اولین جلسه رسمی شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان تشکیل شد؛

مانور وحدت در خیابان "نصرت"

روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان نوشت:

پس از ماه‌ها گمانه زنی و گفت‌وگو– و البته بعد از ماه ها فشارهای روانی از سوی افرادی که وفاق اصلاح طلبان را خطری جدی برای منافع خود می دانستند – اولین جلسه رسمی شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان شامگاه یکشنبه با حضور اکثریت اعضای این شورا تشکیل شد. چهره‌های نام آشنای اصلاح طلبان چون حجت الاسلام موسوی لاری، حجت الاسلام منتجب نیا، حجت‌الاسلام منتظر قائم، آیت الله موسوی تبریزی، جعفر توفیقی، مرتضی حاجی، الهه کولایی، دبیران کل احزاب اتحاد ملت و حزب ندای ایرانیان،اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای مشورتی سید محمد خاتمی  به دفتر عارف در خیابان نصرت آمدند تا یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین جلسه های خود را برگزار کنند.

دستور اصلی جلسه بررسی پیش نویس آیئن نامه ۳ بندی شورا بود. کلیات آئین نامه البته به تصویب رسید و اعضاء شورا نقطه نظرات خود را درباره جزییات مطرح کردند. پس از این اعضای جلسه به دستور دیگر جلسه یعنی انتخاب نواب رئیس و منشی های شورا پرداختند. در همین رابطه شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان با اکثریت آراء به ترتیب آیت‌الله موسوی تبریزی و سید عبدالواحد موسوی لاری را به عنوان نواب رئیس و الهه کولایی و الهام فخاری (یکی از اعضای جوان شورا) را به عنوان منشی‌های این شورا برگزیدند. 

با برگزاری این جلسه و تصمیمات گرفته شده  در آن به نظر می‌رسد گام جدی دیگری از سوی اصلاح‌طلبان برای وحدت و همگرایی در آستانه انتخابات برداشته شد و عارف در قامت رئیس این شورا بار دیگر محور وفاق اصلاح طلبان شد؛فردی که هنوز بسیاری نقش او را در توفیق اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری و به قدرت رسیدن دولت روحانی غیر قابل انکار می دانند.

بدون شک برگزاری اولین جلسه شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان، پذیرفتن ریاست این شورا توسط چهره خوشنام و اهل تدبیر اصلاح طلبان یعنی عارف، انتخاب نواب و سایر ارکان این شورا، همه نشانگر عزم جدی اصلاح طلبان بر حفظ وحدت در این جریان و تاکید آن‌ها بر لزوم داشتن سازماندهی و برنامه‌های واقع بینانه برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

هرچند این وفاق در نگاه اول توفیق اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی را نشانه رفته است، اما نگاهی گذرا به فراز و نشیب‌های فعالیت های اصلاح طلبان در سال‌های گذشته و لطماتی که این جریان از برخی اختلاف سلیقه‌ها متحمل شده است، تشکیل این شورا را با اهمیتی بیشتر از یک شورای انتخاباتی همراه می کند. تجربه نشان داده است که چنانچه اصلاح طلبان در درون اردوی خود وفاق و همدلی را پیشه کنند، اقبال عمومی هنوز پشتیبان آن ها است.

بدون هیچ تردیدی از این پس جناح‌های رقیب و خصوصا آن ها که برای رسیدن به قدرت ابایی از زیر پا گذاشتن مبانی اخلاقی سیاستمداری ندارند، از هیچ کوششی برای تخریب این وحدت فروگذار نخواهند کرد. کنار هم نشستن گروه های مختلف اصلاح طلب، آن هم با محوریت عارف، بدترین سناریویی بود که جناح‌های رقیب می توانستند با آن روبرو شوند و قطعا این امر سهمی بسزا در گرم شدن تنور انتخابات و حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای خواهد شد – امری که شاید برخی ها چندان از آن خشنود نباشند.

