اظهارات دکتر عارف در کنگره مجمع فرهنگیان و انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها:

نهضت مطالبه گری در دانشگاه‌ها ایجاد شود/از سکوت دانشگاه‌ها نگرانیم/بحث انتخابات 1400 یک بحث انحرافی است/برخی جرات ندارند به مردم بگویند، چرا به اصلاح‌طلبان رای دادید

رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان گفت: به فکر راه اندازی نهضت پاسخ گویی در دانشگاها باشیم. مسئولین باید پاسخ گو مردم باشند.

به گزارش امیدنامه،دکتر محمدرضا عارف طی سخنانی در کنگره انجمن مدرسین دانشگاه‌ها با بیان اینکه این انجمن هم یک انجمن علمی و هم یک حزب فعال است،به پیروزی جبهه مقاومت در مبارزه با گروهک داعش اشاره کرد و  گفت: باید به دولت های مسلمان منطقه برای ریشه کن شدن داعش تبریک بگوییم؛ باید از برادر ارزشمندمان قاسم سلیمانی هم تشکر کنیم که تدابیر ایشان در منطقه زبانزد همه است.

عارف سپس تصریح کرد: همچنین باید به عزیزانمان در کرمانشاه تسلیت گفته و برای سلامتی بازماندگان دعا کنیم. از مشارکت مسئولین و مردم و همچنین حضور ارزشمند مقام معظم رهبری که روحیه خوبی به آسیب دیدگان ‌و مسئولین داد تشکر می کنیم.

وی گفت: حادثه زلزله کرمانشاه زلزله بدی بود اما لطف خدا را هم می بینیم؛ چرا که اگر صبح بود تلفات دانش آموزان را داشتیم یا اگر پیش لرزه نیامده بود تلفات بیش تر می شد. مهم ترین مسئله در زلزله بحث مدیریت بحران است. نگاه جزیره ای و بعضا سیاسی آفت بزرگ مدریت بحران است.

رئیس فراکسیون امید ادامه داد:بعد از زلزله بم در دولت اصلاحات، اصلاحات زیادی انجام شد اما از سال ۸۴ به کنار گذاشته شد بعد از زلزله بم تصمیمات خوبی در مورد وحدت فرماندهی گرفته شده بود اما اکنون با چالش مدیریت بحران مواجه هستیم. در فراکسیون امید درباره این مساله کارگروهی تشکیل دادیم تا اولا مسائل را پایش و آسیب‌شناسی کند باید دید حضور مردم و کمک مردم به خوبی بهره‌برداری شده یا خیر. باید به بحث بازسازی و نوسازی توجه کرد امیدواریم این کارگروه قوز بالا قوز نشود و کمک کند. ما تلاش کردیم در فراکسیون امید به جد دنبال کارهای زلزله بدون رسانه ای کردنش باشیم.

وی با بیان اینکه چالش پاسخ گویی همواره یک چالش جدی  در کشور بوده است گفت: در اداره مشکلات کشور مردم پیشتاز هستند؛ اما وقتی زمان پاسخ گویی مسئولین باشد آن ها کم می‌آورند. ما این موضوع را در دولت اصلاحات پیگیری کردیم که عمرش تمام شد. مسئولین باید پاسخ گوی مردم باشند و ما دانشگاهیان باید به آن بپردازیم.

عارف تاکید کرد:  لازم است در دانشگاه‌ها نهضت مطالبه گری راه بندازیم. جای این نهضت هم در دانشگاه‌ها است. متاسفانه آن هایی که شناختی از دانشگاه‌ها ندارند از سکوت و بی انگیزگی دانشگاه ها خوشحال هستند.ولی ما از سکوت خطرناک دانشگاه و فضای امنیتی آن نگرانیم و نسبت به آن هشدار می دهیم.خواهش من این است که  انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها به چالش سکوت دانشگاه بپردازد. ما در این راستا مصوباتی هم داشته ایم که چون باور به اجرا وجود ندارد عملی نمی‌شود.

ردیس فراکسیون امید تصریح کرد:اگر به اجرا باور نداشته باشیم تصویب قوانین انشا‌نویسی است. در کشور بسیار انشانویسی شده است. بحث مطالبه‌گری در همه زمینه‌ها باید وجود داشته باشد. دانشگاه باید میدان‌دار تحولات اساسی کشور باشد. هیچ تحولی سراغ ندارید که در آن دانشگاه میدان‌دار نباشد.

رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان گفت: خواستند ما را از درون متلاشی کنند. دیدید چقدر لیست جعلی در انتخابات شورا آمد. هجمه‌ها به سمت مردم بود. نمی‌گوییم ۲۱ نفر بهترین است اما این را هم نمی‌گوییم که خطا کردیم زیرا خطا طبیعی است اما هجمه‌ها متوجه مردم بود. متاسفانه این خط را از برخی تریبون‌های اصلاحات هم می‌دیدیم اما هر ۲۱ نفر لیست وارد شورا شدند. سرمایه گفتمان اصلاحات مردم بودند. مردم به مسیر ما اعتماد کردند با عملکرد خود باید جواب اعتماد آنها را بدهیم. گاهی بحث انتخابات ۱۴۰۰ مطرح است که مساله انحرافی و  حاشیه‌ای است. پرداختن به مصادیق به نظرم زودهنگام است. جریان اصلاحات دقت کند کار اصلی ما خدمت است و برای خدمت به دانشگاهیان نیاز دارد.

