- کد مطلب : 19013 |
- تاریخ انتشار : 21 مهر, 1397 - 08:32 |
- ارسال با پست الکترونیکی
بچای ۱۲ ساله در بین مسمومان الکلی اخیر
از اين تعداد، ۱۷۰ نفر كليههاي خود را از دست دادند، ۱۶ نفر نابينا شدند و 69 نفر جان خود را از دست دادند. پيرحسين كوليوند در اعلام رسمي خود در تشريح جزييات وضعيت قربانيان گفته است: «۲۵ نفر در استان البرز، ۲۱ نفر در استان هرمزگان، ۷ نفر در استان خراسان شمالي، ۶ نفر در استان فارس، ۵ نفر در استان تهران، ۳ نفر در استان مركزي و ۲ نفر در استان كهگيلويه و بويراحمد بر اثر مصرف مشروب الكلي حاوي متانول فوت كردهاند و از مجموع مسمومان، 699 نفر مرد و 69 نفر زن بودهاند.
كمسنترين فرد در ميان مسمومان، دو پسر نوجوان ۱۲ ساله از استانهاي البرز و خراسان شمالي و مسنترين فرد، مرد 65 ساله از استان هرمزگان بوده است. از مجموع متوفيان هم ۶۲ نفر مرد و ۷ نفر زن بودهاند و كم سنترين متوفي، يك زن ۱۹ ساله از استان البرز و مسنترين هم، يك مرد ۵۷ ساله از استان هرمزگان است.
۴۵ درصد مسمومان الكل در گروه سني ۲۶ تا ۳۵ سال، 35 درصد در گروه سني ۱۶ تا ۲۵ سال، 13 درصد در گروه سني ۳۶ تا ۴۵ سال، 6 درصد در گروه سني ۴۶ تا ۵۹ سال و 2 درصد در گروه سني كمتر از ۱۵ سال بودهاند.»
اين تعداد قرباني بر اثر مصرف انشعاب يك محموله در مسير توزيع، طي يك دهه اخير بيسابقه بوده و علت بالا بودن آمار قربانيان را هم بايد در نحوه فعاليت توليدكنندگان جستوجو كرد. آنچنان كه ماموران انتظامي در اولين روز پس از اعلام علني اولين تعداد قربانيان خبر دادند، اين محموله مشروب الكلي حاوي متانول، توسط يك زن و شوهر ساكن استان هرمزگان توليد شده و محموله توليد شده در آن حد حجيم بوده كه در مسير توزيع در 8 استان، اين تعداد مسموميت را ايجاد كرده است.
مسوولان رصد آسيبهاي اجتماعي معتقدند كه افزايش آمار قربانيان بر اثر مصرف مشروبات الكلي حاوي متانول، ناشي از افت و خيز شرايط اقتصادي كشور و بيثباتي وضعيت اشتغال خانوارها يا افرادي است كه به انگيزه پر كردن چالههاي زندگي خود، مسيري سهلتر از تهيه متانول و تركيب با اقسام داروهاي اعتيادآور پيدا نكرده و با چشم فرو بستن بر هر احتمالي از بابت مرگآفرين بودن معجوني كه به اسم «درجه يك» عرضه ميكنند، فقط به اسكناسهايي كه از حاشيه اين تجارت سياه صاحب خواهند شد، ميانديشند.
اما بازار تقاضا را هم نبايد در اين ميان ناديده گرفت كه طي 40 سال گذشته و به دليل ممنوعيت شرعي و قانوني سوءمصرف الكل، انگيزه جوانان را براي مصرف اين اقلام ممنوعه بيش از حد افزايش داده است.
افزودن نظر جدید