- کد مطلب : 9457 |
- تاریخ انتشار : 23 آبان, 1394 - 09:57 |
- ارسال با پست الکترونیکی
حملات تروریستی بی سابقه در پاریس/سفر روحانی به اروپا لغو شد+تصاویر
به گزارش امیدنامه، خبرگزاری فرانسه از قول مقامهای امنیتی این کشور گزارش داده است که بیش از ۲۰۰ نفر در حملات مسلحانه و انفجار بمب در پاریس زخمی شدهاند که حال ۸۰ نفر از آنها وخیم است.
به گزارش سی ان ان تاکنون 153 نفر در انی حادث کشته شدند.
اولین حمله، هنگامی رخ داد که یک مرد مسلح به کلاشنیکف، چندین نفر را در رستورانی پرازدحام به قتل رساند و هفت نفر را زخمی کرد.
پس از آن گزارش شد میکدهای در نزدیکی استادیوم ملی فرانسه، جایی که تیم ملی فوتبال فرانسه میزان آلمان است، هدف سه انفجار دیگر بوده است.
گزارشها حاکی است که فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه هم برای تماشای این بازی در استادیوم حضور داشته که به یک نقطه امن منتقل شده است.
ساعت ۹ به وقت محلی مسابقه فوتبال میان دو تیم ملی فرانسه و آلمان آغاز شده بود و در زمان انفجارها مسابقه هنوز ادامه داشت.
این مسابقه با نتیجه دو بر صفر به نفع فرانسه به پایان رسیده است.
سومین گزارش از بحران پاریس مربوط به تیراندازی دو مرد مسلح به شرکتکنندگان در یک کنسرت موسیقی منتشر شد. گزارشها حاکی است این دو مرد مسلح دستکم 100 نفر از حاضران را گروگان گرفتند. این گروگانگیری در نزدیکی مرکز هنری «باتاکلان» انجام شده است.
پنج نقطهای که در پاریس مورد حمله قرار گرفتهاند: 1- رستوران کامبوج: تیراندازی در محل این رستوران ۱۴ کشته به جا گذاشت. 2- سالن کنسرت باتاکلان: افراد مسلح حدود ۱۰۰ نفر را در یک کنسرت موسیقی راک کشتند. 3- استادیوم ملی فرانسه: دو انفجار در نزدیکی این استادیوم و در جریان مسابقه میان دو تیم ملی فوتبال فرانسه و آلمان رخ داد و ۳۵ نفر کشته شدند. 4- خیابان شارون: در تیراندازی صورت گرفته در این محل ۱۸ نفر کشته شدند. 5- محله لهآل: گزارشهای تایید نشده از تیراندازی در این محل منتشر شده است.
شاهدان عینی به سیانان گفتهاند که درون سالن کنسرت باتاکلان "حمام خون" به راه افتاده است.
مردان مسلح پیش از آنکه از سوی پلیس، خلع سلاح شوند دهها گروگان را کشتند.
مقامهای فرانسه میگویند پنج نفر از حمله کنندگان کشته شدهاند.
برخی ناطران این حملات را به حملات 11 سپتامبر سال 2001در آمریکا تشبیه کرده اند.
رسانهها از قول یک شاهد عینی مدعی شدهاند یکی از افراد حملهکننده، هنگام تیراندازی فریاد زده: «این برای سوریه است.»
از شهروندان پاریس خواسته شده است که در خانههایشان بمانند و ۱۵۰۰ نیروی نظامی در سطح شهر مستقر شدهاند.
یک شاهد عینی به لیبراسیون گفته است که صدای بیش از صد شلیک را شنیده است. او گفته که مرد مسلح از صحنه گریخته است.
واکنش ها
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در محل سالن کنسرت باتاکلان حاضر شد در جمع خبرنگاران گفت که "فرانسه در نبرد با تروریستها در کمال قاطعیت عمل خواهد کرد."
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، حملات در پاریس را حمله به «انسانیت» و ارزش های مشترک جامعه بشری دانسته است.
باراک اوباما گفته است، آمریکا در برابر این حمله در کنار فرانسه ایستاده است.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفته است که ما به هر شیوه ممکن از مردم فرانسه حمایت میکنیم و در حمایت از آزادی، برابری و برادری کنار آنها ایستادهایم.
تدابیر امنیتی در برخی شهرهای آمریکا از جمله نیویورک، بوستون، شیکاگو و سنت لوئیس افزایش یافته است. پلیس میگوید این اقدامات واکنش به تهدید مشخصی نیست و تنها جنبه احتیاطی دارند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، حملات پاریس را تسلیت گفت و اضافه کرد مسکو آماده است به فرانسه برای تحقیق در زمینه این حمله تروریستی کمک کند.
سفر روحانی لغو شد
قرار بود در این هفته حسن روحانی رییس جمهور کشورمان عازم پاریس پایتخت فرانسه شود اما محمدجواد ظریف اعلام کرد: در پی تماسی که با وزیر امور خارجه ایتالیا داشتیم تصمیم گرفته شد که در حال حاضر تمام توجهها به بحث مبارزه با تروریسم اختصاص پیدا کند و سفر رئیسجمهور به این منطقه به زمان دیگری موکول شود.
وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست وین در ارتباط با بحران سوریه تا ساعاتی دیگر عازم اتریش خواهد بود، ضمن محکوم کردن حوادث تروریستی شب گذشته در پاریس گفت: جمهوری اسلامی ایران خود به عنوان قربانی تروریسم این موضوع را به شدت محکوم میکند.
محمدجواد ظریف در گفتوگو با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد با بیان اینکه «این حوادث تروریستی در پاریس باعث قربانی شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه شد و من این موضوع را تسلیت میگویم» افزود: اقدامات تروریستی به هر شکلی محکوم است و ایران به عنوان قربانی تروریسم مخالف این موضوع است و تأکید دارد که باید با تروریسم و افراطیگری مبارزه کرد.
وی با بیان اینکه «امروز یکی از جلوههای شوم افراطیگری و تروریسم را در حوادث پاریس مشاهده کردیم» خاطرنشان کرد: خطر تروریسم محدود به منطقه نیست و مبارزه با این پدیده شوم نباید محدود به این منطقه شود.
ظریف با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران در خط مبارزه با تروریسم قرار دارد» افزود: ما با مردم فرانسه و خانواده قربانیان این حادثه تروریستی همدردی میکنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به پیشنهاد دو سال قبل رئیس جمهور در سازمان ملل جهت مبارزه با افراطیگری و تروریسم، گفت: اکنون زمان این است که به صورت جدی به این موضوع پرداخته شود و من در گفتوگویی که با وزیر امور خارجه ایتالیا داشتم توافق کردیم که اکنون تمام توجهات باید به مبارزه با تروریسم اختصاص پیدا کند و سفر آقای روحانی به اروپا (ایتالیا، واتیکان و فرانسه) به زمان بهتری در آینده نزدیک موکول شود.
ظریف همچنین گفت: من در حال حاضر عازم وین برای شرکت در نشست بحران سوریه هستم.
افزودن نظر جدید