- کد مطلب : 6144 |
- تاریخ انتشار : 1 آذر, 1393 - 11:48 |
- ارسال با پست الکترونیکی
نظر شهید مطهری درباره کارخانه مشروبسازی
حجت الاسلام والمسلمین سروشمحلاتی در سخنرانی دهه اول در مسجد الرحمان تهران در تشریح مباحث "امر به معروف و نهی از منکر" در اسلام، با ارائه نظرات استاد شهید مرتضی مطهری گفت: «در کتاب یادداشتهای استاد مطهری؛ درجلد یک، درباره مبارزه با منکر شراب آمده است: "مثلًا در موضوع شراب- که بهتر است آن را سم مهلک بنامیم- چرا توفیق حاصل نمیکنیم؟ ... علت عدم توفیق ما این است که نقشه نداریم، هر چند وقت؛ یک عدهای از روی حسن نیت و عدهای روی سوء نیت برای هو کردن دولت- خصوصاً اگر ظاهرالصلاح باشد و تظاهر به دین کند- جنجال میکنند که لایحه منعمنکرات چه شد؟ فکر نمیکنند که عاقلانه فکر کنیم و عذر دولت را در کسری بودجه رفع کنیم و فکر یک عده مردمی که بیکار میشوند قبلاً بکنیم که بحرانی ایجاد نشود."
یعنی اول باید معلوم کرد که این کارخانه مشروبسازی پس از تعطیلی باید چه کار کند؟ خط تولیدش را چطور عوض کند؟ در ثانی نشان دهید که دولتی که روی مالیات مشروبفروشی؛ بودجهی مملکت را بسته است؛ باید چکار کند؟
خدا رحمت کند شهید مطهری را که با دولت طاغوت اینجور منصفانه برخورد میکرد و خدا انصاف بدهد به کسانی که یک ذره انصاف درباره دولت جمهوری اسلامی ندارند و فقط و فقط فریاد میزنند که جلوی منکرات را بگیرید! »
این استاد حوزه و دانشگاه سپس در توضیح بیبرنامگی در برخورد با منکرات ادامه داد: «چقدر فرق میکند بین کسی که میگوید این روزنامه، یک مقاله نادرست نوشته است پس روزنامه را تعطیل کنید؛ یعنی صد نفر، یعنی هزار نفر نانخور بیچارهای که کارگر آنجا هستند و ربطی هم به آن مقاله ندارند؛ از راننده و تایپیست تا غلط گیر و ورزشینویس و غیره، تمام اینها رو متلاشی کنید؛ با شهید مطهری که به بیکار شدن کارگران مشروبفروشی هم راضی نبود. تازه کارمندان روزنامه که کارشان خلاف شرع هم نبوده است. آقای مطهری میگفت اول یک فکری به حال کارگرانی که بیکار میشوند بکنید، بعد کارخانه مشروبسازی را ببندید.»
مولف کتاب دین و دولت، درباره این شیوه نهی از منکر اضافه کرد:
«کسی نمیگوید مشروبفروشی حرام نیست؛ ما هم میگوییم حرام است و باید کارخانهی مشروبفروشی تعطیل گردد؛ اما جامعه و حکومت، مسئولیتی در قبال این عده افرادی که بیکار میشوند دارد. نمیشود گفت: به جهنم، ما فعلا اینجا را تعطیل میکنیم، خودشان هر غلطی خواستند بکنند. خود بیکاری در جامعه امالفساد منکرات و مفاسد است. فقر است که دشمنی ایجاد میکند، فقر است که عقل انسان را از انسان میگیرد، فقر است که دین انسان را نابود میکند.»
این استاد فقه سیاسی در ادامه گفت: «همه حرف آقای مطهری این است که اسلام همه را با هم میبیند، هم میگوید فقر را علاج کنید، هم میگوید با منکر مبارزه کنید. زمینههای فرهنگی، زمینههای اقتصادی، زمینههای اجتماعی؛ اگر اینها را از همدیگر جدا کردید، دیگر از اسلام خبری نیست. همهی این ها را در یک برنامهی جامع ببینید، بعد نهی از منکر کنید. ایشان میفرماید: به قول یکی از فرنگیها، ای آزادی بنام تو چه جنایتها که نشد و ما باید بگوییم که ای نهی از منکر چه جنایتها که بنام تو نشد...»
افزودن نظر جدید