پایان سیاست های بسته و فشارآور

حضور گسترده مردم در اين انتخابات نشان داد كه روي آوردن به انديشه امام خميني كه «ميزان راي ملت است»، از بهترين سازوكارها و شيوه هاي عملي كم هزينه براي ايجاد تغيير در كشور است.
پایان سیاست های بسته و فشارآور

حسین اعلایی

به گزارش امید، حسین اعلایی  طی یادداشتی در روزنامه اعتماد به تحلیل انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری و پیروزی حسن روحانی بر چهار کاندیدای اصولگرایش، پرداخت که به شرح زیر است؛

 برگزاري انتخابات در روز جمعه 24 خرداد ماه 1392 مشخص ساخت كه اكثر مردم ايران با انگيزه هاي گوناگون در اين انتخابات شركت كرده اند و به پيروزي خود ايمان داشته اند. اعلام نتيجه اوليه انتخابات نشان مي دهد كه برخلاف تصورات ايجاد شده، آراي مردم خوانده شده است و آحاد مختلف مردم از اعلام اين نتايج تا حد زيادي راضي هستند. اما تحليل تركيب آرا بيانگر چند نكته به شرح ذيل است: 1- كساني كه در تبليغات انتخاباتي خود به «پايان دادن به وضع موجود» تاكيد كرده اند از اقبال بيشتري از سوي مردم برخوردار بوده اند. در واقع مردم مي خواهند با انتخاب «رييس جمهوري متفاوت» از هشت سال گذشته به سياست هاي بسته و فشارآور اين دوران پايان دهند و روزهاي بهتري را براي خود رقم زنند. 2- مردم در انتخاب خود نشان داده اند كه سياست خارجي كشور در هشت سال گذشته را نپسنديده اند. سياستي كه منجر به تصويب چهار قطعنامه تحريم عليه جمهوري اسلامي ايران شد كه در دوران جنگ تحميلي هم سابقه نداشت. بنابراين مردم مي خواهند با روي كار آوردن دولت جديد، موقعيت بين المللي ايران را بهبود بخشند و اعتبار ايرانيان را در سطح جهان افزايش دهند. 3- نتيجه انتخابات بيانگر اين مفهوم است كه ايستادگي و مقاومت در برابر دشمنان به معناي بازي كردن در چارچوب سياست هاي آنها كه مهم ترين آن، تضعيف ايران است نيست، بلكه سياست درست افزايش ميدان بازي براي جمهوري اسلامي با ابتكاراتي است كه بر قدرت بين المللي و منطقه يي ايران بيفزايد و احترام ايرانيان را در بين ملت هاي منطقه و جهان افزايش دهد. 4- انتخابات نشان داد كه ناراحتي مردم از عدم احراز صلاحيت آيت الله هاشمي رفسنجاني موجب اقبال بيشتر به كانديداي مورد حمايت ايشان و ساير آسيب ديدگان پس از رخدادهاي انتخابات پيشين شد. 5- حضور گسترده مردم در اين انتخابات نشان داد كه روي آوردن به انديشه امام خميني كه «ميزان راي ملت است»، از بهترين ساز و كارها و شيوه هاي عملي كم هزينه براي ايجاد تغيير در كشور است. با اميد به آنكه رييس جمهور منتخب با درك خواسته هاي عميق مردم، گام هاي بلندي را در اصلاح سياست هاي اقتصادي و بين المللي و نيز سياست هاي غلط داخلي كه مبتني بر «عدم اعتماد به مردم» بود به وجود آورد و چهار سال آينده، ايام آزادي، نشاط، شادي و دين گرايي مردم ايران باشد. فاعتبروا يا اولواالابصار.

 

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید