سازمان غذا و دارو: نصب چراغ راهنما روی محصولات غذایی

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه به طور میانگین ۷۰ درصد صنایع غذایی کشور کار برچسب‌گذاری محصولات‌شان را انجام داده‌اند، گفت: در عین حال معتقدم سایر صنایع نیز این کار را انجام می‌دهند، چرا که به نفع‌شان است.

 

به گزارش  امیدنامه به نقل از ایسنا، دکتر رسول دیناروند ‌ درباره ضرب‌الاجلی که برای برچسب‌گذاری محصولات غذایی لحاظ شده و قرار بود تا شهریور ماه تمام صنایع غذایی کشور این برچسب‌گذاری را انجام دهند، گفت: البته تا این زمان همه صنایع کار برچسب‌گذاری را انجام نداده‌اند و به همین دلیل آنهایی که به این کار اقدام نکردند، کارهایشان برای دریافت پروانه جدید و ورود محصولات جدید به بازار در معاونت‌های غذا و دارو گیر کرده و مشکل دارند.

وی افزود: البته به طور کلی تاکنون حدود سه‌چهارم از صنایع، برچسب‌گذاری را انجام داده‌اند. به طوریکه در برخی استان‌ها وضعیت بسیار مناسب است. به عنوان مثال در برخی استان‌ها ۹۸ درصد از صنایع غذایی محصولات‌شان را با برچسب‌گذاری جدید وارد بازار کرده‌اند. در عین حال استان‌هایی هم هستند که ۵۰ درصد محصولات‌شان برچسب‌گذاری شده است.

دیناروند با بیان اینکه به طور میانگین در کشور ۷۰ درصد محصولات غذایی برچسب‌گذاری شده‌اند، ‌ ادامه داد: البته درست است که در حال حاضر باید کار برچسب‌گذاری به صورت ۱۰۰ درصدی انجام می‌شد، اما واقعیت این است که در این شرایط اقتصادی نامطلوب کشور همین که صنعت این موضوع را پذیرفته و بسته‌بندی‌هایش را اصلاح کرده، بسیار خوب است. چرا که انجام این برچسب‌گذاری هزینه دارد و کار بزرگی است. بر همین اساس از صنعت غذایی کشور تشکر می‌کنیم. در عین حال معتقدم سایر صنایع نیز این کار را انجام می‌دهند، چرا که به نفع‌شان است.

رییس سازمان غذا و دارو درباره برنامه‌های جدیدی که قرار ست در حوزه غذا انجام شود نیز گفت: ما در حوزه غذا تصمیمات و سیاست‌هایی را که برای شرایط موجود کشور و همچنین برای آینده ضروری و مورد نیاز است را گرفته‌ایم و بحث سلامت‌محوری در این حوزه را دنبال می‌کنیم.

دیناروند همچنین اظهار کرد: بر این اساس سلامت‌محوری یعنی کاهش اسیدچرب ترانس، کاهش شکر و نمک و... این برنامه‌ها را پیگیری می‌کنیم تا در سال ۱۴۰۴ به اهدافی که تعییین شده و کاهش بیماری‌های غیرواگیر دست یابیم. چرا که برای کاهش بیماری‌های غیرواگیر این اقدامات ضروری است. همچنین کاهش آلاینده‌ها،   تقلبات و مبارزه با قاچاق در این حوزه ضروری است. 

بحث ارتقای کیفیت فرآورده‌ها و غنی‌سازی برخی از فرآورده‌ها را هم دنبال می‌کنیم. به عنوان مثال میزان ویتامین D در بسیاری از مردم  کمتر از حد مطلوب است و بر همین اساس غنی‌سازی برخی فرآورده‌ها با ویتامین D امسال آغاز شده است. این اقدامات کارهایی است که آغاز شده و باید نهادینه شده و به اقدامات دائمی و روزمره مردم تبدیل شوند.

افزودن نظر جدید