اما، این پایان ماجرا نیست. مهم تر از رسیدن به وحدت حفظ آن و حراست از همدلی کم سابقه‌ای است که بین اصلاح طلبان بوجود آمده است. اینک همه اصلاح طلبان و بویژه چهره های شاخص و تاثیرگذار این حرکت در معرض آزمونی خطیر قرار گرفته اند. آزمونی که از یک سو به داخل اصلاح گرایی مربوط است و پیروز درآمدن از آن تضمین کننده حرکتی درازمدت و سازنده برای کسانی است که "خدمت" بدون "چشمداشت" و پرهیز از رفتارهای شخصی و منافع گروهی را سرلوحه شعارهای خود قرار داده اند، و از سوی دیگر آزمونی دیگر در برابر ملت بزرگی است که همواره اصلاح طلبان را پشتیبانی کرده است؛ ملت فهیم و بزرگواری که در سخت ترین شرایط اصلاح طلبان را یاری کرده است. صیانت از امید این ملت به آینده ای روشن، اینک، مهم ترین رسالت اصلاح طلبان است.

برخی از اعضای شورا در پایان جلسه  با خبرنگار امید ایرانیان نظرات خود را درباره اولین جلسه شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان مطرح کردند:

عبدالله ناصری:

ترکیبی که بر اساس تجربه چند ماه شکل گرفت، بهترین ترکیبی بود که نماد انسجام و ائتلاف بود. احزاب اصلاح طلب هم باید با این الگو در سراسر کشور حرکت و همراهی کنند و تلاش‌های خود را در حوزه استانی بر همین اساس پیش ببرند.

حضور زنان در هیئت رئیسه رأی کیری شده نشان دهنده این بود که این شورا به زنان توجه جدی داد و ترکیب بسیار خوبی بود. همچنین نقش آقای دکتر عارف در این شورا بی‌بدیل بود و از این به بعد هم نقش او سنگین‌تر خواهد بود چون باید بتواند از این پس این ائتلاف را مدیریت کند تا خدایی نکرده، مشکلی پیش نیاید.

مرتضی حاجی:

اطلاع دارید که از ماه‌ها قبل فعالیت‌ها برای رسیدن به روش‌هایی که به اجماع منتهی شود در بخش‌های مختلف صورت می‌گرفت. مجموعه احزاب اصلاح طلب و شورای راهبردی و هماهنگی جبهه اصلاحات هم تلاش‌های زیادی کردند که این اجماع شکل بگیرد و روش‌های منتهی به اجماع ثمر بخش باشد و همین طور مجموع دکتر عارف هم روی این موضوع کار کردند. همه این‌ها هدف مشترک داشتند اما در سه مرکز مختلف فعالیت می‌کردنداگرچه سرانجام همه یکی می‌شد. با تدابیری که اندیشیده شد این سه کروه در سه نقطه مجزا دور یک میز جمع شدند و یک شورای مشترک تشکیل دادند. این مجموعه مجموعه‌ای است فراگیر برای هدایت فعالیت‌های انتخاباتی زیر نظر آقای دکتر عارف.

امیدوارم با تشکیل این شورا فرصت برای کسانی که تلاش می‌کردند القا کنند که بین اصلاح طلبان هماهنگی وجود ندارد یا امید داشتن به اینکه تفرقه‌ای ایجاد کنند، موثر واقع نشود و یک پیام از اصلاح طلبان منتشر شود. یعنی برای انتخابات آتی ما قطعا شاهد یک لیست در انتخابات خواهیم بود

آذر منصوری:

شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان نتیجه تلاش یکساله اصلاح طلبان برای رسیدن به اجماع و ائتلاف حداکثری بود و این شورا نماد وحدت و یکپارچگی خواهد بود تا انتخابات مجلس.

با توجه به نقش اثر گذار آقای خاتمی که نقش بی‌بدیل در شکل گیری اتحاد اصلاح طلبان دارد و مجموعه تلاش‌های گروه‌های مختلف اصلاح طلب این نماد وحدت شکل گرفت و این امیدواری در مجموعه جدید جربان اصلاح طلب به وجود آمد که بتوان با وحدتی بی‌سابقه در انتخابات حضور پیدا کنند.

افزودن نظر جدید