محمدرضا عارف دلایل عدم حضورش در انتخابات مجلس یازدهم را تشریح کرد+فیلم

رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت که در چند روز اخیر مردم و جوانان اصرار داشتند که در انتخابات ثبت نام کنم اما احساس می‌کنم که خارج از مجلس بهتر می‌توانم کمک کنم.

دانلود

به گزارش امیدنامه ،محمدرضا عارف در بازدید از خبرگزاری ایسنا به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس این خبرگزاری در گفت‌وگویی ضمن تشریح دلایلش برای عدم کاندیداتوری در انتخابات مجلس یازدهم گفت که از تمامی نخبگان، جوانان و خانم‌ها درخواست می‌کنم که در مجلس ثبت نام کنند تا شاهد مجلس پویاتر و کیفی تر باشیم. بنده هم در بیرون از مجلس در حد وسع کمک خواهم کرد.

وی توضیح داد: در سال ۹۲ سرمایه اجتماعی ارزشمندی در جریان اصلاحات ایجاد شد. ما در آن زمان مهمترین راهبردمان حفظ سرمایه اجتماعی بود که به طور طبیعی، گام بعدی را در انتخابات مجلس دهم برداشتیم. مجلس باید برای تحقق مطالبات مردم تمام انرژی‌اش را بگذارد. آن زمان علی رغم این که تا قبل از نمایندگی مجلس آدم اجرایی بودم به نظر ارزشمند مردم تمکین کرده و در انتخابات ثبت نام نمودم.

وی یادآور شد: آن زمان مردم در کل کشور بخصوص در شهر تهران به جریان اصلاحات خیلی خوب جواب دادند و برای اولین بار لیستی به طور کامل پیروز شد. این بسیار ارزشمند بود تلاش ما این بود که در مجلس دهم با عملکردمان این نگاه مردم را حفظ کنیم.

رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه عملکرد این فراکسیون را به زودی تشریح خواهد کرد، افزود: در یک مورد، فقط در شهر تهران، وضعیت شاخص بهداشت و درمان خوب نبود، توانستیم در طول این مدت ۸ هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی را اضافه کنیم که ان‌شاءالله امسال و سال آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. استان تهران از لحاظ تعداد کلاس‌های آموزشی از آخر بعد از سیستان و بلوچستان دوم بود که برای بهبود این وضعیت هم اقداماتی صورت گرفت و نتایج خوبی حاصل شد.

وی  با بیان اینکه تلاش ما حل مسائل چالشی در پایتخت بود، به موضوع ثبت نام در انتخابات مجلس آینده اشاره و اظهار کرد: از مردم و جوانان تشکر می‌کنم که در طول چند روز گذشته برای ثبت نام بنده اصرار داشتند. مبنای بنده همواره خرد جمعی است اما احساس می‌کنم خارج از مجلس بهتر می‌توانم انجام وظیفه کرده و کمک کنم. یک دوره نمایندگی هم تجربه ارزشمندی بود که کمک کند تا بتوانم خدمت گزاری مناسب‌تر و بهتری انجام دهم. توصیه‌ام به همه نخبگان و جوانان و بخصوص خانم‌ها این است که در انتخابات ثبت نام کنند.

وی گفت که ما در لیست‌هایمان در شهرهایی با بیش از سه نماینده سهمیه حداقل ۳۰ درصدی را برای خانم‌ها در نظر گرفتیم. تلاش من این است که در بیرون از مجلس برای خدمت به مردم در حد وسعم کمک کنم و در خدمت مجلس هم بعد از این خواهم بود. باز هم از نخبگان، جوانان و خانم‌ها درخواست دارم که  ثبت نام کرده  تا مجلسی پویاتر و کیفی‌تر از مجلس دهم داشته باشیم.

رئیس فراکسیون امید همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به شکل گیری مجلس دهم گفت: این مجلس از تجارب ارزنده نمایندگان استفاده کرد ما درخواستمان این است که رسانه‌ها عملکرد فراکسیون‌ها و نه فضاهای سیاسی را دنبال کنند.

عارف مجددا به اقداماتش درباره‌ی تهران اشاره و اظهار کرد: راه اندازی متروی اسلام شهر و پردیس به تهران یک آرزو بود که ما در این راه اقداماتی را انجام دادیم برای اولین بار دفاتر ارتباط نمایندگان در شهرستان‌های تهران را ایجاد کردیم تا ارتباط نزدیک با مردم داشته باشیم. این که مردم اطلاع کافی از اقدامات ما ندارند بخشی از آن به ضعف اطلاع رسانی بر می‌گردد. ما هم امکانات نداریم و هم برای اطلاع رسانی ما محدودیت ایجاد می‌کند. بخشی دیگر به راهبرد ما ختم می‌شد که بیشتر نتیجه گرا هستیم.

وی توضیح داد:‌ احساس می‌کردیم که چون فراکسیون اکثریت در مجلس نیستیم باید کارها را با تعامل با سایر فراکسیون‌ها دنبال کنیم. از این رو تلاش می‌کردیم نمود بیرونی طرح‌های مدنظرمان به نام فراکسیون امید تمام نشود و به نام طرح مجلس باشد، بنده خیلی از این طرح‌ها را امضا نمی‌کردم تا کار سیاسی نشود مگر طرح‌های امنیتی و سیاسی باشد.

وی ادامه داد: راهبرد ما این بود که اگر طرحی را مطرح می‌کنیم حتما به نتیجه برسد یکی از نمونه این طرح‌ها حذف اعدام از محکومان مواد مخدر است که خیلی وضعیت ما را از لحاظ حقوق بشری بهبود بخشید. طرح دیگری مربوط به نصف کردن محکومیت زندانیان است که امیدواریم بتوانیم آن رابه سرانجام برسانیم. این حرکت فرهنگی بسیار خوبی است که با مشارکت فراکسیون‌های دیگر جلو رفت.

عارف موضوع گفت و گوی ملی را یکی دیگر از اقدامات فراکسیون امید بر شمرد و گفت که ما در این باره خیلی آرام جلو رفته و به نتایج خوبی هم رسیدیم. ما فقط مسائل سیاسی و رفتن روی آنتن را مطرح نکردیم.

وی  که به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس این خبرگزاری با خبرنگاران این رسانه گفت‌وگو می کرد، با گرامیداشت تاسیس سالگرد ایسنا گفت: آقای فاتح را خداوند سلامت بدارد و توفیق دهد. ایشان قبل از راه اندازی خبرگزاری ایسنا با بنده مشورت می‌کرد آن زمان بنده رئیس دانشگاه بودم و  او رئیس انجمن اسلامی بودند او را تشویق به راه اندازی خبرگزاری پویا، با نشاط و با پایه دانشگاهی و بدون وابستگی به جریان‌ها کردم. پایه گذاری ایسنا درست بود و به درستی سیاست‌های گام به گام و تدریجی‌اش را پیش برد و در این دو دهه در مسیر رو به جلو حرکت کرد.

عارف  با قدردانی از خبرنگاران ایسنا برای تلاش‌های‌شان در طول دو دهه گذشته افزود: طبیعتا شما با محدودیت‌هایی رو برو بودید و آزادی عملی همچون جنبش دانشجویی را نداشتید با این وجود روند خوبی را طی کردید. درخواستم این است که در ادامه راه نسبت به موضوعات دانشگاهی انتقادی تر عمل و برخورد کنید. منتها این رویکرد همراه با پیشنهادات سازنده باشد. فضای دانشگاه‌ها فضای مطلوب انقلاب و کشور نیست باید فکری برای اصلاح آن شود.

 

افزودن نظر جدید