- کد مطلب : 17784 |
- تاریخ انتشار : 18 خرداد, 1397 - 16:13 |
- ارسال با پست الکترونیکی
در هفدهمین جلسه کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان چه گذشت؟
به گزارش امیدنامه ،در ابتدای جلسه «محمد صادق مشایخ» رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان ، ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت امیر المومنین علی (ع) و اشاره به زوایای زندگانی نورانی و ملکوتی حضرت امیر المومنین علی (ع) ، خواستار الگو برداری بیشتر از زندگانی بی نظیر ، اخلاق محور و نورانی ایشان و حکومت بی بدیل ایشان ، در روش زندگی و مدیریت کشورشد.
وی در ادامه به برگزاری جلسه اجماع دو جریان اصلاح طلبان و اصولگریان توسط آقای دکتر محمدرضا عارف اشاره کرد و افزود : باید از زحمات بی وفقه دکتر عارف بابت همگرایی جریانات مختلف سیاسی و تلاش در راستای رسیدن به وفاق ملی تقدیر و تشکرکرد..
مشایخ افزود : طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ، در بحث برجام ، نباید بیش از این معطل اقدامات و نظرات غربیها ماند ، به اندازه کافی تاکنون غربیها برای ما فرصت سوزی کرده اند ، لذا می بایست به ویژه از هم اکنون به سرعت به پیشبرد برنامه های راهبردی و چشم انداز نظام پرداخت.
وی افزود : جهت بهبود شرایط اقتصادی و گذار از شرایط ویژه کشور ، می بایست با تعامل آگاهانه با کشورهای جهان بویژه غربیها ، به پیشبرد منافع ملی بپردازیم . از آن مهمتر جهت شکوفایی اقتصاد کشور ، نیاز به عزم راسخ ملی در برخورد با مفاسد اقتصادی ، بویژه قاچاق خانمان سوز ۳۰ میلیارد دلاری کالا پرداخت.باید با تمرکز بر واردات قاچاق کالا ، افراد شاخص هدایت کننده ، دست اندرکار قاچاق و کسانیکه از پدیده شوم قاچاق سود می برند شناسایی گردند و آنها را به احاد ملت معرفی و سپس محاکمه کرد.
مشایخ تصریح کرد : در راستای حمایت از اقتصاد داخلی کشور ، باید تولید ملی را حمایت و تقویت کنیم و از دانشمندان و متخصصین کشور چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور استقبال شود و شرایطی را بوجود آوریم تا پدیده نگران کننده فرار مغزها ، معکوس شده و علاوه بر اشتیاق ماندن نخبگان و نوابغ در کشور ، شاهد جذب و بازگشت دانشمندان و نوابغ ایرانی خارج از کشور به داخل کشور شویم.
در ادامه این جلسه سید محمد هاشمی اصفهانی،مشاوراسبق وزیر نفت با اشاره به ایام شهادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) گفت : مطابق روایات بر سر بالین حضرت امیرالمومنین علی (ع) ، سه معصوم نشسته بودند و حضرت اباالفضل العباس (ع) هم حضور داشتند ، جالب اینجاست برای امیرالمومنین علی (ع) طبیب یهودی آوردند که این نشاندهنده اینست که پیشوایان دینی ما چقدر برای متخصصین ولو آنکه یهودی باشند ، ارزش قائل بودند.
هاشمی گفت : در مذاکرات باید از کیان و استقلال کشورمان حمایت کنیم و نیاز به شعارهای تند نیست.طبق دستورات اسلام ، آنجایی ما برای کشور و اسلام می توانیم عزت آفرینی کنیم که با دنیا به تعامل بپردازیم ، نه تقابل !
وی افزود : ما همانطور که در رابطه با یک موضوع نظامی خارجی به تفاهم می رسیم ، جهت رفع پارادوکس باید در مسائل داخلی کشور هم به مذاکره پرداخت و به توافق رسید.
