- کد مطلب : 22493 |
- تاریخ انتشار : 7 فروردین, 1399 - 19:49 |
- ارسال با پست الکترونیکی
یک پیشبینی از جهان پسا کرونا
به گزارش امیدنامه به نقل از تسنیم، نشریه آمریکایی فارن پالیسی در مقالهای با استناد به نظرات ۱۲ اندیشمند جهانی پیشبینی کرد که بحران کرونا اثرات عمیقی بر آینده سیاسی و اقتصادی جهان بر جای خواهد گذاشت.
در این مقاله که به قلم پروفسور «استیفن والت» استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد آمیکا به رشته تحریر درآمده، به این موارد اشاره شده است:
– همهگیری کروناویروس میتواند باری باشد که پشت شتر جهانیسازی اقتصادی را میشکند.
– رشد قدرت اقتصادی و نظامی چین، از پیش این اراده و قاطعیت دوحزبی را در ایالات متحده ایجاد کرده تا آن کشور را از فناوری برتر و مالکیت فکری حاصلشده توسط آمریکا جدا کنند و متحدان را نیز به پیروی از این سیاست مجبور نمایند.
– افزایش فشار افکار عمومی و سیاسی برای تحقق اهداف کاهش انتشار گازهای آلاینده (کربن) از پیش، اعتماد بسیاری از شرکتها به زنجیرههای عرضهی از راه دور را زیر سوال برده است.
– اکنون کووید-۱۹، دولتها، شرکتها و جوامع را مجبور کرده که ظرفیتشان را برای تحمل دورههای بلندمدت خودانزوایی اقتصادی بالا ببرند.
– بسیار محتمل است که در این شرایط، جهان به ایدهی جهانیسازی متقابلا سودمند بازگردد، ایدهای که تعریفکنندهی شرایط در اوایل قرن ۲۱ بود. همچنین با نبود انگیزه برای حفاظت از دستاوردهای مشترک حاصل از یکپارچگی اقتصادی جهانی، معماری حاکمیت اقتصادی جهانی که در قرن ۲۰ ایجاد شد به سرعت از بین خواهد رفت.
– در این صورت رهبران سیاسی برای به تعویق انداختن همکاریهای بینالمللی و عدم بازگشت به رقابت ژئوپولیتیکی آشکار باید توانایی چشمگیری در خویشتنداری داشته باشند.
– رهبران با اثبات قدرت مدیریتشان در بحران کووید-۱۹ به شهروندان، میتوانند برخی سرمایههای سیاسی را برای خودشان دست و پا کنند. اما برای رهبرانی که شکست میخورند، بسیار دشوار خواهد بود که در برابر وسوسه سرزنش و مقصردانستن دیگران ایستادگی کنند.
افزودن نظر جدید