افزایش نقاط مرده‌ در اقیانوس‌های جهان

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد شمار مناطق مرده اقیانوس‌های جهان با روند نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.

به ایسنا، منطقه مرده در اقیانوس‌ها وقتی شکل می‌گیرد که در فصل تابستان دمای آب اقیانوس‌ها به حدی افزایش می‌یابد که در این دما بسیاری از آبزیان نمی‌توانند به حیات خود ادامه دهند. این مسئله به طرز وحشتناکی منجر به مرگ ماهیان، خرچنگ‌ها، میگوها، صدف‌ها و تمام آبزیانی می‌شود که به‌ شدت به اکسیژن موجود در آب نیاز دارند. با افزایش دمای آب، دمای بدن آبزیان نیز بالا می‌رود که این مسئله متابولیسم بدن آن‌ها را افزایش می‌دهد و در نتیجه آنها غذای بیشتری مثل جلبک‌های تولیدکننده اکسیژن را می‌خورند که باعث می‌شود اکسیژن آب کاهش یابد.

این اثر به سرعت سبب افزایش فشار و مرگ و میر شده و در سطوح وسیع‌تر اکوسیستم را به ورطه‌ی سقوط می‌برد. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد در حال حاضر بیش از 400 منطقه‌ مرده در اقیانوس‌های سراسر جهان وجود دارد.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دامب آوت، تیمی از متخصصان علوم اقیانوس‌شناسی برآورد کرده‌اند که پدیده تغییرات جوی افزایش مناطق مرده در اقیانوس‌ها را شدت بخشیده است. آن‌ها همچنین احتمال می‌دهند دما یک عامل وابسته به تغییرات جوی است که به‌ شدت بر ایجاد مناطق مرده در اقیانوس‌ها نقش دارد.

«کرین گدان»، مدیر مشترک برنامه حفاظت از محیط زیست دانشگاه «مریلند» می‌گوید: بیش از 40 درصد از جمعیت جهان در مناطق ساحلی زندگی می‌کنند. در نتیجه آن‌ها به این منابع دریایی نیازمندند. هیچ کس دوست ندارد شاهد مرگ ماهی‌ها یا هجوم جلبک‌های مهاجم به سواحل باشد.

«گدان» افزود: شمار مناطق مرده اقیانوس‌ها در جهان از اواسط قرن گذشته تاکنون دو برابر شده است که به احتمال زیاد نقش انسان در افزایش وسعت و شدت این مناطق مرده غیر قابل انکار است.

افزودن نظر جدید