شباهت‌ها و تفاوت‌های دولت دوم روحانی با خاتمی؛خاتمی مشورت پذیر بود اما روحانی....

یک فعال اصلاح طلب گفت: ماهیت انتخابات به دوقطبی بودن آن است. یعنی اگر انتخابت دوقطبی نشود باید نگران بود. ولی آنچه که اهمیت بسیاری دارد این است که حاکمیت دوچار دوقطبی نشود. به عنوان مثال فضایی به دلیل کم کاری و غیرحرفه ای بودن رسانه ملی ایجاد شود که در شبکه‌های اجتماعی گمانه زنی شود و این تبدیل به شایعه شود که مثلا نظام از نتیجه انتخابات خشنود نیستند.

به گزارش امیدنامه به نقل از فرارو،عبدالله ناصری عنوان کرد: در ایام انتخابات بارها و بارها به این نکته اشاره شد که دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بسیار ویژه است و تا امروز نمونه مشابه‌ای در تاریخ نظام جمهوری اسلامی نداشته است. ما شکی نداشتیم که یک دوقطبی شدید با حواشی بسیار زیاد را تجربه خواهیم کرد. زیرا جریان رادیکال که تمام اعتبار خود را در انتخابات سال 92 و 94 از دست داده بود، تلاش می کرد که دوران ریاست جمهوری آقای روحانی را یک دوره ای کند.

وی ادامه داد: آنها به صورت مداوم هم این مسئله را در رسانه های خود منتشر می کردند که دولت آقای روحانی تنها دولت یک دوره ای در نظام جمهوری اسلامی خواهد بود و انتخابات پایان راه روحانی است. بنابراین تصمیم گرفته بودند بدون در نظر گرفتن منافع ملی وارد کارزار انتخاباتی شوند. 

این فعال سیاسی تصریح کرد: البته این مسئله را از همان سال اول دولت یازدهم کلید زده بودند و می‌توان با یک نگاه گذرا به چهارسال گذشته این را متوجه شد. آنها گمان می‌کردند اگر روحانی و کابینه را زیر آتش بگیرند، می توانند، افکار عمومی را نسبت به او تغییر دهند و مانع از پیروزی مجدد وی و اصلاح طلبان شوند.

او افزود: به همین دلیل هم شاهد بودیم که در مناظره ها و سخنرانی ها مسائلی را مطرح کردند که باعث شدند کاندیداهای اصلی وارد فضای متفاوتی شوند. البته همان موقع هم بسیار موافق نبودند که فضای انتخابات به آن سمت برود و بارها تاکید کردند که کاندیداها مراقب اظهار نظرها و واکنش‌های خودشان باشند. بنابراین با در کنار هم قرار گرفتن همه اینها شکی در بی‌سابقه بودن انتخابات امسال وجود نداشت.

این استاد دانشگاه با اشاره به حملات اخیر به دولت گفت: به عقیده من فضا سازی علیه روحانی و دولتش کمتر از چهارسال گذشته نخواهد بود. تندروها به دنبال این هستند که از این طریق بتوانند امتیازهایی از دولت بگیرند و یا اینکه جامعه مدنی که حامی روحانی هست تا حدی تضعیف و تخریب شود که نتواند در انتخابات سال 98 و 1400 موفق شود. نمونه آن هم ماجرای 2030 بود.

 

وی افزود: واقعیت این است که روحانی موفق شد با رای بیشتر و عقبه قوی‌تر پیروز انتخابات شود و برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود. اما نباید فراموش کند که او یک رئیس جمهور در یک سیستم با عنوان نظام جمهوری اسلامی است و در این نظام تفکیک قوا وجود دارد، شخص اول نظام حضور دارد. بنابراین اگر روحانی قصد دارد چهارساله دوم ریاست جمهوری خود را با موفقیت پشت سر بگذارد و از خود میراث مفید و باارزشی به جای بگذارد، باید با دیگر نهادهای حکومتی در تعامل قرار بگیرد و با گفت‌وگو مشکلات و اختلافات را حل کند. تا از این طریق با همکاری یکدیگر گام‌های رو به جلویی بردارند.

