چگونه انسانی منصف باشیم؟

کارشناس امور دینی گفت: متاسفانه امروز عده‌ای با سوء استفاده از وضعیت اقتصادی کشور برخی اجناس ضروری مردم را گران عرضه می‌کنند ولی این در حالی است که خداوند در قرآن کریم «وای بر احوال گران فروشان» گفته‌ است.

به گزارش اميدنامه به نقل از ايسنا، حجت‌الاسلام سیدعلی موسوی اظهار کرد: یکی از فضایل اخلاقی در دین اسلام، انصاف داشتن نسبت به سایرین است که از خصایص مهم ذاتی انسان به‌شمار می‌رود. انصاف از زیباترین خصلت‌های اخلاقی است که به معنای عدالت‌ورزی و اجرای قسط است و این که هر خیری را برای خود می‌خواهیم برای دیگران هم بخواهیم و هر زیان و ضرری که برای خود نمی‌پسندیم، برای دیگران هم نپسندیم.

موسوی اظهار کرد: رعایت انصاف کاری دشوار است و انسان باید به آن اهمیت دهد. امام صادق (ع) در حدیثی فرمودند: سخت‌‏ترین تکالیف الهی درباره بندگان خدا سه چیز است: اول، رعایت عدل و انصاف میان خود و دیگران، به‌ طوری‌ که با برادر مسلمان خود آن‌چنان رفتار کند که دوست دارد او با وی چنان رفتاری داشته باشد، دوم، آن‌که مال خود را از برادران مسلمان مضایقه نکند و با آن‌ها به مواسات رفتار کند.

وی در ادامه گفت: سومین تکلیف سخت از منظر امام صادق (ع) این است که در هر حال به یاد خدا باشد و مقصود از یاد کردن خدا این نیست که پیوسته «سبحان اللّه» و «الحمدللّه» بگوید، بلکه مقصود این است که اگر با کار حرامی مواجه شد خدا را در نظر بیاورد و آن کار را انجام ندهد. در شرایط کنونی اقتصاد کشور، منصف بودن یکی از ضرورت‌های مهم امروز به‌شمار می‌آید متاسفانه امروز عده‌ای از افراد اجناس ضروری مردم را به دلایل مختلف گران عرضه می‌کنند.

این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: برخی از اجناس هیچ ارتباطی با افزایش قیمت دلار و اعمال تحریم‌ها ندارد ولی افرادی با سوء استفاده، باعث مختل شدن وضعیت اقتصادی مردم شده‌اند و به خیال خود زیرکی می‌کنند ولی خداوند در قرآن کریم وای بر احوال گران فروشان گفته‌ است.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید