛ نسلی که تلاش کرد تا آثار شکست ۶۷ را پاک کند تا نیروهای مسلح بار دیگر اعتماد خود را به دست آورند و ملت دوباره به ارتش و فرماندهان آن اعتماد کنند.
مبارک اظهار کرد: ملت بعد از شکست ۶۷ اعتمادش را به ارتش کشور از دست دادند.
نیروی مسلح مصر روز نیروی هوایی را که مصادف است با ۱۴ اکتبر به مناسبت سالروز پیروزی در جنگ ۷۳ جشن میگیرد.
انقلاب مردمی ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ به سرنگونی نظام حسنی مبارک منجر شد.
افزودن نظر جدید