زلزله 8 ریشتری ظریف در دستگاه دیپپلماسی؛ تغییرات اساسی وزارت امورخارجه در راه است

محمدجواد ظريف وزير امورخارجه كشورمان در نخستين ماه‌های دوره چهارساله دوم وزارت خود با ايجاد تغييرات اساسي در بدنه دستگاه ديپلماسي به بازنگري در ساختار و روند اداره أمور اين وزارت خانه پرداخت.

به گزارش اميدنامه، در تغييرات جديد وزارت امورخارجه با تغيير و يا تركيب برخي معاونت‌ها، تعداد معاونت‌های دستگاه ديپلماسي به ٥معاونت معاونت سياسي و بين المللي، معاونت آموزشي، معاونت اقتصادي، معاون كنسولي، مجلس و أمور ايرانيان و در نهايت معاونت پشتيباني و مالي تقليل خواهد يافت. برهمين اساس عباس عراقچي معاون أمور بين الملل وزارت أمور خارجه كه پيش از اين عهده دار معاونت حقوقي و أمور بين الملل وزارت خارجه بود به عنوان معاون سياسي و بين الملل وزارت خانه فعاليت خود را از سر می‌گیرد. علاوه بر اين مجيد تخت روانچي معاون أمور اروپا و آمريكاي وزارت خانه نيز به عنوان دستيار ويژه وزير منصوب خواهد شد. اين سمت در حال حاضر در اختيار حجت الاسلام مصطفي حائري فومني است.

در تغييرات جديد معاون آموزشي و سخنگوي وزارت امورخارجه يك نفر خواهد بود و معاونت أمور اقتصادي وزارت خارجه كه در دولت‌های نهم و دهم احمدي نژاد منحل شده بود مجدداً احيا خواهد شد.

پيش از اين ظریف در توضیح برنامه‌های وزارت امورخارجه دولت دوازدهم از نقش محوری این وزارت‌خانه در دولت آینده به‌ویژه در حوزه هماهنگی برنامه‌های اقتصادی خبر داده بود. او در يكي از جلسات کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس در توضيح برنامه‌های پیشنهادی‌اش در دولت دوازدهم گفته بود كه این اولویت‌ها شامل مباحث منطقه و فعال‌سازی دیپلماسی در میدان اقتصادی است. ظریف همچنين با بيان اينكه اين برنامه‌ها در اولویت اول با هدف‌گذاری صورت گرفته، تاكيد كرده بود: ما سازوکارهایی برای دستیابی به برنامه‌های مذكور پیش‌بینی کرده‌ایم؛ در اولویت دوم نیز تلاش‌هایی انجام شده ولی انتظار مجلس بیش از این است، به همین دلیل یک ساختار مستقل در وزارت‌خارجه نیاز است. وزیر امورخارجه در عین حال خاطر نشان كرده بود: البته باید ساختار را کوچک و چابک می‌کردیم به همین دلیل پنج معاونت را پیش‌بینی کردیم که یکی از آنها معاونت اقتصادی است، به این ترتیب کوچک‌سازی و چابک‌سازی صورت گرفته است و از طرف دیگر مدیران منطقه‌ای را در زیرمجموعه وزیر قرار داده‌ایم که در صورت تصویب چارت پیشنهادی دنبال خواهد شد.

ترکیبی که وزیر امورخارجه بدان اشاره می‌کند موضوعی است که در این گزارش بیان شد. لازم به ذکر است که در بحث چابک و کوچک سازی ساختار وزارت خانه هم قرار است با حذف سمت‌های "مدیرکل معاونت‌ها" هر معاونت از چندین رئیس اداره برخوردار شود که در کنار یک کارشناس به پیگیری امور معاونت موردنظر خود خواهند پرداخت. به این صورت که به طور مثال در معاونت سیاسی و امور بین الملل وزارت خارجه با تعیین 8 میز،8 رئیس اداره و 8 کارشناس مسوول حل و فصل و رسیدگی به مباحث مطروحه در این معاونت خواهند شد.

وزیرامورخارجه در نظر دارد تمامی کارشناسان و مدیران بخش‌های تخصصی وزارت امورخارجه را نیز به ساختمان شماره یک این وزارت خانه منتقل کند و ساختمان شماره 9 را که پپیش از این در اختیار سخنگو و برخی از معاونت‌های دستگاه دیپلماسی بود را به معاونت‌های مالی و پشتیبانی وزارت خانه اختصاص دهد.

همچنین شنیده‌ها حاکیست که با ترکیب و تقلیل معاونت‌های دستگاه سیاست خارجی کشور احتمالاً حسین جابر انصاری معاون فعلی عربی و آفریقایی وزارت امورخارجه نیز راهی ترکیه خواهد شد تا جانشین محمد ابراهیم طاهریان، سفیر کنونی ایران در آنکارا شود.

افزودن نظر جدید