قبرهای میلیاردی در حرم شاه‌چراغ!

مساحتی حدود 300 متر مربع دقیقا وسط ضلع شمالی حرم مطهر شاه‌چراغ (ع) را کنده‌اند تا یک قبرستان درست در قلب بنای مذهبی فرهنگی و تاریخی شاه‌چراغ (ع) ایجاد کنند؛ بنایی که خرداد ماه 1321 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

به گزارش امید به نقل از ایسنا، در این مساحت اندک 300 قبر دو طبقه ایجاد کردند و روی همه آنها را پوشاندند، تا زمانی‌ که مشتریان بمیرند و تقاضا برای خرید قبرهای مقابل شاه‌چراغ (ع) زیاد شود، آن‌وقت قیمت را بگویند!
 
قیمت هر قبر در شاهچراغ 250 میلیون تومان است، البته این قیمت برای هر یک طبقه از این قبرها در حرم مطهر «احمدبن موسی کاظم» است، پولی معادل 500 میلیون تومان برای هر قبر.
 
با یک حساب سرانگشتی ساده مشخص می‌شود که اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان از بابت کندن این قبرها به دست می‌آید.
 
اما اگر از این قبرها و پولی که از فروش آن‌ها به دست می‌آید و فقط باید در رویا امیدوار بود که قدری از این پول برای بافت تاریخی که شاهچراغ (ع) در قلب‌اش قرار دارد بگذریم، آن‌قدر مشکل برای تدبیر اندیشیدن درباره‌شان وجود دارد که به نظر باید در وضعیت کنونی بافت تاریخی شیراز همه را یک‌جا مورد بررسی قرار داد.
 
اما اصل طرح توسعه‌ی حرم شاهچراغ (ع) برای چیست؟ طرحی که این از یک ماه گذشته چشم مسئولان میراث فرهنگی کشور را به ظاهر ترساند، به اندازه‌ای که نتوانسته‌اند آن‌طور که باید پا جلو بگذارند و از آن‌چه تمدن و تاریخی کشور نامیده می‌شود دفاع کنند!
 
با تخریب‌هایی که خواب را به چشم بافت تاریخی شیراز در محله‌ی «اسکندریه» حرام کرده و اقدامی که متولیان این حرم مطهر برای ایجاد قبرستانی هرچند کوچک در دست انجام دارند، به نظر می‌رسد تخریب خانه‌های تاریخی شیراز در این محدوده نیز یکی از دلایل گسترش این اقدام می‌تواند باشد.
 
هرچند به دنبال هر لودری که برای تخریب بافت تاریخی - که گفته می‌شود با هدف توسعه‌ی حرم مطهر شاه‌چراغ انجام می‌شود - یک کامیون برای آسفالت کردن زمین آن خانه نیز حرکت می‌کند، اقدامی که این روزها دائما در حال انجام است.
 
به نظر می‌رسد با توجه به تخریب خانه‌های ارزشمند و ثبتی بافت تاریخی شیراز،‌ جستجو برای علت کندن زمین در قلب یک بنای تاریخی مذهبی ثبتی بیهوده باشد، چون اگر ثبتی بودن یک بنای تاریخی و ارزشمند حتی اگر در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده باشد، برای دست اندرکاران طرح توسعه‌ی شاه‌چراغ اهمیت داشت، دست‌کم یک سوال یا استعلام از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام می‌شد!

افزودن نظر جدید