این فعال سیاسی با اشاره به شایعه های موجود در شبکه های اجتماعی عنوان کرد: ماهیت انتخابات به دوقطبی بودن آن است. یعنی اگر انتخابت دوقطبی نشود باید نگران بود. ولی آنچه که اهمیت بسیاری دارد این است که حاکمیت دوچار دوقطبی نشود. به عنوان مثال فضایی به دلیل کم کاری و غیرحرفه ای بودن رسانه ملی ایجاد شود که در شبکه‌های اجتماعی گمانه زنی شود و این تبدیل به شایعه شود که مثلا نظام از نتیجه انتخابات خشنود نیستند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی باید از امکانات رسانه‌ای و حتی شبکه های اجتماعی استفاده شود و به افکار عمومی که بر اثر شایعه ها و گمانه زنی ها دچار اشتباه شده اند و خیال می کنند اختلافات جدی و عمیقی بین ارکان نظام و رئیس جمهور وجود دارد و امیدوار بودند روحانی رای نیاورد، پاسخ دهند و شفاف سازی کنند که چنین مسئله ای وجود ندارد.

ناصری با رد این مسئله که اختلافی میان رئیس جمهور و مقامات عالی نظام وجود دارد گفت: من هم به نوبه خود می گویم که به هیچ عنوان این شایعه ها صحت ندارند و هیچ اختلافی میان ارکان نظام و رئیس جمهور نیست. اما با این‌حال روحانی باید این دو واقعیت را بپذیرد که اولا با تمام نهادها و ارگان ها در تعامل قرار بگیرد و ثانیا برای تعیین کابینه و تغییر مدیران استان ها یک برنامه ریزی قوی انجام دهد. زیرا قطعا در دولت دوازدهم نیازمند یک تیم منسجم و هماهنگ است.

او ادامه داد: البته مسئله تیم رسانه ای دولت همچنان بر قوت خود باقی است و آقای روحانی باید تغییرات جدی در آن اعمال کند زیرا بسیاری از ضرباتی که در دولت در چهارسال گذشته خورده است به دلیل ضعف همین تیم دولت است. اگر تیم رسانه ای مناسبی از همان ابتدا انتخاب می کرد دیگر عرصه برای مخالفان دولت تا این حد باز و فراهم نمی شد که هرگونه شایعه و تهمتی را علیه دولت مطرح کنند.

وی با اشاره به شباهت های این دولت با دولت دوم اصلاحات گفت: دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی شرایط سخت تری وجود داشت اما ایشان چند تفاوت یا به نوعی اقدام داشتند که توانست وضعیت را تا حدود زیادی بهتر کند. اول این بود که در تمامی سطوح مدیریتی، یک انسجام ایجاد کرد و مدیران شجاعی را در راس امور قرار داد که حاضر بودند برای کمک به دولت و رفع مشکلات کشور هزینه بدهند.

ناصری ادامه داد: دوم اینکه آقای خاتمی تیم رسانه ای خوبی داشتند. شاید نتوانستند به برخی وعده ها عمل کنند اما تیم رسانه ای دولت تاحدی قدرتمند عمل کرد که افکار عمومی مطلع بودند که دلیل عدم تحقق فلان وعده، کم کاری رئیس جمهور یا کابینه نبود و دلایل خارج از دولت وجود داشته است این همان موردی است که دولت یازدهم هم بسیار به آن احتیاج داشت و دارد.

عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان افزود: علاوه بر اینها نکته جالب توجه درباره آقای خاتمی این بود که حوزه تصمیم گیری هایش بسیار مشاور پذیر بود و از این امتیاز هم استفاده می کرد. ضمن اینکه ایشان به خوبی می دانستند که یک رئیس جمهور در یک سیستم هستند و لازم است برخی مسائل را به دور از افکار عمومی و در جلسات حل و فصل کنند.

افزودن نظر جدید