دختران اصفهان سینما-تئاتر نخوانند

اعتماد نوشت:اين‌روزها و در حالي كه مسوولان شهري و متوليان فرهنگي اصفهان به استقبال برگزاري هر‌چه باشكوه‌تر بيست و هشتمين جشنواره فيلم كودك و نوجوان و ديگر اتفاقات فرهنگي دهن پركن مانند اجلاس جشنواره بين‌المللي ميراث ناملموس و برگزاري جشنواره موسيقي ملي موسيقي شهناز در اين شهر مي‌روند، اخبار بد ناشي از مشكلات ريشه‌يي وعميق فرهنگي اين شهر همچنان به گوش مي‌رسد؛ اخباري كه گاه حتي مجال طرح در رسانه‌ها را نمي‌يابد و در ميانه هياهو و اشتياق اخبار همه گير‌تر گم مي‌شود.

همين هفته گذشته بود كه بالاخره پس از هشت سال موضوع محروميت نوازندگان زن از حضور روي سن در برخي شهرستان‌ها با تكيه بر مشكلات پررنگ و علني آنها دراصفهان به جريان خبري در رسانه‌هاي داخل و خارج ايران تبديل شد؛ موضوعي كه هنوزهم رسانه‌هاي استاني اصفهان با توجه به حضور پيروز ارجمند، مدير دفتر موسيقي وزارت ارشاد در اصفهان پيگير و درگيرش هستند و اميدواري مي‌رود در آرشيو اخبار فراموش نشود!اما هنوز پرونده اين ماجرا باز مانده كه خبر بد ديگري در آستانه سال تحصيلي تازه روح و روان محصلان هنر در اين كلانشهر فرهنگي را مي‌آزارد!

تعطيلي و بسته شدن تنها هنرستان دخترانه سينما- تئاتر اصفهان در آستانه سال تازه خبري است كه هر چند هنوز چندان رسانه‌يي نشده و بنا به تمايل مسوولان مدرسه در خاموشي اتفاق افتاده ولي اين روزها تعدادي از محصلان وخانواده‌هاي دانش‌آموزان دختر را به‌شدت متاثر كرده است. ماجرا به گفته مدير مدرسه از طرح عمراني شهرداري براي تخريب محل و قرار تحويل آن ناشي مي‌شود. كلاس‌هاي دانش‌آموزان سال سوم قرار است در مدارس ديگري كه هنوزمعلوم نيست كجا هستند تشكيل شود تا آنها به هر ترتيب كه شده فارغ‌التحصيل شوند و ورودي‌هاي سال اول نيز بايد از انتخاب رشته مورد علاقه‌شان يعني سينما و تئاتر صرفنظر كرده و در رشته‌هاي ديگري تحصيل كنند؛ مساله‌يي كه مسوولان مدرسه معتقدند اتفاق چندان مهمي نيست زيرا آنها مي‌توانند به جاي سينما يا تئاتر انيميشن يا گرافيك را انتخاب كنند!

گذشته از اضطراب وسرگرداني كه اين روزها و درفاصله حدودا دوهفته‌يي از بازگشايي مدارس براي پيدا كردن مدرسه تازه و ثبت نام اين دانش‌آموزان ايجاد شده است، نحوه عملكرد مسوولان اين مدرسه با توجه به اطلاع قبلي ازتحويل مدرسه جاي پرسش دارد. اينكه چطور آنها سال گذشته اقدام به گرفتن ورودي‌هاي تازه سال اولي كردند؛ ورودي‌هايي كه تنها به اميد تحصيل دررشته سينما- تئاتر حاضر شدند از هر جاي اصفهان به اين مدرسه بيايند و شهريه مربوطه را تقبل كنند. شايد تعطيلي هنرستان دخترانه سوره و نداشتن ورودي در رشته‌هاي سينما و تئاتر براي مسوولان و متوليان فرهنگي اصفهان اتفاق چندان مهمي در ميان اخبار اين روزهاي‌شان تلقي نشود اما وقوع اين مساله و كند و كاو در سابقه تعطيلي مراكز مختلف آموزشي آكادميك مثل هنرستان ايران، دانشگاه سوره و... حكايت از زخمي كهنه و عميق در نگاه به مساله آموزش هنر دراين شهر و چالش‌هاي موجود براي علاقه‌مندان آن دارد.

 اينكه چطور كلانشهري چون اصفهان با اين حجم داعيه در فرهنگ و هنر و تمدن بضاعتش به يك مدرسه آموزش سينما و تئاتر دخترانه ختم مي‌شود وهمين بضاعت ناچيز نيز به‌راحتي از دست مي‌رود! تعطيلي مراكز مختلف آموزشي هنر،تعطيلي‌هاي گاه و بيگاه گالري‌هاي هنري و... تنها برخي اخبار تلخ و گوشخراش اين روزهاي اصفهان هستند؛ اخباري كه شنيدن‌شان بيش از پيش چهره اصفهان خوش رنگ و آب پر خبر را مخدوش مي‌كند و تصويري در سطح از تلاش‌هاي پي در پي مديران هنري‌اش براي ماندن و خبرساز شدن مي‌سازد!

افزودن نظر جدید