اصلاً باید مسیر را به این سمت، اصلاح کنیم که برای کارهایی که "بهتر" انجام نشده است عذر بخواهیم و الا برای خطا و رفتاری که برای ملک و ملت هزینهزا بوده است که با عذر خواهی، ذمه ما "بری" نمیشود و باید برای جبران آن اقدام کنیم ولی این عذرخواستن برای کوتاهیها، باعث تشفی دل مردمان میشود و گسترش آن به عنوان فرهنگِ غالب، میتواند به توسعه احترام عمومی به صاحبان حقوق بیانجامد و چقدر خوب است که ما و بهویژه مسئولان محترم، با زبان عذر خواه با مردم سخن بگویند و با این شیوه مورد تاکید در تعالیم دینی، اسلام را از رویه، به لایههای زیرین هم ببرند.
سیدالساجدین(ع) می فرماید: اللّهُمَّ انّی اعتَذِرُ الَیکَ مِن مَظَلومٍ ظُلِمَ بِحَضرَتی فلَم انصُرْهُ... و مِن مُسیءٍ اعتَذَر الَیَّ فلَم اعذِرْهُ. به این معنای روشن که؛ "بار خدایا! از تو عذر می خواهم اگر در حضور من به کسی ستم شده و من یاریش نکرده باشم... و کسی به من بدی کرده و عذر خواسته است و من عذرش را نپذیرفته باشم."
باید این رسمالخط امامت را پی بگیریم و زیبا خواهد بود دولت محترم در هفتهای که به عطر شهادت رجایی و باهنر نیز بوی بهشت گرفته است، پرچمدار عذر خواهی از مردم شود تا دیگر مسئولان در سایر قوا و نهادها نیز پا به این راه بگذارند.
افزودن نظر جدید