روزنامه جمهوری اسلامی:یکی منبری بیسواد،یکی از علمای قم را به نداشتن درایت متهم کرد

    روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:یکی از علمای قم که صاحب کرسی تدریس فقاهت و از خانواده علم و مورد توجه مردم است در آستانه ماه محرم نکات خوبی درباره عزاداری‌ها و روش‌های صحیح بزرگداشت شهدای کربلا و راه پیمائی اربعین و تجلیل از شهدای مدافع حرم گفت که بازتاب قابل توجهی در رسانه‌ها و جامعه داشت.

 یکی از منبری‌ها با تکیه بر درک معمولی و سطحی که بعضی از منبری‌های امروز دارند، به سخنان این عالم خرده گرفته و گفته: می‌گویند روایت نداریم که اربعین 20 میلیونی از علائم ظهور است، مگر همه چیز روایت می‌خواهد، کمی هم درایت می‌خواهد.

این منبری، بقیه مطالب را هم با همین سبک به «درایت» مورد ادعای خود وصل کرد تا نتیجه بگیرد که تمام رویدادهای زمان ما از علائم ظهورند و کسانی را که در عین مهم دانستن این رویدادها و محترم دانستن مردمی که این رویدادها با حضورشان در صحنه شکل می‌گیرند، آنها را از علائم ظهور نمی‌دانند، مورد حمله قرار دهد و فاقد درایت بداند!

خوشبختانه جامعه ما به برکت انقلاب اسلامی به مرحله‌ای از درک و فهم رسیده که سره را از ناسره تشخیص می‌دهد و فریب الفاظ را نمی‌خورد. اینکه کسی از جایگاه مقدس منبر سوءاستفاده سیاسی کند و هر کس را که طبق میل او سخن نگوید متهم به فقدان درایت کند، نه تنها مقبول مردم نیست بلکه موجب می‌شود مردم به خالی بودن چنین شخصی از علم پی ببرند و برای کسانی که با اتکاء به علم سخن می‌گویند ارزش قائل شوند. مردم می‌دانند که درایت، رابطه مستقیمی با علم دارد و کسانی که عالمانه سخن می‌گویند مطالبشان از درایت نیز بهره‌مند است.
درباره ظهور، نکات مهمی از قبیل توقیفی بودن زمان ظهور، ضرورت تکیه بر آنچه در روایات اهل بیت علیهم السلام در این زمینه آمده و تاکید بزرگانی همچون امام خمینی رضوان‌الله علیه که با افراد سطحی نگر و شیادی که هر چیزی را از علائم ظهور قلمداد می‌کردند برخوردی عالمانه و قاطع داشتند و می‌فرمودند امام زمان سلام‌الله علیه شاید تا هزاران سال دیگر هم ظهور نکنند، وجود دارند که بی‌توجهی به آنها می‌تواند افراد فاقد علم را دچار مهالک خطرناکی نماید. این افراد به مجرد اینکه با سخنان عالمانه مخالفین نظر خود مواجه شوند برای سرپوش گذاشتن بر بی‌سوادی خود طرف مقابل را به فقدان درایت، تحجر، فکر نکردن و امثال این مطالب متهم و با توسل به الفاظ فریبنده تلاش می‌کنند خود را محق جلوه دهند. اینان از این واقعیت غافلند که دوران فریب دادن افکار عمومی با ماجرای عرضه «شکل مار» در برابر کلمه «مار» گذشته و مردم به درستی رابطه میان علم و درایت را می‌دانند و تحت تاثیر عوام فریبی‌ها قرار نمی‌گیرند.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید