/سفر به زنجان/تاکید عارف بر ضرورت بازگشت به دوران اصلاحات

تا دولت خاتمی یک یا حسین دیگر

نامزد اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه "بهبود وضعیت کنونی کشور در گرو کنار گذاشتن تنگ‌نظری‌ها و گرایش‌های باندی و جناحی است"، گفت: تا به این مهم دست نیابیم، نمی‌توانیم کشور را از وضعیتی که امروز در آن قرار گرفته است و با دغدغه‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند، رهانید.

 

به گزارش امید،این نامزد انتخابات ریاست جمهوری شامگاه دیروز در جمع مردم حاضر در مسجد جامع زنجان با اشاره به اینکه "مردم، امروز هزینه تنگ‌نظری‌ها، باندبازی‌ها و کنار گذاشتن نخبگان را می‌دهند"، افزود: ما باید کشور را بر روی ریل پیشرفت و تعالی قرار دهیم و معتقدیم اصلاح‌طلب وظیفه‌ای جز این ندارد؛ چراکه دغدغه اصلی اصلاحات، پیشرفت و تعالی کشور و نیز تحقق آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است و این مهم میسر نخواهد شد، مگر اینکه دوباره اعتماد را به جامعه برگردانیم تا جوانان به عنوان تأثیرگذارترین قشر در کشور، امید و نشاط خود را در جامعه بازیافته و در تحقق حماسه سیاسی امسال نقش اساسی ایفا کنند.
وی با تأکید بر اینکه "ما امروز با مشکلات عدیده‌ای در کشور مواجه هستیم"، از چندنرخی بودن ارز به عنوان یکی از ریشه‌های اصلی فساد در جامعه یاد کرد و ادامه داد: ما می‌خواهیم در چارچوب قانون اساسی حرکت و همه اصل‌ها و بندهای قانون اساسی را پیاده کنیم که در این راستا، تک‌نرخی کردن ارز، یکی از مهم‌ترین اقدامات به‌شمار می‌رود، چراکه اعتقاد ما بر این است که یکی از ریشه‌های فساد در جامعه کنونی، چند نرخی بودن ارز و به واسطه آن ایجاد رانت‌ها خاص برای گروه‌های خاص است که در دولت اصلاحات، تحقق این مهم در دستور کار قرار گرفت و توانستیم ارز را تک‌نرخی کنیم و این بدان معنی است که امروز هم در صورت روی کار آمدن، قادر هستیم این مهم را به منصه ظهور برسانیم.
معاون اول دولت اصلاحات با بیان اینکه "عملکرد اصلاحات، امروز به صورت شفاف در همه بخش‌ها نمود پیدا کرده است"، بیشترین سرمایه دوره اصلاحات را سرمایه اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: دولت اصلاحات توانست سرمایه اعتماد به دولت، همراهی مردم با دولت و همچنین سرمایه اخلاق‌مداری را با خود به همراه داشته باشد و به همین خاطر سعی ما بر این است که اخلاق را سیاسی نکنیم؛ بنابراین امروز با شعار "منزلت اخلاقی" وارد عرصه حساس انتخابات شده‌ایم و این اطمینان را داریم که می‌توانیم با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌ها به‌ویژه نخبگان جامعه، انقلابی در وضعیت تأمین معیشتی مردم که مهم‌ترین دغدغه کنونی ملت ایران اسلامی تلقی می‌شود، ایجاد کنیم. از این رو در گام اول باید به بخش‌هایی که دغدغه اصلی مردم را تشکیل می‌دهد، ورود پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه "ضعف مدیریت، بداخلاقی‌ها و بسیاری از مسایل دیگر، دغدغه اصلی و حال حاضر مردم است"، اظهار داشت: نتیجه همه این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها چیزی جز گرانی کمرشکن نیست. بنا بود با هدفمند شدن یارانه‌ها، اقشار آسیب‌پذیر با فشار و مشکلات کمتری معیشت خود را دنبال کنند، بنا بود مردم با مشکلات کمتری مواجه شوند، اما متأسفانه امروز خط فقر از محل 22 درصد جمعیت به 42 درصد رسیده است. از طرفی، درآمد حاصل از فروش نفت در هشت سال گذشته بالغ بر 630 میلیارد دلار بود که این رقم در دولت اصلاحات به 170 میلیارد دلار می‌رسید، در حالی که با همین میزان فروش نفت در دولت اصلاحات توانستیم قیمت‌ها را کنترل کرده و در راستای کاهش نرخ بیکاری گام‌ها اساسی برداریم که نمونه بارز آن، ایجاد 700 هزار فرصت شغلی در هر سال بود.
عارف با بیان اینکه "قرار دادن مبنای تصمیم‌گیری‌ها بر مدار اخلاق و منطق و نیز حرکت در راستای جهت‌گیری‌های سند چشم‌انداز، از اولویت‌ها امروز اصلاحات به‌شمار می‌رود"، تصریح کرد: متأسفانه امروز نتوانسته‌ایم در این مسیر حرکت کنیم، چراکه کشور رفته‌رفته نسبت به اهداف سند چشم‌انداز فاصله گرفته است. بیکاری جوانان دانشگاهی،‌ مهم‌ترین دغدغه‌ای است که ما امروز به دنبال مرتفع کردن آن هستیم، چراکه امروز نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی معادل دو برابر متوسط نرخ کشور است و بویژه دختران تحصیلکرده دانشگاهی، جوانان زیر 29 سالی هستند که نرخ بیکاری 42 درصدی را در این زمینه به خود اختصاص داده‌اند که همه این مسایل باید با اتخاذ تدابیری کارساز، مرتغع شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری از واژه اصلاح‌طلب به عنوان حضور مؤثر برای حل مشکلات یاد کرد و با تأکید بر اینکه "تا به امروز نیز نشان داده‌ایم که توانایی حل بسیاری از مشکلات را با پایبندی به همه ارزش‌ها و اصول انقلاب داشته‌ایم"، افزود: با نگاه مثبت دولت اصلاحات توانستیم در تولید گندم به وضعیت خودکفایی برسیم، اما متأسفانه در سال گذشته شاهد واردات بیش از 7.6 میلیون تنی گندم به کشور بودیم که برای این امر نیز سال گذشته دو میلیارد و 600 میلیون دلار هزینه شد و این در حالی است که کشاورزان ما امروز با دغدغه‌ها و مشکلات زیادی، از جمله بیمه و فروش محصولات کشاورزی مواجهند. از طرفی، مردم برای درمان خود باید 70 درصد هزینه‌ها را شخصاً پرداخت کنند، در حالی که دولت موظف شده است در سال 30 درصد هزینه‌های درمانی را از مردم گرفته و 70 درصد را خود پرداخت کند.
عارف خطاب به جوانان، خواستار حضور در پای صندوق‌های رأی و تلاش برای تحقق حماسه سیاسی شد و ابراز عقیده کرد: متأسفانه امروز در حال از دست دادن سرمایه اجتماعی خود هستیم، اما با این وجود توصیه می‌کنیم که جوانان نباید تحت تأثیر بی‌مهری‌ها و کج‌سلیقه‌گی‌ها قرار گیرند. اصلاحات به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت کشور و نظام است، چراکه ما مردمی‌ترین انقلاب را در دنیا داریم و باید از این ظرفیت در راستای اعتلای آرمان‌های امام راحل استفاده کنیم،‌ به همین خاطر رفع بسیاری از دغدغه‌ها در دستور کار قرار دارد که یکی از این امور، ایجاد حداقل یک میلیون فرصت شغلی در سال است، چراکه این توانایی را داریم که با بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود، نرخ بیکاری و تورم در کشور را که یکی از هدف‌گذاری‌های ما به‌شمار می‌رود، تک‌رقمی کنیم.
گفتنی است محمدرضا عارف در ابتدای سخنان خود گفت خوشحالم خودم را می توانم آذری تلقی کنم چون عروس سومم آذری است. هوادارانی که در مسجد جامع زنجان تجمع کرده بودند در حالیکه پلاکاردهایی با مضمون "دوم خرداد دیگری در راه است" و "اصلاح طلبی صبر وتلاش و تدبیر می خواهد"، شعارهایی همچون "صلی علی محمد عارف ملت آمد - عارف زنده باید خاتمی پاینده باد" – "تا دولت خاتمی یک یا حسین دیگر" – "عارف دوست داریم "سر دادند و پس از پایان مراسم با خواندن سرود یار دبستانی من عارف را تا جلوی خودروی وی همراه کردند.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید