- کد مطلب : 24809 |
- تاریخ انتشار : 11 اسفند, 1402 - 17:01 |
- ارسال با پست الکترونیکی
محمدرضا عارف در حسینیه جماران مطرح کرد: نهادهای حکومتی و نظارتی نباید به جای مردم تصمیم گیری کنند/اگر مردم احساس کنند کاندیداها با یک نوع گزینش از سوی هیاتهای اجرایی و نظارت وارد عرصه رقابت میشوند، مردم از آن انتخابات استقبالی نمیکنند
به گزارش امیدنامه،دکتر محمدرضا عارف به همراه همسرش دکتر حمیده مروج در آغازین ساعات رای گیری با حضور در حسینیه جماران در انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان رهبری شرکت کرد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان سپس در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: شرکت در انتخابات حق طبیعی و ملی ما است.
وی افزود: ما در یک خانواده به نام کشور زندگی میکنیم که نسبت به آن مسئولیت مشترک داریم و باید مسئولیت خود را انجام دهیم.
عارف گفت: نمایندگان مجلس باید شایستگیهای عمومی و مسئولیتهای خود را پذیرفته و شرایط و اولویت کشور را بپذیرند.
وی تاکید کرد: امروز مهمترین مساله ما در حوزه اقتصاد و معیشت است، در روابط خارجی با مشکلات جدی روبرو هستیم.
عارف گفت: باید در مجلس افرادی باشند که شرایط را درک کرده و برای برون رفت از شرایط راهکار داشته و خیلی دنبال شعار نباشند.
نماینده تهران در مجلس دهم گفت: در مجالس گذشته بعضا همکاران و نمایندگان بیشتر دو دغدغه دارند؛ ابتدا در نطقهای خود طوری صحبت کنند که به آنها دوباره رای داده شود و اینکه هیاتهای نظارت و شورای نگهبان از عملکرد آنها راضی بوده تا تایید صلاحیت شوند.
محمدرضا عارف در پاسخ به سوال خبرنگار جماران مبنی بر اینکه چه اتفاقی افتاد مردم از شور و هیجان لیست امید به بیاعتمادی رسیدند، گفت: وی درباره توصیه خود برای حضور مردم در انتخابات گفت: با قهر کردن و کنار کشیدن از انتخابات مسالهای حل نمیشود بلکه تشدید هم میشود. مردم اگر در انتخابات شرکت نکنند، آن اتفاقی رخ میدهد که آنها نمیخواهند، پس رای بدهند.
وی خاطرنشان کرد: توقع مردم از نهادهای حاکمیتی و نظارتی این است که اجازه دهند در چارچوب قانون افراد واجد شرایط کاندیدا شوند؛ اگر مردم احساس کنند کاندیداها با یک نوع گزینش در هیاتهای اجرایی و هیات نظارت وارد عرصه رقابت میشوند، مردم استقبالی نمیکنند.
وی اضافه کرد: باید نخبگان سیاسی ریشهیابی کرده که چرا سرمایه اجتماعی جذب شده در سالهای ۹۲ و ۹۴ به خصوص در بین جریان اصلاحات از دست رفت؛ این مساله جدی است که بخشی از آن به درون جبهه برمی گردد و باید در وهله اول جبهه اصلاحات عملکرد خود را ارزیابی کند مبنی بر اینکه چه اتفاقی افتاد این سرمایه اجتماعی بی نظیر در انتخابات مجلس دهم در تهران به طور کامل به لیست امید رای دادند و بعد در انتخابات ۹۸ اتفاق دیگری رخ داد.
عارف گفت: متاسفانه در این موضوع باید نگاهی به نهادهای نظارتی و اجرایی داشت. شاید تلقی این بوده که مردم در سالهای ۹۲ و ۹۴ از جریان اصلاحات فاصله گرفته و رای نمیدهند لذا دریچههای نیمه باز برای حضور جریان اصلاحات را بستند.
رئیس بنیاد امید ایرانیان خاطرنشان کرد: ما در این جا گلایه جدی از نهادهای حکومتی و نظارتی داریم که نباید به جای مردم تصمیم گیری کنند و به جای این رویکرد راهبردهای مقام معظم رهبری را نصب العین قرار دهند.
وی افزود: چرا رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درخصوص انتخابات مورد توجه جدی مسئولان قرار نمیگیرد؟ اگر این مساله حل شود دیگر نیازی به تشویق مردم برای شرکت در انتخابات نیست چون درک مردم بالاتر از مسئولان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم همواره در طول ۴۰ سال گذشته پشتوانه کشور و انقلاب بودند انشالله در انتخابات آینده این مسائل حل شود تا به جای آن که سعی شود در دو سه ماه منتهی به انتخابات، مردم با وعده و وعید پای صندوقهای رای بیایند، آنها داوطلبانه در انتخابات شرکت کنند.
عارف در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که مدعی تحریم انتخابات از سوی جبهه اصلاحات گفت: ممکن است بخشی از یک جریان سیاسی نظر خاصی داشته باشند بهخصوص در کشور ما که هنوز احزاب جایگاه خود را پیدا نکرده اند و فقط جبههها هستند که جبههها نیز مجموعهای از تشکلها، افراد با تفکرات نزدیک به هم هستند و طبیعتا به رای و نظر هر فردی احترام میگذاریم.
وی در پاسخ به اصرار این خبرنگار که آیا با فراخوان تحریم رایدادن موافق بودید، گفت: کجا فراخوان تحریم داده شده بود؟ هیچ فراخوان تحریمی از سوی هیچ جریان سیاسی داخل کشور از جمله جریان اصلاحات داده نشده است.
عارف در خصوص انتخابات ۱۴۰۴ گفت: باید همیشه برای همه انتخاباتها حضور و آمادگی داشت لذا در فضای صمیمی چالشها و مشکلات و تنگ نظریها را بررسی کرده و برای آخرین بار این موضوع حل شود تا حق مردم به رسمیت شناخته و مردم هم مسئولیت خود را به رسمیت بشناسند. به نظرم باید خیلی از مسائل حل شود.
افزودن نظر جدید