مشایخ: در دوره پسا تحریم نباید فرصت سوزی کرد

رییس سابق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی، خدماتی و توزیعی تهران می گوید:در دوران پساتحریم اگرچه بسیاری از محدودیت‌ها رفع می‌شود اما در صورتی که نتوان از فرصت به دست آمده نهایت استفاده و بهره‌برداری را انجام داد، تغییری در سیستم اقتصادی کشور به وجود نخواهد آمد و فرصت سوزی تنها آورده‌ای خواهد بود که نصیب کشور می‌شود.

به گزارش امیدنامه به نقل از اقتصاد تهران،محمدصادق مشایخ با بیان این که در حال حاضر، نرخ بالای سود بانکی و نیز افزایش بی‌رویه واردات از مهم‌ترین مشکلات اقتصادی کشور به شمار می‌روند به طوری که تا راه‌حلی برای این موضوعات ارائه نشود، سیستم اقتصادی با چالش مواجه است.، افزود: این در حالی است که بالا بودن نرخ تورم نوعی بیماری اقتصادی است که اگر درمان نشود، تبعات و آثار سویی بر پیکره اقتصادی بر جای می‌گذارد که مهم‌ترین آن نرخ بالای سود بالای است.
وی با بیان اینکه در هیچ کشوری در دنیا، نرخ سود بانکی به این میزان بالا نیست، تصریح کرد: نرخ بالای سود بانکی ضمن ایجاد مشکل در سیستم اقتصادی کشور، موجب عدم دریافت تولید کنندگان و صنعتگران از تسهیلات مناسب بانکی می‌شود که در صورت تداوم چنین امری، روند تولید با اخلال مواجه خواهد شد.
رییس سابق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی، خدماتی و توزیعی تهران با اشاره به مشکل افزایش واردات به کشور در سال‌های اخیر، گفت: در حال حاضر و بنابر اعلام مسوولان، میزان حجم قاچاق در کشور بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار است که این امر باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده‌ای در کشور شده که اصلی‌ترین آن به بالا رفتن نرخ بیکاری منجر می‌شود.
وی یاد‌آور شد: جلوگیری از انجام ۳۰ میلیارد دلار قاچاق کالا که ۳٫۷ درصد آن در صنعت نساجی انجام می‌شود علاوه بر کوتاه شدن دست دلالان و واسطه‌گرانی که اقدام به دور زدن قانون می‌کنند، موجب اشتغالزایی برای ۲ میلیون نفر می‌شود.
صادق به وضعیت کشور در دوره پساتحریم اشاره و تصریح کرد: در دوران پساتحریم اگرچه بسیاری از محدودیت‌ها رفع می‌شود اما در صورتی که نتوان از فرصت به دست آمده نهایت استفاده و بهره‌برداری را انجام داد، تغییری در سیستم اقتصادی کشور به وجود نخواهد آمد و فرصت سوزی تنها آورده‌ای خواهد بود که نصیب کشور می‌شود.
وی با تاکید بر آن که در دوران پساتحریم باید به فکر معیشت مردم بود، گفت: در حال حاضر رقم واردات کشور بالاست و حتی پنبه‌ای که میزان تولید آن به ۲۰۰ هزار تن در گذشته رسیده بود هم اکنون تنها ۴ هزار تن تولید می‌شود که این مساله به تحریم‌ها ربطی ندارد بلکه شرایط تولید و نیز انگیزه برای تولید مایحتاج داخلی باید از سوی مسوولان مورد توجه قرار گیرد.
به گفته این تحلیل‌گر اقتصادی، مهاجرت به شهرها در سال‌های اخیر که شدت بیش‌تری به خود گرفته یکی از دلایل بی تفاوتی به مسائل کشاورزی است که این نقصان در سیستم کشاورزی در کنار ضعف در سیستم زیرساخت‌های کشور به طور مستقیم به نقص به سیستم اقتصادی کشور منتهی می‌شود.
رییس سابق کمیسیون اقتصادی مجمع امور صنفی، خدماتی و توزیعی تهران با تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کشور و تولیدکننده گفت: ایران به دلیل سرشار بودن از منابع طبیعی از بسیاری کشورهای جهای جلوتر است و حتی در برخی موارد پشتیبانی از صنایع موجب می‌شود که از کشورهای صنعتی و یا حتی چین نیز سبقت بگیریم اما ضعف سیستم اقتصادی و نبود مدیریت در برخی موارد موجی این درهم گسیختگی شده است به طوری که بزرگ‌ترین عامل برای سرمایه‌گذاری ایجاد انگیزه است.
وی یادآور شد: هم اکنون ۸۰ درصد افرادی که در امر واردات مشغول هستند فاقد تخصص لازم و کافی بوده و تنها به دلیل برخوردار بودن برخی رانت‌ها وارد بازار قاچاق شده‌اند که نفوذ آن‌ها به سیستم اقتصادی روز به روز لطمه بیش‌تری وارد می‌کند.

افزودن نظر جدید