مشاور اسبق وزیر نفت ادامه داد : با آنکه بعد از دوران صدام ، به وفور به کشور عراق و عراقیها کمک و خدمت کرده ایم ، آنها در ازای خدمات ما ، چرا تا کنون دیناری از خسارات جنگ تحمیلی را به ما پرداخت نکرده اند ؟! اما خسارتهای مربوط به جنگ کویت و ... را به کویت و عربستان پرداخته اند؟! الان که مسلما ما از نظر نظامی از عراق قدرتمندتریم ، نباید در احقاق حقمان ، کوتاهی کنیم.
هاشمی افزود : همه کشورها به ویژه کشورهای غربی در اقتصاد متاثر از آمریکا هستند ، از طرفی غربیها با ما فعالیت اقتصادی کلانی هم ندارند ، لذا در بحث مذاکرات برجام ، ما به اروپاییها نمی توانیم دل ببندیم. در حال حاضر ، آمریکا اصلا با ایران وارد جنگ نظامی نخواهد شد ، ولی وارد جنگ روانی و الکترونیک شده است و این جنگ روانی را به داخل مردم سرایت داده است.در حال حاضر کلیه مسائل اقتصادی و سیاسی کشور در هم تنیده شده اند و این دو ، اصلا از هم قابل تفکیک نیستند.
در ادامه جلسه شهریار عامری گفت : با توجه به گزارشات تخصصی اعلامی در کشور ، در بحث برجام ، طرفهای غربی بر مسائل برجام ، متن برجام و دیگر شاخصه های آن اشراف کامل دارند و نکته آنکه سناریوهایی که اندیشکده PASSIVEهای کشورهای غربی تبیین کرده اند ، سناریوهای
است ، یعنی بحث در چگونگی مذاکرات و نوع و میزان محدودیتهاست نه گزینه نظامی.اما هرچه هست ، در این بین روسیه در هر حال منتفع می شود ، چه از بالا رفتن قیمت نفت ، چه از سناریوهای مذاکرات و ... .
مشاور کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن ایران افزود : باید با کشورهای خلیج همچون ، امارات و عربستان وارد مذاکره شویم و به دوستی با کشورهای همسایه ، منطقه و جهان بپردازیم تا در مقابل غرب تنها نباشیم . در حال حاضر بهترین راهکار کشور جهت عبور از بحران ، تعامل با کشورهای مختلف دنیاست.
غلامعلی ریاحی،وکیل دادگستری نیز در این نشست گفت : در مذاکرات برجام ، آمریکا می گوید ایران باید به مرزهای خود در غرب بر گردد و فعالیتهای موشکی اش را متوقف کند . ما هم باید بگوییم : هر آنچه آمریکا در صنعت و اقتصاد دارد و می خواهد به آن دست یابد ، ما نیز باید داشته باشیم .
فریده اولاد قباد ،نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مذاکرات برجام گفت : ترامپ نارسیست است و دچار خود شفتگی است و کاملا غیر قابل پیش بینی است ! او در راستای وعده های انتخاباتی خود ، از برجام خارج شد و به منافع کشورش می پردازد و می خواهد کشورهای خاور میانه به ویژه ایران را متضرر نماید.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود : پاشنه آشیل هر کشوری آموزش و پرورش و آموزش عالی آن است. تا زمانیکه سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور افزایش نیابد ، بهبود شرایط حادث نمی شود.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ادامه داد : متاسفانه در حال حاضر ضعف عملکرد حمایت از آموزش و پرورش باعث شده است تا در دانش آموزان کشور ،دوگانگی ارزشی ،بیگانگی از جامعه و پدیده فرار مغزها را شاهد باشیم.متاسفانه فرزندان در حال حاضر به گونهای تربیت می شوند که برای وطن نجنگند ، نه فقط جنگ نظامی ، بلکه برای اقتصاد کشور نیز نمی جنگند.
