بازدید ۶ ساعته دکتر عارف از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران ، ستاد مدیریت بحران و حریم تهران:لزوم وحدت فرماندهی در مدیریت بحران/انتقاد از عدم هماهنگی در اطلاع رسانی در زمان بحران/برای پیشگیری بحران آمادگی نداریم

دکتر محمدرضا عارف و جمعی از اعضای مجمع نمایندگان استان تهران صبح امروز از ستاد پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران،ستاد مدیریت بحران استان و حریم منطقه یک و دو تهران بازدید کردند.

به گزارش امیدنامه،مقصد اول دکتر عارف سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران بود.

در جریان این بازدید علاوه بر  محمد رضا عارف، کواکبیان، علیجانی، مافی، اولاد قباد و مازنی نیز حضور داشتند، احمد صادقی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، توضیحاتی را در مورد ستاد بحران شهر تهران و اقدامات روز گذشته به منظور پیشگیری از خسارات ناشی از وقوع سیل در شهر تهران ارایه کرد.

محمدرضا عارف در جریان این بازدید طی سخنانی ضمن قدردانی از زحمات  سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران، با اشاره به حوادث چند روز اخیر و وقوع سیل در برخی از استان‌های کشور اظهار کرد: به دلیل عدم آمادگی و مدیریت، هزینه های مالی و جانی بر هموطنانمان وارد شد و با توجه به پیش بینی های انجام شده مجمع نمایندگان تهران کمیته بحرانی را تشکیل داد، زیرا نگران بروز سیل در شهر تهران بودیم. در نهایت تصمیم بر این شد تا از نهادهای متولی در این امر دیدارهایی به عمل آید و اگر لازم باشد اقداماتی در این زمینه انجام شود.

وی با بیان اینکه کشور ما در یک وضعیت جغرافیایی بحرانی قرار گرفته است، تصریح کرد: ما با انواع بحران ها روبرو هستیم، در گذشته بحث زلزله به صورت جدی مطرح بود و در این زمینه پیگیری‌های خوبی انجام شد بعد از زلزله بم بحران به یک موضوع ملی تبدیل شد.

عارف با بیان اینکه مهمترین چالش ها در بحث بحران ناهماهنگی دستگاه‌ها و بعضا جزیره ای عمل کردن است ،گفت: در بخش دفاعی هماهنگی های خوبی به وجود آمده است اما در زمان بحران تعصبات تشکیلاتی ما را گرفتار می کند و دستگاه ها به جای هم افزایی رو به روی هم قرار می گیرند و باید در این بحث به سامان برسیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به اصلاح قانون مدیریت بحران شهر تهران در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: مدیریت بحران پایتخت از شهرداری تهران به وزارت کشور سپرده شد، در واقع رئیس شورای مدیریت بحران شهر تهران وزیر کشور است و شهردار تهران، آقای حناچی نیز با این موضوع موافقت کردند زیرا معتقد بودند از نظر صورت گرفتن هماهنگی‌های لازم این به نفع شهر تهران خواهد بود.

وی با تاکید بر این نکته که اصلاح قانون باعث تقویت سازمان مدیریت بحران خواهد شد، اضافه کرد: هماهنگی و وحدت فرماندهی در شهر تهران یک موضوع ملی است.

عارف ادامه داد: در این زمینه آمادگی و فرهنگ سازی مردم بسیار مهم است، در واقع اگر مردم آگاهی‌های لازم را داشته باشند بخشی از خسارت ها تعدیل می‌شود و امروز بخشی از خسارت های به وجود آمده به دلیل عدم توجیه مردم است.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران امکانات و جایگاه خوبی برای الگوسازی در کل کشور را دارد و مدیریت بحران شهر تهران باید برای کلیه شهرستان ها به یک الگو تبدیل شود.

عارف با بیان اینکه مهمترین مسئله این است که ما برای پیشگیری بحران آمادگی نداریم و بیشتر به دنبال درمان هستیم، در پایان صحبت های خود از مجمع نمایندگان خواست تا با دستگاه هایی که هماهنگی‌های لازم را به هنگام بحران ندارند جلسه ای تشکیل شود و در این زمینه هماهنگی های لازم انجام شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران دومین مقصد خود را در هفتمین روز از سال جدید استانداری تهران و شرکت در جلسه ستاد مدیریت بحران استان تهران قرار داد.

