سید حسن خمینی: خداوند کسانی را که بزرگان دفاع مقدس را مورد هدف قرار می‌دهند هدایت کند

یادگار امام (ره) با گرامیداشت یاد مرحوم آیت الله جمی، گفت: خداوند کسانی را که دانسته یا نداسته بزرگان دفاع مقدس فرماندهان و جانشین امام در دفاع مقدس، مورد هدف قرار می دهند هدایت کند.

 

به گزارش انصاف نیوز به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی که در میان جمع پرشور شیفتگان امام خمینی در  مراسم ششمین سالگرد رحلت آیت الله جمی در حسینیه ثار الله آبادان سخن می گفت، اظهار داشت: حضور در آبادان و مراسم آیت الله جمی در سالروز عملیات کربلای چهار سخن گفتن از هر گونه موضوعی به غیراز دفاع مقدس را بیراهه می سازد. دفاع مقدس ما جنگ نبود جهاد بود. دفاع مقدس ما تلاش گروهی محدود یا غیرمحدود برای سرزمین یا قطعه ای از کشور یا جغرافیا یا برای ثبت نام در دفتر تاریخ نبود.

وی افزود: دفاع مقدس ما جهاد مقدسی بود که فراتر از قطعه ای خاک یا محدود جغرافیایی یا تاریخی قرا ر داشت و اگر به درستی تحلیل کنیم دوران هشت ساله دفاع مقدس قطعه ای درخشان را دربردارد که افقی نورانی در انسانیت فراتراز آب و خاک و جغرافیاست.

سید حسن خمینی با بیان این که آبادان گره عمیقی با روزهای دفاع مقدس خورده است یادآور شد داستان شکستن حصر آبادان از جمله این روزهاست که انقلابی در دوران رهبری امام بود. در آن اتفاق دستور امام دل رزمندگان را مستحکم  کرد و روح دشمن را لرزاند و آن را از دیوارهای شهر عقب کشاند. آبادان همچنین حماسه ای چون حماسه ذوالفقاری را در مهر 59 به خاطر دارد.

همچنین نقش بی بدیل صنعت نفت در دوران انقلاب، اعتصابات و دفاع مقدس در توانمندسازی نظام در دوران دفاع مقدس افتخاری برای کارمندان صنعت نفت است. 

یادگار امام در ادامه سخنان خود با اشاره به ابعاد گوناگون تحلیل دفاع مقدس گفلت: ببینید که امروز ما در کدام نقطه قرار داریم و آن ها که تانک هایشان را به آرزوی تسخیر این سرزمین فرستادن د در کجا قرار دارند اگر از حیث «نتیجه» به دفاع مقدس نگاه کنیم امروز تکلیف موضوع خیلی روشن است، اما آن روز که صدام  فکر نمی کرد که سی سال بعد به سرزمین آن ها خواهیم آمد و عظمت خون شهیدان را خواهیم دید.

باید دید که امروز آن ها کجا هستند و نام امام و شهدا و مبارزینی که ایستادند کجاست. صدامی ها آمدند و جمعی از جبهه مقابل خود را به شهادت رساندند اما امروز آن مهاجمین کجا هستند و امام کجا، همان گونه که باید بپرسیم در حادثه کربالا نام سیدالشهدا کجا و نام آن ها که مظفرانه با اسب بر نعش مبارک او و یارانش تاختند کجا؟

نمونه عظمت آن ها عظمتی است که هر سال در اربعین دیده می شود.

وی یادآور شد آن ها نه تنها نتوانستند یک وجب از خاک ایران و خوزستان را جدا کنند خودشان به اضمحلال رسیدند و در منجلاب تاریخ قرار دارند.

وی سپس به تحلیل دفاع مقدس از حیث نیت پرداخت و بابیان این که ارزش آن انسان ها به نیت آن ها ست یادآور شد: نیت دشمنان ما کشورگشایی بود و در طول تاریخ همواره کسانی بوده اند که جنگیده اند تا نامشان ولو به بدی در تاریخماند که نمونه این افراد در سرزمین ما زیاد است.اما آنچه که دفاع مقدس متمایز می کند این ها نیست بلکه آن دل های باک برای خدا بودن و استمرار دفاع از ناموس و خاک به عنوان ودیعه خداوند و مایه شرافت و همیت است. دشمنان آمدند تا نفت ببرند اما نه نفت بردند نه نام نیک نیت خوبی هم نداشتند وی گفت ذره ذره ایران در حفظ خوزستان به ابروی اشاره امام آمدند و اجازه بردن نفت و جداکردن خاک ایران را ندادند و نیت پاک داشتند لذا آن ها کشته نشدند بلکه شهید شدند و روی پیشانیشان نام مبارک محمد و علی و فاطمه و حسین بود و برای کلمه توحید جنگیدند پدران و مادران و همسران و برادران آن ها نیز..........خود ما هستند خود ما و انسان و آرمان و شرافت ما هستند.

سید حسن خمینی سپس به تحلیل دفاع مقدس از حیث مباشران این جنگ پرداخت و یادآور شد: آن ها کسانی بودند که ایمان در وجودشان نبود؛ اما طرف مقابل مستظهر به دین و ایمان و اندیشه توحیدی بود و حسین فهمیده در همین افراد به زیرتانک رفت و امام او را رهبر جامعه خواند از مباشران این دفاع بود. نیروی جناح مقابل نیرویی شیطانی و غیرالهی بود و نیروی این سو مستظهر به ایمان و آغشته به اندیشه و خرد بود، لذا مدافعین خوزستان و مردهای ایران اسلامی به دنبال نام نبودند، و دفاع مقدس را به عنوان یک لباس برای خودشان ندوختند بلکه آن دفاع را به عنوان ایمان الهی برای آخرت خودشان ودیعه کردند. آن ها از جنگ برای خودشان پله کان درست نکردند بلکه ارتقای روحی و معنوی را از آن وامدار شدند. همچنان که برخی از رزمندگان هنگام برگشت از جبهه ها لباس رزم را در می آوردند تا مردم فکر نکنند آن ها منتی بر سرشان می گذارند که این ناشی از ایمان بود.

وی ادامه داد طرف مقابل جنگید  تا نام کسب کند اما طرف مقابل برای اندوخته آخرت می جنگید بسیاری از رزمندگان نزد امام می آمدند و می گفتند دعا کنید ما شهید شویم و امام دعا می کردند که خدا پیروزتان کند.

یادگار امام با بیان این که طرف مقابل ما تا دندان مسلح بود و بسیاری از بخش های جنوبی ما هر چه داشتند در اختیار آن ها قرار دادند گفت: در طرف جبهه حق شهیدان بودند و گوشت و پوست انسان تبدیل به سلاح می شد و در مقابل آن همه سلاح این سلاح پیروز شد؛ زیرا آمیخته به ایمان و معرفت بود.

سید حسن خمینی با بیان این که ارزش وافر مرحوم جمی به ایستادگی در این فضا بود، افزود: اگر یاد ایشان را گرامی می داریم و از ایشان می گوییم برای این است که کسانی که آن روزها فرماندهان جنگ بودند  و از ذره ذره خاک کشور دفاع کردند فراموش نشوند زیرا فراموش کردن آن آرمان ها لطمه ای جبران ناپذیر به کشور می زند که تکرار شدنی نیست . مرحوم آیت الله جمی روزی پرچم امام را در این شهر برافراشت که مرحوم حاج مصطفی خمینی به شهادت رسیده بود و ایشان در مسجد خود فاتحه برای او برقرار کرد در حالی که آن روزها بردن نام فرزند امام در ایران لطماتی داشت که آیت الله جمی دچار آن ها هم شد اما او در مقاب رژیم شاه ایستاد و فاتحه برگزار کرد، گرچه تعداد کمی آمدند اما از السابقون السابقون اولئک المقربون.

وی ادامه داد: ایشان در فضای دفاع مقدس نگذاشت یک لحظه نماز جمعه تعطیل شود؛ در حالی که در بعضی روزها شاید تعداد مأمومین به انگشتان دو دست هم نمی رسید، اما او ایستاد و ایستادن در آن روزها ارزش داشت. به این جهت همه باید پاسدار آن ارزش ها باشیم و پاسداری از آن ارزش ها در گرو گرامیداشت یاد بزرگانی است که آن شعائر را آفریدند.

وی تأکید کرد: بزرگانمان را با ادب یاد کنیم و آنان را تکریم کنیم و به بزرگی از آن ها سخن بگوییم.

سید حسن خمینی در پایان سخنان خود با بیان این که آیت الله جمی یادآور ایستادگی و مبارزه است، گفت: خداوند کسانی را که دانسته یا نداسته بزرگان دفاع مقدس فرماندهان و جانشین امام در دفاع مقدس، مورد هدف قرار می دهند هدایت کند.

افزودن نظر جدید