ایرج حسابی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و کانادا نیز در این نشست گفت : در حال حاضر ۶۰ اسکله قاچاق داریم . در بحث مبارزه با قاچاق کالا باید رودربایستی را کنار گذاشت. به عنوان مثال ۲۲ هزار خودروی قاچاق سالانه به کشور وارد می گردد ، چرا ، چگونه و توسط چه کسانی ؟!
رئیس بنیاد علمی و فرهنگی پروفسور حسابی افزود : ما الان نیاز به شخصیتی چون حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) داریم تا بر سر میز مذاکره با عربستان بنشینیم و مشکلات را مرتفع نماییم. ما با توجه به هوش و استعداد بالای خود در مذاکره با سعودیها ، پیروز خواهیم شد.در شرایط کنونی باید با کشورهای مختلف جهان به تعامل بپردازیم . از طرفی از پتانسیل دانشمندان و متخصصان داخلیمان استفاده نماییم. همچنین رشته های تخصصی دانشگاهها و میزان گرفتن دانشجو در رشته های مختلف می بایست مطابق با شرایط روز کشور تنظیم گردد تا بتوانیم حداکثر بازدهی از خروجی دانشگاهها را در محافل علمی ، صنعتی و دانشگاهی کشور شاهد باشیم.
طاهره توکلنیا، مشاور حقوقی کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی تهران نیز گفت : با توجه به مطالعاتی که انجام داده ایم ، از ارتباطات حقوق بین الملل می توانیم بهره گرفته و با توجه به پتانسیلهای عظیم کشور ، میتوانیم با کشورهای همسایه به تعاملات خوبی بپردازیم.به عنوان مثال در کشور عمان بانکهای عمانی ، ضمانت نامه های تعهد پرداخت صادر می کنند که در این راستا با اعتباری که کشورمان دارد ، می توانیم روابط اقتصادی خوبی با عمان بر قرار نماییم.
وی افزود : همچنین از شرایط کنونی کشور ترکیه با توجه کاهش ارزش لیر ترکیه ، می توانیم به نفع خود بهره برداری کنیم.به عنوان مثال: در صنعت بسته بندی با شرکتهای فعال در این زمینه در ترکیه می توانیم ارتباطات خوبی برقرار نماییم.
علی سعدوند، استاد اقتصاد و علوم بانکی دانشگاه وولونگونگ استرالیا شعبه دبی نیز در این نشست گفت : در شرایط کنونی کشور ، ما از راه میانبری بنام دیپلماسی اقتصادی ، می توانیم استفاده نماییم.مثلا : پیمان پولی دو جانبه که دوستان اقتصاد مقاومتی مطرح کردند ، صحیح است و هر چه سریعتر این مساله باید اجرایی شود.
وی افزود : نکته این است که راهکار ما در حال حاضر خیلی باز نیست.آمریکا تمهیداتی اندیشیده است تا تحریمها را برگرداند.ما بعد از روسیه بیشترین تعداد همسایه را دارا هستیم (۲۲ همسایه آبی و خاکی) .در حال حاضر ترامپ در بحث برجام ، ۱۲ شرط را پیش روی ما قرار داده است و این یعنی آمریکا به دنبال آشتی با ایران نیست. در بحث سایت هسته ای ، مذاکره راهکار نیست ، باید به معامله با آمریکا بپردازیم.
سعدوند ادامه داد : یکی از مقدسات در آمریکا ، تجارت صادقانه است. لذا ما باید به تجارت دو جانبه آزاد بپردازیم.ما با کشورهای همسایه از جمله با عراق باید تجارت آزاد داشته باشیم.
به گفته این استاد دانشگاه در بحث تحریم ، ما می توانیم با بیان اینکه تحریم ، نقض حقوق بشر است ، با آمریکا روبرو شویم و بر آن فائق آییم.
