- کد مطلب : 736 |
- تاریخ انتشار : 5 خرداد, 1392 - 11:29 |
- ارسال با پست الکترونیکی
انتخابات ایران در روزنامه های جهان
به گزارش امید به نقل از تابناک، در میانه تحلیل ها و گمانه زنی های رسمی و غیررسمی جهانی درباره انتخابات ایران، مطلبی که سایت شبکه خبری «دویچه وله» منتشر کرده، جالب توجه به نظر می رسد. این سایت ضمن بررسی دیدگاه روسیه نسبت به انتخابات ایران، تلاش کرده دریابد پیروزی کدام نامزد در انتخابات ایران برای روسیه خوب تلقی می شود.
در این مطلب، ضمن اشاره به این که رد صلاحیت چهره ای چون هاشمی برای دولتمردان مسکو، دور از انتظار بوده و آن ها را «شوکه» کرده، به نقل از یک کارشناس روس آمده: «روسیه با سیاست های نامزدهای حاضر آشناست و برخی از آنها شاید سمت گیری غربی نداشته باشند؛ اما می توانند با غرب مذاکره کنند و به توافق برسند. بهبود مناسبات ایران با غرب می تواند برای آن ها مهم تر باشد و نگاه به غرب اولویت پیدا کند. محافلی در روسیه از این مسأله می ترسند و نگرانند. همین محافل بر این باور ند که پیروزی سعید جلیلی می تواند به نفع روسیه باشد. به باور آنها، اگر جلیلی سر کار بیاید، سیاست کنونی ایران ادامه خواهد داشت».
به این ترتیب، به نظر می رسد سیاست های کنونی ایران منافع بسیاری عاید روسیه کرده که تحلیلگران روس خواهان ادامه وضع موجود هستند.
اما از جمله دیگر مطالب انتخاباتی مورد توجه مطبوعات جهان، ادعاهای پیوسته دولت آمریکا علیه انتخابات ایران و تلاش برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
«گالف تودی» از جمله آخرین مطبوعاتی است که اظهارات روز گذشته جان کری، وزیر خارجه آمریکا را بازتاب داده و می نویسد: ایالات متحده از روند برگزاری انتخابات در ایران انتقاد کرده است. کری مدعی شده با توجه به رد صلاحیت شمار بسیاری از نامزدها، انتخابات ایران اعتبار لازم را نداشته و با استانداردهای بین المللی فاصله دارد. به هر حال، این ادعاها زمینه ای را فراهم کرده تا شماری از مطبوعات و رسانه های جهانی هجمه تبلیغاتی جدیدی علیه ایران به راه بیندازند.
در همین راستا، برخی از مطبوعات به صرف انتشار مواضع آمریکا و دیگر کشورها بسنده نکرده و تلاش داشته اند با انتشار تحلیل های جهت دار، فضاسازی علیه ایران را تشدید کنند.
روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» از این جمله است که روز گذشته با انتشار تحلیلی مدعی شده با توجه به اینکه از حدود هفتصد نامزد نام نویسی کرده در انتخابات، تنها چند نفر اجازه شرکت در رقابت ها را یافته اند، رقابت های انتخاباتی در ایران پیش از آغاز، پایان یافته است.
این روزنامه همچنین ادعا می کند که هدف اصلی مجموعه حاکمیتی ایران این بوده که با تأیید صلاحیت تنها چند تن از نامزدها، ریاست جمهوری را به عنوان یک مرکز قدرت در کشور تضعیف کرده و به این ترتیب، از چالش هایی که ممکن است در آینده از سوی این نهاد برآید، جلوگیری کنند.
در میان دیگر مطالب، روزنامه «دیلی استار» با انتشار تحلیلی به بررسی کارکرد احمدی نژاد در دو دوره ریاست جمهوری اش و چگونگی افول حمایت از وی در مجموعه گروه های حاکمیتی پرداخته است.
این روزنامه در مطلب خود به چالش ها و موضع گیری های متفاوتی که در هشت سال اخیر از سوی احمدی نژاد ابراز شده و با دیدگاه های رسمی در تعارض بوده، اشاره کرده و همچنین ماجرای شکل گیری حلقه انحرافی را نیز مورد توجه قرار داده است.
دیلی استار بر این باور است که با پایان دو دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد و به ویژه با توجه به شکاف پدید آمده میان احمدی نژاد و نظام، به نظر نمی رسد احمدی نژاد از «تلاش های خود برای بی ثبات کردن دستگاه حاکم» دست بکشد.
روزنامه «تودی زمان» ترکیه نیز همین مطلب را با تیتر «پس از احمدی نژاد» منتشر کرده است.
اما به جز این گزارش ها و تحلیل ها، از روز گذشته تاکنون برخی از سایت ها و رسانه ها مطالبی را در راستای معرفی فرایند انتخاباتی و نیز نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران منتشر کرده اند. در این راستا، سایت «رادیو اروپای آزاد» در مطلبی با تیتر «راهنمای انتخاباتی ریاست جمهوری ایران» به معرفی فرایند انتخابات، از نام نویسی نامزدها گرفته تا رأی گیری و اعلام نتایج آرا پرداخته است. سایت نشریه «فارن پالیسی» نیز با انتشار مطلبی به معرفی مختصر هشت نامزد حاضر در انتخابات پرداخته است.
در پایان، خبرگزاری «ترند» به بررسی مهمترین مواضع محسن رضایی درباره مسائل اقتصادی و سیاسی کشور پرداخته و نقطه تمرکز خود را بر دیدگاه این نامزد انتخاباتی درباره سیاست خارجی قرار داده است.
ترند می نویسد، رضایی اشاره کرده که ایران هرگز نباید در جریان مذاکرات هسته ای، فرصت سوءاستفاده در اختیار خارجی ها گذارد و مذاکره همراه با افزایش فشارها نیز پذیرفته نیست.
وی ضمن تأکید بر اینکه در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور، به مذاکره با گروه 1+5 ادامه خواهد داد، گفته: با این حال در مقابل این گروه تن به مصالحه نخواهد داد. این خبرگزاری همچنین به برخی مواضع اقتصادی رضایی اشاره کرده و می نویسد، از دید وی، 70 درصد مشکلات اقتصادی کنونی، ناشی از سوءمدیریت دولت کنونی است.
افزودن نظر جدید