- کد مطلب : 669 |
- تاریخ انتشار : 29 اردیبهشت, 1392 - 13:11 |
- ارسال با پست الکترونیکی
محافظه کاران هیچ برنامه روشنی برای اقتصاد کشور ندارند / بازار سکه و ارز به اصلاحطلبان روی خوش نشان میدهد
سعید لیلاز در گفتوگو پایگاه خبری-تحلیلی امید در خصوص تاثیر انتخابات بر قیمت سکه و ارز،گفت: دانشمندان بر روی این مساله که عامل و عنصر روانی بر قیمتها در بازار تاثیر دارد، متفق القول هستند. یعنی سطح انتظارات بر روی قیمتها تاثیر می گذارد.
وی با ارائه مثالی در این زمینه گفت: همین که شما می بینید مثلا رئیس جمهور آمریکا پایش میشکند، بازار اقتصادی آمریکا تکان جدی می خورد، پس میتوان گفت عامل روانی در این خصوص تاثیر داشته است.
این روزنامهنگار اصلاحطلب ادامه داد:به دلیل تفاوت ایران با سایر کشورها، سهم این عامل در کشور ما بیش از کشورهای توسعه یافته است. این نیز به دلیل تفاوت زیاد سیاستمداران ایران با سیاستمداران کشورهایی مثل، آلمان، فرانسه و کشورهایی از این قبیل است که امر مهمی محسوب می شود.
لیلاز در عین حال معتقد است که عامل تاثیر مسئله روانی بر بازار تعیین کننده نیست اما سهم بزرگی بر تحولات بازار سکه و ارز دارد.
کارشناس مسائل اقتصادی همچنین با اشاره به افزایش قیمت سکه و ارز پس از انتخابات ریاستجمهوری، خاطرنشان کرد: قطعا پس از انتخابات قیمتها تغییر خواهد کرد و البته این مساله بستگی به تلقی بازار دارد. هر کسی که رئیس جمهور شود مردم انتظار دارند که مسیر متفاوتی در بازار ایجاد کند.
وی در پاسخ به این سوال که تاثیر رئیسجمهور اصولگرا بر بازار چه خواهد بود، یادآور شد: من افرادی را که به عنوان کاندیداهای اصولگرا مطرح هستند ،اصولگرا نمیدانم. چراکه اصولگرا کسی است که بخاطر افکارش هزینه دهد. این افراد محافظه کار هستند نه اصولگرا.
لیلاز ادامه داد: محافظه کاران هیچ برنامه روشنی برای اقتصاد کشور و برون رفت از بحران اقتصادی فعلی ندارند و این مهمترین دلیل در افزایش قیمتها و عدم تعادل در بازار است.
وی تصریح کرد: هر پیشرفتی در حوزه هستهای فقط در سایه اقتصادی نیرومند و پویا حاصل می شود و این مهم فقط از طریق برنامه روشن اقتصادی ممکن است. بنابراین علت اینکه بازار به آقای خاتمی یا هاشمی روی خوش نشان میدهد دلیلش این است که آنها برنامه اقتصادی روشنی دارند.
لیلاز همچنین یادآور شد:برخی تصور میکنند که بازار به این دلیل روی خوش به محافظهکاران نشان نمیدهد که آنها خواهان برنامه هستهای هستند و مقابل آمریکا به این دلیل میایستند اما اینگونه نیست چراکه اصلاحطلبان هم طرفدار برنامه هستهای هستند. تفاوت این دو گروه این است که محافظهکاران برنامه روشنی ندارند نه اینکه آنها خواهان برنامه هستهای هستند.
وی با اشاره به این مطلب که مردم با برنامه هسته ای مخالف نیستند، تصریح کرد: کسانی که در این مدت شعار توخالی دادند طرفدار آمریکا هستند و کاری کردند که خلیج فارس خلیج عربی شده و یا افغانستان هم آمریکایی شده است و به دلیل ضعف روز افزونشان مدام به غرب امتیاز میدهند.
لیلاز در پایان تاکید کرد: هاشمی و اصلاح طلبان برنامهشان برای احیای بخش خصوصی، بیکاری و... مشخص است. بنابراین تاثیری که بر روی بازار می گذارد با تاثیری که آقایان محافظهکار بر بازار میگذارند، متفاوت است.
افزودن نظر جدید