- کد مطلب : 11941 |
- تاریخ انتشار : 7 مهر, 1395 - 10:30 |
- ارسال با پست الکترونیکی
ابوطالب: کاندیدای مورد حمایت احمدینژاد رأی ندارد
آقای ابوطالب، طی روزهای اخیر رهبر انقلاب، به صراحت آقای احمدینژاد را از حضور در انتخابات نهی کردند. شما فکر میکنید که این نهی، چقدر از سوی احمدینژاد مورد پذیرش باشد؟ با توجه به اینکه ایشان صبغه عدم پذیرش توصیهها از سوی دلسوزان کشور را داشتهاند...
تصور میکنم که آقای احمدینژاد با نصیحت مشفقانهای که رهبر انقلاب به او فرمودند، وارد عرصه انتخابات نمیشود.
البته روز گذشته نیز او، در همین راستا نامهای نوشت و گفت که از نظر رهبر انقلاب تبعیت میکند و برای انتخابات آتی، کاندیدا نخواهد شد. اما بحث این است که آیا او به هر نحوی از حضور در انتخابات منصرف شده است؟
یک موضوع این است که رهبر انقلاب او را به صراحت از کاندیداتوری نهی نکردهاند اما به عنوان نصیحت پدرانه تأکید کردند که به صلاح ایشان نیست که کاندیدا شوند، بنابراین تصورم این است که احمدینژاد این نصیحت را میپذیرد و وارد عرصه انتخابات به عنوان کاندیدا نمیشود. اما این به این معنی نیست که کلاً آقای احمدینژاد فعالیتهای سیاسیاش را کنار میگذارد.
یعنی ممکن است که از کاندیدایی در انتخابات حمایت کند؟
ممکن است. طبیعتاً او دوستان فراوانی از اعضای کابینه قبلی و نمایندگان مجلس دارد که آنها از حضور در انتخابات نهی نشدهاند. همچنین از بدنه اصولگرایی عدهای کاندیدا خواهند شد که ممکن است به آقای احمدینژاد هم نزدیک باشند و این کاملاً طبیعی است. در این شرایط رأی آقای احمدینژاد به سمت کاندیدایی که به او نزدیکتر میرود. بلاخره او از اعضای کابینه خودش و از دوستانش در مسئولیتهای بلند پایه کشور، افراد زیادی را میشناسد.
در این صورت، آن کاندیدا مورد اقبال قرار خواهد گرفت؟
بعید میدانم. به نظر میرسد که از بدنه اصولگرایی کسانی کاندیدا شوند که طبیعتاً به او نزدیک بودند و مقداری از رأی او در شهرستانها میرود به سمت کاندیدایی که به آقای احمدینژاد نزدیک است، برود اما من فکر میکنم که این فرد نمیتواند موفق باشد. چراکه کاندیدایی غیر از احمدینژاد، رأی او را ندارد. او در عرصه عمومی طرفداران زیادی دارد ولی کاندیدایی که موردحمایت او باشد، نمیتواند آن رأی را بیاورد. بنابراین این نصیحت حکیمانه، به آرامش که کشور کمک میکند.
گفتید که فعالیت سیاسیاش را کنار نمیگذرد. میشود کمی در این راستا توضیح بیشتری دهید؟
یکی همان حمایت از کاندیدای دیگری بود که گفتم. او فعالیتهای سیاسیاش را کنار نمیگذارد. چراکه او یک تفکر سیاسی دارد و افرادی دارند که دور این تفکر سیاسی جمع شدهاند. بنابراین اصولگرا هم در پی یافتن کاندیدای دیگری که بتواند در عرصه انتخابات ریاست جمهوری 96 قد علم کند، حرکت میکنند.
در واقع شما فکر میکنید که پس از این نهی، اصولگرایان به سمت وحدت حرکت خواهند کرد؟
بله. این تصمیم به وحدت اصولگرایان کمک میکند. آقای احمدینژاد در داخل جریان اصولگرایی، جامعه روحانیت و بافت سنتی کشور مخالفینی داشت. حتی اگر او کاندید میشد، جریان اصولگرایی یک کاندیدای دیگر داشت. بنابراین اگر او نیاید، ممکن است جریان اصولگرایی بتواند به کاندید شاخصتر و منحصر به فردتری برسند. بنابراین این کمک میکند به وحدت جریان اصولگرایی.
تحلیلی دیگری هم وجود دارد بر این مبنا که آقای احمدینژاد حتی اگر از کاندیدای دیگری حمایت نکند، بدین معنی است که او در فکر سازماندهی نیروهایش به سمت شورای شهر برای رسیدن دوباره به سمت شهرداری تهران است.
این را در نظر داشته باشید که احمدینژاد یک تفکر است و ساختار و جریان سیاسی سازمان یافته ندارد. یعنی طرفداران آقای احمدینژاد در این چند سال اخیر، تعداد محدودی هستند که در مجالس قبلی و حتی امروز و در بقیه ارکان قدرت کاملاً شناخته شده هستند. اینطور نیست که یک جریان منسجمی باشد. یعنی نگاه سازمانیافتهای که بتواند از طریق شوراها دوباره وارد جریانهای سیاسی شوند، وجود ندارد. اگرچه من این را بد نمیدانم. بالاخره عرصه سیاسی در کشور ما، عرصه تکثرگرایی است و همه میتوانند حضور داشته باشند. چون واجب است که همه تفکرها وجود داشته باشند اما اینکه تصور کنیم آقای احمدینژاد، عده زیادی دارد که آنها را سازمان می د هد تا به شوراها و مجلس بیایند تا نهایتاً برای ریاست جمهوری ایشان در دورههای بعد، فعالیت کنند، این را قریب به واقعیت نمیدانم.
با توجه به اینکه الآن به نوعی، مدل کاندیداها در انتخابات آتی، تغییر میکند، فکر میکنید که چه طور انتخاباتی پیش رو داشته باشیم؟
حتماً آن شرایط دو قطبی و حادی که برای کشور تنشزا است، ایجاد نخواهد شد. چون رهبری هم به صراحت گفتند که ایجاد چنین فضایی یعنی 2 قطبی به صلاح کشور نیست. یعنی هم تنشها را زیاد میکند و هم آرامش را به هم میزند و ممکن است برای عرصه سیاست خارجی ما هم تأثیر منفی داشته باشد.
افزودن نظر جدید