- کد مطلب : 3771 |
- تاریخ انتشار : 18 اسفند, 1392 - 18:49 |
- ارسال با پست الکترونیکی
واکنش سه عضو مجلس خبرگان رهبری به سخنان مصباح یزدی: تحریف امام خمینی با انگیزه دشمنی صورت میگیرد
به گزارش امید،این سخنان با واکنشهایی مواجه شد. در همین زمینه پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران، گفتوگوهایی را با سه عضو مجلس خبرگان رهبری درباره دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) نسبت به مسئله جمهوریت نظام داشته که به شرح زیر است:
آیت الله مقتدایی: این بیان در مورد امام خمینی به هیچ وجه درست نیست
آیت الله مقتدایی نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری در واکنش به این جمله تحریف آمیز که «امام معتقد به جمهوریت نبودند و تنها برای این که به زبان روز سخن بگویند از واژه جمهوری استفاده می کردند»، اظهار داشت: به هیچ وجه این بیان در مورد امام صحیح نیست. چون امام خمینی از ابتدا با سلطنت مخالف بودند و مدل جمهوریت و اسلامیت را مد نظر داشتند. طوری که بارها فرمودند که جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش.
وی که در حاشیه مراسم تجدید میثاق اعضای مجلس خبرگان رهبری با آرمان های امام خمینی در حرم مطهر امام خمینی، در پاسخ به این پرسش که در مقابل تصویر تحریف شده و خشنی که از امام خمینی در رسانه های غربی و برخی محافل داخلی ارائه می شود چه باید کرد؟ اظهار داشت: امام خمینی(س) همواره چهره رئوف، مهربان و دلسوزی داشته اند و چهره ی اخلاقی امام نمونه ای از اخلاق پیامبر گرامی اسلام بوده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که قرآن می فرماید پیامبر را اسوه و الگوی خودتان قرار دهید «ولکم فی رسول الله اسوة الحسنة»، گفت: به راستی که امام پیامبر بزرگ اسلام را در سبک و سیاق زندگی و حکومت اسوه خود قرار داده بود.
وی افزود: امام خمینی الگویی به تمام معنا از رفتار و روش پیغمبر اسلام(ص) در عصر ما بود، البته دشمنان، اسلام را هم خشن معرفی می کنند و باید همواره در ارائه تصویر واقعی اسلام، انقلاب و امام خمینی(س) کوشید و توطئه دشمنان در این زمینه را خنثی نمود.
آیت الله عالمی: تحریف امام خمینی با انگیزه دشمنی صورت میگیرد
آیتالله حسن عالمی، نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری نیز در واکنش به این اظهارات تحریف آمیز، با بیان اینکه "فرمایشات امام خمینی در صحیفه امام، ندایی بلند برای جمهوریت بود" افزود: اظهارنظرهایی که به تحریف امام خمینی می پردازند؛ پایگاه مردمی نظام را در ذهن جوانان تخریب می کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه موضعی در برابر این جمله تحریف آمیز دارید که ا« امام معتقد به جمهوریت نبودند و تنها برای این که به زبان روز سخن بگویند از واژه جمهوری استفاده می کردند»، تأکید کرد: واقعیت این نیست، امام بانی اصلی و بزرگترین مشوق جمهوریت در ایران و موثرترین شخصیت در برگزاری انتخاباتهای گوناگون در کشور بود. با این اوصاف، چطور میتوان گفت، به جمهوریت اعتقادی نداشتهاند؟!
وی با تذکر این که کسی امام را درک کرده باشد این موضع گیریها را نمیکند، هشدار داد: اظهارات برخی از افرادی که در این زمینه سخنان امام را تحریف می کنند؛ نمیتواند از انسانهای صادقی صادر شده باشد؛ بلکه از روی دشمنی با امام خمینی است. یا باید بگوییم فردی که این حرف را زده، مطلع نیست، و سن اشان ایجاب نمیکند یا آن زمان نبودند که از امام بشنوند؛ به صحیفه امام هم مراجعه نکردهاند، زیرا کسی اگر امام را درک کرده باشد یا سخنان حضرت امام را از رسانهها شنیده باشد و یا مجموعه صحیفه امام را دیده باشد هم اصلا این حرف را نمیزند.
آیتالله جزایری: هیچ دلیلی بر ادعای تحریفآمیز عدم اعتقاد امام به جمهوریت وجود ندارد
آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه اهواز هم با بیان اینکه "مفهوم جمهوری به صراحت در گفته ها و رفتارهای امام وجود دارد"، افزود: امام با هر گروهی که منکر جمهوریت و منکر اسلامیت بودند موافق نبودند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه موضعی در برابر این جمله تحریف آمیز دارید که « امام معتقد به جمهوریت نبودند و تنها برای این که به زبان روز سخن بگویند از واژه جمهوری استفاده می کردند»، تأکید کرد: ما با این تفسیر مخالف هستیم. حضرت امام آن زمان از کسی تقیه نمی کردند که مثلا خلاف اعتقادشان حرفی بزنند.
امام جمعه اهواز با بیان این که هیچ دلیل و قرینه ای بر این ادعا وجود ندارد که بتوان گفت امام به جمهوریت معتقد نبودند؛ گفت: این تحریف موردی نیست که بتوان به امام نسبت داد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری توصیه کرد: برای درک منویات امام باید از کلمات امام، استشمام و استفاده کنیم.امام همواره بر جمهوری اسلامی تاکید می کردند و جمله به یاد ماندنی ایشان که «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش»، هنوز در خاطره ها هست و ما نظرات حضرت امام را ناگزیر باید از کلمات و پیام های خود حضرت امام بفهمیم و راه دیگری نداریم.
وی با اظهار شگفتی از این که کسانی که چنین ادعایی را مطرح می کنند؛ چه دلیلی برای این کار دارند؟!،گفت: گفته های امام خمینی نشان دهنده اعتقادات ایشان است و این خلاف مبنای عقلایی است که کسی بخواهد گفته خودش را نقض کند.
موسوی جزایری با بیان اینکه تمامی مبانی حقوقی می گویند هر انسانی نسبت به اظهارات خودش مسئول است، گفت: امام هم با رفتار خود بر این مبنا تاکید داشتند. اگر بنا باشد بگوییم آدم حرفی بزند و بعد بگوید اراده جدی نداشت و مقصود دیگری از این حرف داشتم، در دنیا این پذیرفته نمی شود و این خلاف حقوق بشر است. چرا که هر کسی هر حرفی که می زند بر اراده جدی نسبت به آن حرف حمل می شود.
دیدگاهها
امام
افزودن نظر جدید