بارها در دادگاههای مبارزه با مفاسد اقتصادی شاهد این بودهایم که مثلا مش فلان، ریش ارزشی میذاره، دختر فلان مقام چادر مشکی به سر میکنه، داماد بهمان مسؤول انگشترهای عقیق و مذهبی دست میکنه، متهمان فلان پرونده پتروشیمی تسبیح میچرخونن! و ...
این رفتارها در مواردی میتواند سبب ایجاد نفاق در جامعه شود. شاید در گذشته استفاده مجرمان و متهمان زن در دادگاه از چادر، آنهم نقشدار، به اندازه امروز اهمیت نداشت؛ چرا که معمولاً دادگاهها در فضای بسته و با حضور کم نمایندگان رسانهها برگزار میشد و نوع پوشش مهمان هر چه بود موجب جریحهدار شدن افکار عمومی یا دستکم بخشی از آن نمیشد.
امروزه با گسترش رسانهها، شبکههای اجتماعی و فضای باز دادگاهها، کمکم اعتراض اقشار مختلف، بهخصوص زنان محجبه جامعه به این موضوع بیشتر شده و این موضوع تبعاتی را در بردارد.
این موضوعی بوده است که در نشست هماندیشی فعالان و نخبگان حوزه حقوق زنان با حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی- رییس قوه قضاییه - نیز به آن اشاره شده است و رییس قوه در پاسخ به انتقادی درباره پوشاندن چادر به متهمان زن که موجب زیر سؤال رفتن حجاب برتر میشود، اعلام کرد: «بنده هم با شما همنظر هستم و معتقدم متهمان زن لزوماً نباید چادر بپوشند، بلکه میتوان ترتیباتی اتخاذ کرد که هر متهم زن با همان پوششی که به صورت عادی دارد، منتها با رعایت شوونات، در دادگاه، دادسرا و زندان حضور یابد. »
افزودن نظر جدید