دفاع از برادر به سبک لاریجانی‌ها 

روزنامه الکترونیک امیدایرانیان نوشت: برادران لاریجانی را همه می‌شناسند. از علی گرفته که رئیس فعلی مجلس دهم شورای اسلامی است تا آملی لاریجانی که ریاست قوه قضائیه را بر عهده دارد. 5 برادری که هر کدام به نوعی دستی بر سیاست کشور دارند. با این حال از میان این 5 برادر، فاضل، پسر کوچک خانواده لاریجانی، تنها فردی است که کمتر از بقیه سرشناس است. البته تا همین چند سال اخیر کسی کمتر از فاضل لاریجانی حتی زمانی که مسئولیت رایزن فرهنگی ایران در کانادا بود، چیزی به یاد داشت و یا خبر خاصی از او شنیده بود.

اما به لطف محمود احمدی نژاد در سال‌های پایانی دولتش، کم کم نام او هم برای مردم آشنا شد. نام فاضل، برادر کوچک خانواده لاریجانی، درست در روز یکشنبه سیاه در مجلس ،بردار کوچکشان نام آشناتر شد. آن زمان که محمود احمدی نژاد با پخش فیلمی در مجلس از پشت پرده ماجرای دیدار سعید مرتضوی و برادر کوچک علی لاریجانی، پرده برداشت. در فیلم پخش شده فاضل لاریجانی از سعید مرتضوی می‌خواست واسطه شود تا تاجری که در فیلم اسمش واضح نیست، با فاضل مرتبط و به عنوان مباشر قرار گیرد. در این فیلم فاضل لاریجانی تاکید می‌کند که با استفاده از نفوذ خود در قوه قضاییه و مقننه، به واسطه حضور برادران بزرگش، می‌تواند مشکلات و موانع حقوقی، اجرایی و قضایی تجارت فرد مورد نظر را حل کند. اما در ازای این کار نیز مبالغی پول و امکانات مثل دفتر کار، آپارتمان یا ویلایی در تهران یا شمال "برای شروع کار" در اختیار او قرار بگیرد. فیلم منتشر شده البته واضح نبود و بر سر اینکه آیا فرد مشخص در فیلم، فاضل لاریجانی است یا نه و اینکه صحبت‌های زده شده، دقیق است یا نه، مناقشاتی وجود داشت. مناقشاتی که محمود احمدی نژاد در کسری از دقیقه، به واسطه رو خوانی از متن صحبت‌های آنها، به آن پایان داد. همین اتفاق موجب شهرت فاضل لاریجانی شد. شهرتی که البته به نام نه چندان نیک در افکار عمومی تبدیل شد و ذره بین مردم را روی خانواده لاریجانی دقیق‌تر کرد.

فاضل و کار ناتمام در حوزه

فاضل لاریجانی اگرچه فرزند کوچک خانواده لاریجانی است اما تفاوت‌های عمده‌ای با دیگر برادرهایش دارد. گذشته از اینکه او هرگز همانند دیگر برادرانش پست‌های مهمی چون ریاست قوا را بر عهده نداشته ، حتی همانند دیگر برادرانش تحصیلات حوزوی خود را نیز به پایان نرسانده است. اما در عین حال مدرک کارشناسی فیزیک را از دانشگاه صنعتی شریف اخذ کرد و سپس به آمریکا رفت و در همین رشته ادامه تحصیل داد و از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی کارشناسی ارشد خود را دریافت کرد.  او پس از آن به ایران آمد و در رشته فلسفه گرایش فلسفه علم و سیاست علمی و تکنولوژی، به تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد و مدرک دکترای خود را اخذ کرد.

