واکنش ظریف به شایعه مخالفت با دخالت سپاه در ماجرای گروگانگیری

وزیر امور خارجه گفت: تاکنون بحثی در خصوص دخالت سپاه یا سایر نیروهای نظامی در قضیه گروگانگیری مرزبانان مطرح نشده و احتمالا این شایعه مربوط به یک عضو غیر مسوول است.

به گزارش امید به نقل از برنا، محمدجواد ظریف، در پاسخ به سوالی مبنی بر شایعه مخالفت وزارت خارجه در مورد دخالت سپاه در قضیه گروگانگیری با رد این شایعه گفت: این گونه موارد در محافل خصوصی و سازمانی تصمیم‌گیری نمی‌شود و در کشور ما با در نظرگرفتن مصالح عمومی کشور و در مراجع ویژه و ذیصلاح تصمیم‌گیری می‌شود.
وی تاکید کرد: اگر چنین مساله‌ای مطرح شده، قطعا از سوی یک فرد غیر مسوول بوده و بنده نیز تا کنون چیزی نشنیده‌ام.
ظریف در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت پنج مرزبان ایرانی گروگان گرفته شده از سوی جیش‌العدل با بیان این‌که نگرانی عمده همه دولت و دستگاه دیپلماسی، وضعیت سربازان ما در پاکستان و هم‌چنین وضعیت دیپلماتی است که قبلا در یمن گروگان گرفته شده است، اظهار کرد: در این زمینه ما تمام تلاش‌های ممکن را صورت دادیم و با دولت پاکستان و یمن در تماس بوده‌ایم.

وی با اشاره به این‌که در لبنان شاهد شهادت یکی از دیپلمات‌هایمان بودیم و در یمن نیز اتفاق دیگری افتاد و اخیرا نیز گروگان‌های ما در پاکستان هستند، افزود: به نظر می‌رسد این‌ها اقدامات هماهنگ‌شده‌ای است که همه آن‌ها از روی ضعف و ترس از حضور قدرتمند جمهوری اسلامی ایران است و یک حرکت هماهنگ شده است که شاید دخالت دولتی هم در آن وجود داشته باشد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: توقع ما از دولت پاکستان این است که هر‌چه سریع‌تر به این موضوع رسیدگی کنند. ما از روزی که این واقعه بسیار نگران‌کننده اتفاق افتاده است تا امروز تماس‌های مرتبی با دولت پاکستان در سطوح مختلف از جمله مقامات عالی در سطح نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه تا مقامات امنیتی داشته‌ایم و تلاش‌هایمان را ادامه می‌دهیم.

ظریف با بیان این‌که دولت پاکستان به خوبی می‌داند که دولت و مردم ایران توقع دارند از جان گروگان‌های ما در پاکستان حفاظت شود، افزود: امیدواریم گروگان‌های ما هر‌چه سریع‌تر سالم و بدون خطر به کشور و آغوش خانواده‌هایشان برگردند و توقع ما این بود که این کار تا عید صورت گیرد و امیدواریم هر‌چه سریع‌تر این اتفاق بیفتد. البته ما هم اقدامات مختلفی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی صورت داده‌ایم و توقع داریم جامعه بین‌المللی هم در این زمینه ساکت نماند.

ظریف در پاسخ به این‌که از آن جایی که پاکستان کشوری هسته‌ای است، ناامنی‌های موجود در این کشور چه توجیهی دارد؟ گفت: سلاح هسته‌ای برای هیچ کشوری امنیت داخلی و خارجی نمی‌آورد و این موضع اصلی ماست. البته دوستان ما در پاکستان دیدگاه‌های خود را دارند، اما دیدگاه ما را در این زمینه به خوبی می‌دانند.

افزودن نظر جدید