- کد مطلب : 3608 |
- تاریخ انتشار : 3 اسفند, 1392 - 21:00 |
- ارسال با پست الکترونیکی
میرلوحی: جمهوری امام من در آوردی نبود
به گزارش امید به نقل از سلام نو،محمود میرلوحی در همین ارتباط با اشاره به نگارش قانون اساسی جمهوری اسلامی گفت: ما در سال ۵۷ که انقلاب کرده و بعد از آن قانون گذاری کردیم، قانونی نوشتیم که در حوزه مطبوعات و احزاب و انتخابات پیشرو بود. اما متاسفانه اکنون در بحث فعالیت احزاب با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. احزاب واقعی و شناسنامه دار در کشور ما خیلی دارای اختیار نیستند. فضای خالی انتخابات هم توسط کسانی پر میشود که هیچشان و جایگاه حزبی ندارند و عملا انتخابات را آنها رقم میزنند.
جامعه روحانیت مبارز ثبت نشده است
محمود میرلوحی به خبرنگار «سلام نو» گفت: وقتی در جامعه خلاء احزاب وجود داشته باشد و اجازه ندهیم که از مسیرهای اصلی به نقطه مورد نظر رسیده شود، مرتبا مسیرهای فرعی نظیر ائتلافهای فصلی ایجاد میشوند. هم اکنون جامعه روحانیت مبارز تهران یکی از مهمترین بازیگران عرصه انتخابات است، در وزارت کشور و کمیسیون احزاب و یا در هیچ جای دیگری ثبت نشده است و این درحالیست که جامعه روحانیت مبارز، یکی از ارکان اصلی بازیگر در صحنه انتخابات است.
وی ادامه داد: متاسفانه ما در این زمینهها دچار مشکل هستیم. الان در منطقه ما در کشورهایی نظیر افغانستان، عراق یا ترکیه انتخابات برگزار میشود و احزاب در این انتخابات نقش اصلی را بازی میکنند. اما ما چون به مقوله احزاب نپرداختهایم، خلاء وجود احزاب در کشور توسط نیروهای نظامی و جریانهای فصلی و ائتلافهای موردی و مناسبتی پر میشود.
مجلس هم حق ندارد قانون اساسی را محدود کند
میرلوحی افزود: برخی معتقدند که وقتی قانون اساسی گفته است، فعالیت احزاب آزاد است با هیچ قانونی نمیشود قانون اساسی و این اصلش را محدود کرد. ولو قانونی که در مجلس تصویب شود. مجلس هم حق ندارد قیدی بر قانون اساسی بزند. به عبارت دیگر قوانین و مصوبات مجلس باید تفسیری از قانون اساسی باشند.
این فعال سیاسی توضیح داد: اگر فرض را بر قانون احزاب فعلی قرار دهیم، در این زمینه نیز دو دیدگاه مطرح است، یک دیدگاه آن است که میگویند این قانون تسهیل کننده است و هر که میخواهد از یک سری خدمات و یارانهها استفاده کند، باید از این قانون پیروی کند. اما دیدگاه دیگری که وجود دارد آن است که اگر کسی از این قانون پیروی نکرد، قطعا غیر قانونیست.
معاون سابق وزیر کشور تصریح کرد: متاسفانه در خود این قانون احزاب هم مشکل وجود دارد. قرار شد که در کمیسیون ماده ده احزاب، هیئتی از سه قوه بیایند تا دیدگاههای سیاسی کمتر در آن دخیل باشد و یک گروه فرا قوهای تشکیل شود. اما در دورههای اخیر متاسفانه یک فضای تک صدایی در کشور دنبال شد. به نحوی که در کمیسیون ماده ده احزاب هم بیشتر نیروهایی که از طرف سه قوه معرفی شدند، تلاش کردند تا قانون احزاب را محدودتر کنند. اصلا کمیسیون ماده ده احزاب که ناظر بر فعالیت احزاب است، تبدیل شد به مرکزی برای نه گفتن و حتی اجازه یک تظاهرات را هم ندادند.
آقای بادامچیان رفته اما هنوز افکارش ادامه دارد
سید محمود میرلوحی به سلام نو گفت: با وجود آنکه دولت تغییر کرده و به تبع آن معاونت سیاسی وزارت کشور نیز تغییر یافته است، اما هنوز هم چهار نفر دیگر در کمیسیون ماده ده احزاب متعلق به دو قوه دیگر هستند. متاسفانه هنوز نسیم حماسه سیاسی خرداد 92 به آنجا نوزیده است. انشالله قوه قضائیه و مجلس نیز به این نتیجه برسند که فضا تغییر یافته و در نتیجه یا نمایندگان خود را در این کمیسیون تغییر بدهند، یا اینکه افراد معتقد به رای مردم را به این کمیسیون بفرستند و یا اینکه خود آن آقایانی که در این کمیسیون هستند، تغییری در نگاه خود بدهند.
این فعال اصلاحطلب ادامه داد: آقای بادامچیان از کمیسیون ماده ده احزاب رفته است، اما هنوز آراء و افکار امثال ایشان در کمیسیون ماده ده احزاب ادامه دارد. این در حالیست که ما در نگاه به احزاب و مطبوعات و NGOها اختلافات مبنایی داریم و معتقدیم که اینها نیازهای اساسی زندگی امروز بشر هستند و باید به آنها کمک شود.
جمهوری امام من در آوردی نبود
میرلوحی گفت: در فرانسه وقتی از امام در مورد جمهوری مد نظرش سوال میکنند، ایشان میگوید جمهوری ما همان طوریست که در فرانسه است. به عبارت دیگر وقتی ایشان از جمهوری صحبت میکنند، از یک جمهوری من در آوردی بحث نمیکنند. ایشان از یک جمهوری مرسوم در دنیا صحبت میکنند. جمهوری در دنیا نیز بدین معناست که مردم حق رای و اعتراض دارند. امروز در دنیا و در کشورهای مختلف مردم تظاهرات میکنند، اما نه دولتی شکست میخورد و نه خونی از بینی کسی میآید.
میر لوحی در پایان گفت: در دنیا این احزاب هستند که دولتها را روی کار میآورند و همین احزاب هم هستند که به مردم پاسخگو هستند. اما در کشور ما آقای احمدینژاد ۸ سال هر کاری که خواست اجام داد و امروز هیچ حزبی پاسخگو فسادها و مشکلات ایجاد شده نیست.
افزودن نظر جدید