سعدوند گفت :ما باید فرهنگ تجارت آزاد را تثبیت نماییم و کمپینی ایجاد کنیم تا از این طریق بتوانیم با همه دنیا تجارت آزاد برقرار نماییم و این مبادله را از سیاست جدا کنیم.
وی اضافه کرد : اگر این مسیر را بتوانیم با موفقیت به پیش ببریم ، ایران خاور میانه را تصاحب خواهد کرد و آمریکا از این مساله نگران است.اگر می بتوانیم تجارت آزاد را عملیاتی کنیم و به مردم آمریکا برسانیم که دولت آمریکا با اعمال تحریم علیه کشور و ملت ایران ، به نقض حقوق بشر می پردازد ، قطعا این تحریمها با فشار ملت آمریکا لغو خواهند شد.
محمد مهدی رئیسزاده ، مشاور امور بانکی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن ایران نیز گفت : در سیاست ، راجع به بند نانوشته مذاکره صورت می گیرد. برخی از مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور ناشی از بی تدبیری و عدم صداقت برخی مسوولین است و به همین دلیل بسیاری از معضلات به دلیل وجود اختلافات داخلی حاصل می شود.
وی افزود : در مسائل اقتصادی و بانکی سال گذشته ، بویژه در بحث ارز ، اتفاقی که در دی ماه رخ داد و قیمت دلار ۴.۲۰۰ تومانی ، ناگهان افزایش یافت ، ناشی از تصمیمات محرمانه و اقدامات بانک مرکزی بود. بانک مرکزی اقدام به پیش فروش طلا کرد ، اما ارز را حبس کرد ، نتیجه آنکه با کسب سود ۱۴درصد ، نرخ ارز افزایش یافت و از طرف دیگر بانک مرکزی مجبور شد ، طلا وارد کند.
عضو سابق هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا تصریح کرد : متحیرانه ، از طرفی طبق بخشنامه ابلاغی از سوی بانک مرکزی ، صرافیها حق خرید و فروش اسعار را ندارند. از طرفی با ارز متقاضی ، بخش عمده ای از واردات صورت می گیرد ، که در اینجا صنایع کوچک و متوسط متضرر می شوند.از سوی دیگر دکتر نوبخت اعلام می کند : ارز ۴.۲۰۰ تومانی به وفور موجود است. از سوی دیگر در بحث نرخ تبادلی ، وزارت اقتصاد هنوز دچار ابهام است. همچنین اعلام شده است ما به التفاوت نرخ ارز رسمی کشور ۴.۲۰۰ تومانی و نرخ ارز صادراتی ۶.۴۰۰ تومانی ، مشمول مالیات است.عملا با یک بخشنامه همه را زیر سوال بردند.در واقع از صادر کننده خواسته اند ، لازم نیست ارزتان را صادر کنید ، بلکه توسط سامانه نیما بیایید ، ارزتان در خارج را اظهار نمایید.
دبیر کل سابق انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد : باید قانون رفع موانع تولید عملا اجرا شود ، قوانین به درستی وضع گردند و با یکدیگر تداخل نداشته باشند و جهت شکوفایی اقتصاد کشور باید ، اختلافات را کنار بگذاریم ، به منافع ملی بپردازیم ، شعار حمایت از کالای ایرانی را عملا اجرا کنیم و از صنایع کوچک و متوسط حمایت نماییم.
وی افزود : در حال حاضر چینیها و برخی شرکتهای خارجی از تجارت با ما منع شدند . اگر با بخش خصوصی همانند اتاق بازرگانی ایران و شخصیتهای مجرب مشورت می شد ، به بحران بر نمی خوردیم.لازم است با همدلی ، همفکری و وحدت ملی از کلیه شخصیتهای متخصص و دلسوز کشور بخواهیم تا همه با هم ، با ارائه مشورتهای راهبردی ، گامی موثر در راستای شکوفایی اقتصاد کشور برداریم.
افزودن نظر جدید