مسئولان صداوسیما یا جهل به اسلام دارند یا معاندند

دوشنبه هفته گذشته در اقدامی بی سابقه و البته اتفاقی آلات موسیقی در رسانه ملی نمایش داده شد. رسانه های مجازی و چاپی این اقدام را به سرعت پوشش خبری داده و آن را طلسم شکنی و آغاز دوره ای جدید در تلویزیون توصیف کردند. اما روز بعد تهیه کننده برنامه ی «صبح‌بخیر ایران» ضمن انتقاد از انتشار اخباری در این خصوص، این اتفاق را سهوی خواند و کسانی که به آن دامن زدند را همسو با رسانه های دشمن اعلام کرد.

به گزارش امید به نقل از تیک حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: اگر موسیقی، موسیقی حلال باشد رویت الات موسیقی اشکالی ندارد.

وی در پاسخ به سئوالی که مبنای این خطوط قرمز در رسانه ملی چیست بیان داشت: این خطوط قرمز مبنای مشخصی ندارد اما اگر موسقی، موسیقی حرامی باشد آن ابزاری و الاتی هم که این موسیقی حرام را تولید می کنند ان ها هم از باب وسیله حرام هستند.

این استاد حوزه عملیه قم در ادامه شاخصه ی موسیقی حرام را تشریح کرد و گفت: موسیقی که لهوی باشد و انسان را به سمت گناه و شهوت سوق دهد، حرام است.

محسن غرویان در پاسخ به این سئوال که ایا موسیقی هایی که از تلویزیون پخش می شود چنین شاخصه هایی دارند اظهار داشت: نه، چنین شاخصه هایی ندارند. موسیقی که در تلویزیون پخش می شود، حلال است.

وی افزود: این قطعات موسیقی کاملا زیر نظر وزارت ارشاد و ولی فقیه زمان است و خود ولی فقیه در صداوسیما نماینده دارند. اگر موسیقی از تلویزیون پخش می شود مشخص است که مورد تایید نماینده ولی فقیه است.

فاضل میبدی: هر که می گوید تماشای آلات موسیقی حرام است، خلاف می گوید

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی فاضل میبدی استاد برجسته حوزه علمیه قم  گفت: تماشای آلات موسیقی هیچ اشکالی ندارد . هرکه می گوید حرام است خلاف می گوید.

وی افزود: موسیقی به ذات حرام نیست، بالاخره آواز و پدیده ای الهی است،  البته اگر موسیقی در جهات ضدااخلاقی باشد حرام است. البته هرکاری حتی کار مذهبی، در صورتی که در جهت ضداخلاقی باشد حرام است.

فاضل میبدی درادامه نمایش ساز در تلویزیون را کار پسندیده و خوبی عنوان کرد و با اشاره به عذرخواهی تهیه کننده برنامه «صبح بخیر ایران» به خاطر نمایش آلات موسیقی گفت: اگر تا به حال سازها را نمایش نمی دادند باید عذرخواهی می کردند. آخر نمی شود، یک چیزی حلال باشد، بعد بگویند ابزارش حرام است.

این استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: هیچکس نگفته است که نمایش ابزار و اداوت موسیقی حرام است.

وی ادامه داد: کسانی که در صداوسیما می نشینند و این خطوط قرمز را تعیین می کنند یا می خواهند به اسلام بزنند و معاند به این دین هستند یا جهل به اسلام دارند.

فاضل میبدی افزود: اسلام واقعی این خط قرمزها را ندارد. زمانی مجسمه سازی در اسلام حرام بود چون نماد مجسمه پرستی بود اما الان پیکرتراشی در جهت هنر است و حرام نیست، حتی اسلام آن را تشویق هم می کند.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: همانطور که انسان از خط خوب، تذهیب و مینیاتور لذت می برد، آواز خوب هم پدیده ای است که انسان از آن خوشش می آید.

وی در پایان گفت: اسلام هرگز تنگ نظری نکرده و با این خوشی ها مبارزه نکرده است.

 

افزودن نظر جدید