طرد خانوادگی فاضل

پس از انتشار فایل مربوط به فاضل لاریجانی، همان روز، علی برادر بزرگ او که ریاست جلسه مجلس نهم را بر عهده داشت، برابر انتشار این فیلم موضع گیری کرد. علی رغم اینکه انتظار می‌رفت علی از برادر کوچکش حمایت کند اما در صحن مجلس گفت که بنده با برادرم ارتباطی ندارم. ایشان (احمدی نژاد) مدام می‌گوید با آقای فاضل لاریجانی، در کشور خیلی‌ها هستند نسبت دارند و رفتارهای متفاوت دارند ما با هم ارتباطی نداریم. این حرف علی لاریجانی تا حدی گویای اختلاف عقیده‌های درون خانوادگیشان بود. پس از این اتفاق نیز دیگر برادران لاریجانی برابر این موضوع سکوت کردند و هیچ کدام در دفاع قاطعانه از برادرشان سخن گفتند. حتی با گذشت نزدیک به 5 سال از آن اتفاق، این روزها که دوباره بحث برادر کوچک خانواده لاریجانی داغ شده است، همچنان برادران او در حمایتش نه تنها کلامی نمی‌گویند، بلکه او را تأیید هم نمی‌کنند. چه آنکه چندی پیش از قول صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هم در رسانه‌ها نقل شد که گفته است، عملکرد و کارهای فاضل (فاضل لاریجانی) را قبول ندارم و هیچ حمایتی از او نمی‌کنم. این عکس العمل خانواده لاریجانی برابر برادر کوچکشان در حالی که کمتر موضعی در عدم حمایت برادران از یکدیگر منتشر شده است، کمی جای تأمل دارد. چه آنکه در ماجرای اظهارات اخیر محمود صادقی درباره حسابهای قوه قضاییه، علی لاریجانی در چند نوبتدر دفاع از برادرش در صحن علنی مجلس، توضیحاتی ارائه کرد. اما تا کنون برابر حواشی پیرامون فاضل لاریجانی نه تنها سکوت نکرده بلکه از ارتباط با او نیز خود را معذور می‌داند.

شکست سکوت فاضل لاریجانی

اکنون بعد از گذشت نزدیک به 5 سال از آن یکشنبه سیاه و مشهور شدن فاضل لاریجانی، او سکوت خود را شکسته است. سکوتی که شاید انتظار می‌رفت بعد از آن روزها، مدت زیادی دوام نیاورد اما اکنون 5 سال این سکوت ادامه داشت. اما به نظر می‌رسد که فاضل لاریجانی، اکنون زمان شکست این سکوت را برای از بین بردن ابهاماتی تشخیص داده است. چراکه در پی انتشار سخنان رئیس قوه قضائیه مبنی بر عدم حمایت از برادرش «فاضل لاریجانی» و دستور رسیدگی عادلانه به پرونده او، روز گذشته، فاضل لاریجانی با انتشار نامه‌ای علاوه بر ارائه توضیحاتی درباره جلسه خود با سعید مرتضوی، از دادستان تهران خواست دارایی‌های خود و برخی مسئولان بررسی شود و گزارش آن از طریق رسانه‌های عمومی به اطلاع مردم برسد. او در نامه‌اش آورده است که اگر در نوبت قبل پروژه تخریب چهره رؤسای قوا از سوی رئیس دولت قبل کلید خورد، این بار ظاهراً هدف گروهی دیگر تخریب چهره ریاست قوه قضائیه است تا شاید این اغواگری‌های رسانه‌ای بتواند رئیس قوه قضائیه را از مسیر اصلی خود که اجرای عدالت می‌باشد بازدارد. حاشا و کلاً.

قبلاً در نامه‌ای خطاب به دادستان محترم تهران پیشنهاد کردم برای آشکارشدن حقیقت دستور فرمایند تمام دارایی‌های اینجانب از قبل انقلاب تاکنون بررسی شود. اکنون نیز مجدداً در پیشگاه ملت شریف ایران تقاضا دارم هم‌زمان دارایی‌های نزدیکان آقای محمود احمدی‌نژاد و دارایی‌های حاج علی‌اکبر ناطق‌نوری و نزدیکانشان و سایر مسئولان نظام که ممکن است شبهه‌ای در دارایی‌شان وجود داشته باشد مورد بررسی قرار گیرد و اگر ریالی اضافه‌تر وجود دارد به نفع بیت‌المال ضبط و ثبت شده و گزارش آن از طریق رسانه‌های عمومی به اطلاع مردم برسد. از خداوند متعال آشکار شدن حقایق را برای عموم و همچنین سربلندی ایران و ایرانیان را خواستارم.»

حال اما باید منتظر ماند و دید که موضع رئیس قوه قضائیه با وجود اینکه از عملکرد برادرش حمایت نمی‌کند، برابر این نامه چیست؟ آیا دستور پی گیری این موضوع را صادر می‌کند و یا از پرونده نیز به سرنوشت برخی پرونده‌های دیگر در قوه قضائیه دچار می‌شود.

افزودن نظر جدید