عارف در این جلسه  گفت: در زمان دولت اصلاحات موضوع زلزله تهران بسیار جدی در دستور کار قرار گرفت و کارهای خوبی شروع شد اما به دلیل نگاه بخشی، با ترمزهایی روبه رو شدیم.

وی افزود: در آن شرایط می گفتند اگر اقدام ویژه ای برای زلزله تهران انجام شود، مردم می گویند کشور مگر فقط تهران است؟
عارف در ادامه با بیان اینکه پیشگیری در نظام مدیریتی ما جایی نداشته است اظهار داشت: متاسفانه رویدادهای طبیعی که در کشور رخ می دهد در نبود آمادگی و نگاه ملی و بلندمدت، به جای مزیت به تهدید تبدیل می شود.
وی یادآورشد: باران نعمت خداست وقتی آماده نیستیم یا دستگاه ها در زمان مناسب وظیفه قانون و ذاتی خود را انجام نمی دهند، با مشکلاتی مواجه می شویم.
عارف اظهار داشت: به جای آنکه عملکرد چهاردهه گذشته را در حوزه پیشگیری بگوییم و در جلسه ها به فکر ارائه راهکار باشیم در تلاش برای فرافکنی هستیم.
رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: اگر در استان تهران (چندروز اخیر با وقوع سیلاب احتمالی) اتفاقی افتاده بود امروز همه اخمو بودیم و به دنبال مقصر می گشتیم اما به محض آنکه از بحران فاصله می گیریم همه مسائل را فراموش می کنیم.
وی تاکید کرد: تعصبِ بخشی، پرداختن به مسائل روزمره و نیز مباحث مربوط به گزارشِ کار به عنوان اولویت مسئولان قلمداد می شود و از همین رو هم پیشگیری جایی در تصمیم گیری ها ندارد، چون پیشگیری را گزارش نمی کنیم.
عارف با قدردانی از زحمات استاندار تهران  و روش و منش مدیریتی وی ،گفت: خوشبختانه ستادهای بحران استان تهران کمابیش موفق بودند اما اگر هنوز وحدت فرماندهی وجود ندارد، ناشی از همان نگاه بخشی است که با آن مواجهیم.
وی با بیان اینکه این وضعیت باید به طور جدی حل شود افزود: به دلایل مختلف رفتار، کردار و عملکرد استان تهران الگوست، به همین دلیل در تصمیم سازی ها در شرایط بحرانی می شد نگاه به تهران باشد نه آنکه کسی در این شرایط بگوید، تهران تافته جدا بافته است.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران  با قدردانی از تلاشهای شهرداری تهران در ایام بارندگی ْگفت: ما هنوز هم نتوانسته ایم دیگران را توجیه کنیم استان تهران الگوست و به راحتی می توانیم وضعیت آن را به استان ها و شهرهای دیگر سرایت دهیم.
وی اضافه کرد: در عین حال به دلیل گستردگی و وضعیت جمعیتی که تهران دارد، مدیریت آن یکی از اولویت های جدی و از مناطق حادثه خیز کشور است.

رئیس مجمع نمایندگان تهران همچنین با انتقاد از نگاه افرادی که نمایندگان مجلس را به رویکرد منطقه ای و نه ملی ترغیب می کنند این نگاه را برای توسعه کشور خطرناک دانست و تاکید کرد که اعضای مجمع نمایندگان تهران با نگاه ملی در مجلس فعالیت می کنند.

عارف همچنین از عدم هماهنگی در اطلاع رسانی در زمان بحران انتقاد کرد و گفت :باید در زمان بحران از ارائه اطلاعات گوناگون و از طریق کانال های مختلف به مردم خودداری شود و وحدت هماهنگی در اطلاع رسانی باید به صورت جدی مدنظر باشد.

وی همچنین از همراهی خوب مردم تهران در طی روزهای گذشته با مسئولان صمیمانه قدردانی کرد.
گفتنی است در این جلسه گزارش عملکرد ستاد مدیریت بحران استان تهران طی چندروز گذشته که برای مقابله با سیل احتمالی آماده باش بود، تشریح شد.

محمدرضا عارف بعداز جلسه ستاد مدیریت بحران ،به همراه مهندس یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران و مهندس شکری مدیرکل اداره حریم شهرداری تهران از حریم مناطق یک و دو بازدید و برضرورت توجه به موضوع گردشگری در حریم تهران تاکید کرد.

افزودن نظر جدید