- کد مطلب : 22702 |
- تاریخ انتشار : 15 تیر, 1399 - 15:19 |
- ارسال با پست الکترونیکی
الان زمان خوبی برای تقابل نیست
به گزارش امیدنامه، جناح پیروز در انتخابات مجلس یازدهم شعار «نجات اقتصاد ایران» را برای خود انتخاب کرده بود و قرار بود با کنار رفتن مجلس دهم، آنها اقتصاد ایران را نجات دهند. آنها مدعی بودند قصد مقابله با دولت را نداشته و هم و غم شان حل مشکلات اقتصادی مردم است.دولت هم این رویکرد مجلس را به فال نیک گرفت و از کمک آنها استقبال کرد. حسن روحانی در جلسه افتتاحیه مجلس یازدهم با اشاره به ضرورت همکاری دولت و مجلس اظهار کرد که «دولت دست خود را به سمت مجلس یازدهم دراز میکند؛ ما از مجلس اخوت را میخواهیم، همانطور که همه ما از رهبری بزرگوارمان ابوت را میخواهیم. مطمئنم هستم که در این سال سخت به مردم امید بیشتر و یأس بزرگی به دشمنان میدهیم و پیشرفت کشور را ادامه خواهیم داد.»
جامعه هم امیدوار بود که با همکاری دولت و مجلس شاهد کاهش مشکلات معیشتی خود باشد. با این حال مجلس در روزهای گذشته اقداماتی داشت که این امیدواری را کاهش داد. با آغاز مجلس به جای ارایه طرح های سازنده، به تدریج خط و نشان کشیدن برای دولت آغاز شد. در نامه روسای کمیسیون های مجلس به رییس جمهور آمد که«مجلس یازدهم با هدف احیای انقلابیگری پا به میدان گذاشته و بر سر آرمانهای خود خواهد ایستاد پس بنای آنچه سابقا با مجلس داشته اید را کنار بگذارید و بدانید نمایندگان مردم در مجلس یازدهم در مقابل حقوق مردمی که در طول تاریخ بی نظیرند، سکوت نخواهند کرد.»
محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امیذد مجلس دهم در واکنش به این نامه ،گفت:«وقتی هنوز کمیسیونهای مجلس شکل نگرفته است ولی نامه روسای این کمیسیون ها به رییس جمهوری منتشر می شود نشان از این دارد که برخوردهای شعاری و بدون توجه به واقعیات کشور صرفا ملاک عمل است و تجربه اینگونه برخوردها را در دولت های نهم و دهم دیدیم.نمایندگان مجلس بنا را بر تقابل با دولت قرار ندهند. دود تقابل با دولت به چشم مردم و نظام می رود. باید در شرایط سخت فعلی که کشور تحریم های ظالمانه را تحمل میکند با همراهی با دولت از این گردنه سخت عبور کنیم.نمایندگان مجلس یازدهم از تجربه مجلس دهم استفاده کرده، ضعفهای مجلس دهم را اصلاح کنند و مجلس قوی را نه صرفا در شعار بلکه بر اساس عملکرد خود و با توجه به واقعیت های کشور به مردم گزارش دهند.»
سخنگوی دولت هم متن این نامه را غیرسازنده و چالش برانگیز دانست و پاسخ داد که«ظرفیت طرح مسأله و حرکت به سمت تدوین راه حلها از نقطهای آغاز میشود که همه، مسئولانه سهم خود را در پیدایش این وضعیت بپذیرند نه آن که سنگر بگیرند و شلیک به دیگری را مهمترین وظیفه خود بشمارند و به گونهای سخن بگویند که گویی سیاستگذاری و سیاست در ایران تاریخ ندارد و از روز اول مجلس یازدهم آغاز شده است.»
بدیهی است که نظارت، تذکر،سوال واستیضاح از وظایف مجلس است اما در شرایطی که تحریم ها و کرونا، گلوی اقتصاد ایران را می فشارد، قوا باید کنار هم قرار بگیرند نه در مقابل هم. سوال از رییس جمهور حق مجلس است اما برداشت جامعه از این سوال، تقابل دو قوا خواهد بود و این تقابل علامت مثبتی برای بازار نخواهد داشت.آیا سوال از رییس جمهور تاثیری بر کاهش قیمت ارز و سکه و سایر اجناس خواهد داشت یا برگزاری جلسات کارشناسی دولت و مجلس برای اتخاذ تصمیمات فوری و کارآمد؟
نباید فقط شعار حل مشکلات داد اما تنها راه حل، کشاندن رییس جمهور به مجلس باشد. آیا الان زمان فحاشی به وزیر خارجه است؟ قطع سخنان ظریف در مجلس و دروغگو خواندن او مشکلات را از بین می برد؟
دولت در سال پایانی خود است و روحانی هم دیگر نمی تواند نامزد انتخابات باشد بنابراین نیاز نیست که مجلس برخورد جناحی با دولت داشته باشد. مردم همانطور که امروز به کارنامه دولت نگاه می کنند، کارنامه مجلس یازدهم را هم ارزیابی خواهند کرد. جامعه دنبال هیاهو،جار و جنحال،خط و نشان کشیدن و فحاشی کردن نیست، بلکه خواهان اجرای برنامه هایی برای کم کردن دغدغه های اقتصادی خود است. مجلس انقلابی یازدهم هم برنامه کاربردی ارائه کند. زیرا الان با این همه مشکلات، زمان خوبی برای تقابل نیست.تا انتخابات هم زمان زیادی باقی است.
افزودن نظر جدید