عارف با بیان اینکه ما شورای ۵۱ نفره امید را تشکیل دادیم که انشاءالله دبیرخانه آن تاسیس می‌شود، به نقش انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌هاا در جبهه اصلاحات شاره کرد و گفت: این تشکل در دهه نود و انتخابات گذشته نقش کلیدی داشته که امیدواریم در ادامه مسیر هم ما را یاری کنند. الان ارزیابی‌ها و آسیب شناسی‌هایی در شورای عالی شده است. به جز احزاب رسمی از حدود ۶۰ نفر نظر سنجی شده که بتوانیم با گام‌های موثرتری پیش برویم.

برخی جرات ندارند به مردم بگویند، چرا به اصلاح‌طلبان رای دادید

دکتر عارف همچنین در کنگره مجمع اسلامی فرهنگیان ایران اسلامی با اشاره به دستاوردهای جریان اصلاحات در دهه 90 گفت:در خررداد ۹۲ پیام اصلی ما مشارکت و حضور جدی جریان اصلاحات بود. باتوجه به اتفاقات سال ۸۸ و انتخابات مجلس ۸۶ یک فضای ناامیدکننده‌ای به جبهه اصلاحات القا شده بود و  ما در یک فضای ناباورانه پیروز شدیم.

وی یادآور شد: رسانه‌های رقیب قبل این پیروزی میخ را به تابوت جریان اصلاحات کوبیده بودند و گفتند که اصلاحات مرده است.

عارف افزود: با هدف‌گذاری که انجام دادیم چند کار را باید انجام می‌دادیم که نخستین آن انسجام و هماهنگی بود که با شعار امید، حرکت و رونق اقتصادی محقق شد.

رئیس فراکسیون امید خاطرنشان کرد: برخلاف تصور رقبای ما لیست امید به طور کامل در تهران رأی آورد و بعد از آن برخی تلاش کردند که آن  را از بین ببرند. از بیرون و داخل تلاش شد انسجام و هماهنگی ما را از بین ببرند. مشاهده کردید ،می خواستند القا کنند فراکسیون امید ناکارآمد است ولی مردم جواب آنها را در انتخابات اردیبهشت 96 دادند.

رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان با بیان اینکه در اردیبهشت ۹۶ مردم مسیر ما را تایید کردند، گفت: با رای بالای روحانی، مردم نشان دادند که ما را قبول دارند. اگر در مجلس اختلاف رأی نفر اول لیست امید با نفر سی و یکم حدود ۷۰ هزار رای بود، در شوراهای شهر و روستا به بالای ۴۰۰ هزار نفر رسید.

عارف خطاب به حضار گفت: ظاهرا هجمه این بار به شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان است اما در باطن به مردم است. این سیستم غیرخطی(شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان) نشان داد بهینه و کار آمد است. حال سوال اینجاست که چرا این هجمه وجود دارد؟

این عضو هیات رئیسه بنیاد امید ایران گفت: جرات ندارند به مردم بگویند که چرا به اصلاح‌طلبان رای داده‌اید به بانیان این جریان ایراد می‌گیرند.

عارف تاکید کرد: ما وارد گام چهارم شده‌ایم و گام مهم بعدی ما اسفند ۹۸ است. باید برای مردمی که برای ما سنگ تمام گذاشته‌اند، کار کنیم. حال باید چه کار کنیم؟ باید ابتدا نهایت همکاری را با دولت داشته باشیم که کارهای خود را به سرانجام برساند، دیگری فراکسیون امید است که باید کارنامه قبولی را ارائه کنیم.

رئیس فراکسیون امید ادامه داد: شوراهای شهر و روستا نهادهای مردمی بسیار مهمی هستند. مردم در زمان کوتاهی اثر این شوراها را درک می‌کنند. جفا است اگر کوتاهی کنیم.

وی با بیان اینکه  ما از برخی شوراهای کلان شهرها گلایه داریم، گفت: انتظار ما این است که شوراها به جایگاه حساس و مهم گفتمانی خود توجه کنند و جفا است اگر در این زمینه کوتاهی صورت بگیرد.

عارف عنوان کرد: شورای کلان شهرهارا تشکیل دادیم و در تهران ۴ نهاد مسؤل در توسعه و پیشرفت  هماهنگ هستند. شورا شهر، شورای امید است، شهردار و استان‌دار اصلاح‌طلب هستند و حقیقتا این یک فرصت طلایی برای ما است.

رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری در خصوص این شورا گفت: بعداز انتخابات ما یک آسیب‌شناسی کردیم و از حدود ۶۰ نفر از نخبگان سیاسی که نقدهایی را داشتند نظرسنجی کردیم که نتایج تقریبا آماده است.

وی خاطرنشان کرد: باید به سمت حزب‌محوری گام برداریم و با محوریت احزاب در رویدادها حضور داشته باشیم و از منافع خودمان عبور کنیم، مهم برای ما اهداف ملی است.

افزودن نظر جدید