ائتلافی که نباید از بین برود

عبدالله رمضان زاده: در انتخابات سال گذشته شاهد تغییر نگاه مردم بودیم؛ تغییری که می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد.

 یکی از مهم‌ترین این دلیل‌ها خستگی مردم از فسادهای مالی، رانت‌خواری، تندروی و افراط‌گرایی است. مردم با رأی خود به لیست‌ 30‌ نفره امید در تهران و برخی از شهرهای دیگر کشور، خواستند مجلسی روی کار بیاید که همراه و همصدا با مردم و البته سیاست‌های دولت باشد، نه اینکه دولت بخواهد هر اقدامی برای منافع ملی بکند، چوب لای چرخش بگذارد. حال با‌توجه به اینکه استراتژی درست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس مانند انتخابات ریاست‌جمهوری به خوبی جواب داد که همین امر نیز باعث شد صدای مردم نیز شنیده شود. باید در بحث ریاست مجلس که یکی از مهم‌ترین آیتم‌های برنامه اصلاح‌طلبان به شمار می‌آید، با استراتژی دقیق‌تر اقدام شود. 
اتفاقی که در روز انتخابات در تهران افتاد، نشان می‌دهد جامعه ایرانی به عنوان جامعه‌ای که به خوبی در حال سیاسی‌شدن است، خواهان تغییر در وضعیت سیاست کشور نیز هست و این تغییر باید نمودش در مجلس پیدا شود، بنابراین طبیعی است که اگر ترکیب مجلس به‌گونه‌ای باشد که آرای مناسبی وجود داشته باشد. آقای عارف به عنوان ریاست مجلس انتخاب می‌شود؛ منتهی یک نکته دیگر وجود دارد و آن اینکه ما در انتخابات سعی کردیم نوعی ائتلاف بین معتدلین و اصلاح‌طلبان به وجود بیاوریم. باید به گونه‌ای رفتار کنیم که آن ائتلاف هم از بین نرود؛ یعنی ترکیبی بین خواست عمومی و همچنین خواست ائتلاف گروه‌های سیاسی جامعه برای ترکیب مجلس شکل بگیرد. من امیدوار هستم که نوعی توافق برای ریاست مجلس بین عارف و لاریجانی اتفاق بیفتد. امیداورم این ائتلاف حفظ شود و نگذارد کار به جایی بکشد که اتفاقی برخلاف میل مردم رخ دهد.
من برخلاف تصور خیلی از دوستان، این باور را دارم که آقای عارف مانند آقای لاریجانی پتانسیل لازم را برای ریاست مجلس دارد و می‌تواند تعاملات خوبی را با دولت برقرار کند. ما در ماه‌های آخر عمر این دولت باید به کمک دولت بیایم، به‌ویژه امسال که سال حساسی برای دولت است.
این موضوع را هم بیان کنم که اگر رقابتی بین عارف و لاریجانی صورت بگیرد، ربطی به جناح‌ها ندارد بلکه به ترکیب مجلس ربط دارد. باید ببینیم سرنوشت دومین مرحله انتخابات مجلس به کجا می‌رسد و چه کسانی به مجلس راه پیاده می‌کنند. البته با‌توجه به افرادی که در دوره اول به مجلس راه پیاده کردند و با توجه به استقبال مردم از لیست امید، می‌توان حدس زد که ترکیب مجلس دهم، ‌ترکیب اصلاح‌طلبانه‌ای خواهد شد و می‌توان گفت باقی‌مانده نمایندگان، جهت‌گیری کلی در جریان اصلاح‌طلبی خواهند داشت.
اصلاح‌طلبان تمام سعی خود را می‌کنند ائتلافی که بین اصلاح‌طلبان و معتدلین به وجود‌ آمده، نشکند و باقی بماند؛ چون نیازمند این آرامش در جامعه هستیم و هر چه این آرامش بیشتر محفوظ شود، همدلی، همراهی و همکاری با دولت بیشتر می‌شود که با‌توجه به ترکیبی که من پیش‌بینی کردم، این ائتلاف باقی خواهد ماند. 

افزودن نظر جدید