- کد مطلب : 4935 |
- تاریخ انتشار : 25 تیر, 1393 - 13:44 |
- ارسال با پست الکترونیکی
خط مشی کیهان برای مذاکرهکنندگان
به گزارش امید، محمد ایمانی در بخشی از این یادداشت در کیهان مینویسد: درس تجربه ژنو این است که یک توافق خوب باید متوازن، متعادل، شفاف، بدون ابهام با تعهدات روشن متقابل باشد. به ویژه درباره تحریمها باید توجه داشت که اولا دولت آمریکا در قبال کنگره فاقد اختیار است، برخلاف تیم ما که بهای کافی به مجلس شورای اسلامی به عنوان عقبه حمایتی خود نداده است. ثانیا حتی با فرض تعطیلی تمام فناوری هستهای در ازای لغو تحریمها آمریکاییها بهانهجویی را به حوزههای دیگر میکشانند.
با این اوصاف به تاکید باید گفت مسیر حل حقوقی و فنی اختلاف با مسیر انحرافی که القا میشود کاملا متفاوت است. صرف نظر از اینکه دارندگان و کاربران تسلیحات کشتار جمعی حق اظهار نگرانی ندارند- و این را همواره باید با تاکید گفت- تضمین سلامت برنامه هستهای ایران و عدم انحراف آن مسیر حقوقی و فنی مشخصی دارد و این تضمین نمیتواند هیچ ارتباطی به بازیهای انحرافی نظیر تعلیق، فریز، کاهش حجم و سطح غنیسازی و افزایش به اصطلاح زمان بریک آوت (گریز هستهای) داشته باشد.
چگونه است که آمریکا حق داشته در طول سالهای گذشته ایران را به بمباران تاسیسات هستهای تهدید کند اما مثلا ایران حق نداشته برای مصونیت، تاسیسات فردو را زیر زمین بسازد، حتی اگر این تاسیسات تحت نظارت آژانس فعالیت کند؟! ما بدعهدی و گروگانگیریهای غرب را در عدم پرداخت حقالسهم 10 درصدی ایران از یورودیف فرانسه، ساخت نیروگاه بوشهر و تامین سوخت 20 درصد راکتور تهران به تکرار آزمودهایم و بنابراین هیچ دلیلی ندارد توانایی ملی خودکفا برای تامین نیازهای خود را بلوکه کنیم و دست نیاز به سوی دولتهای خبیثی بگشاییم که تحریم و فشار و زورگویی و باجخواهی، اخلاق تغییرناپذیر آنهاست.
افزودن نظر جدید