- کد مطلب : 11850 |
- تاریخ انتشار : 28 شهریور, 1395 - 11:24 |
- ارسال با پست الکترونیکی
سخنگوی فراکسیون امید:احساسی موضعگیری نمیکنیم/ حساب فراکسیون امید از لیست امید جداست.
آقای پارسایی، این روزها نقدهای نسبتاً زیادی به فراکسیون امید، میشود. شما این نقدها را شنیدهاید و چه واکنشی برابر آن داشتید؟
بعضی از نقدها را شنیدهام. قطعاً شنیدن نقد و نقد کردن ایرادی ندارد و باعث پیشرفت میشود. از این جهت ما نقدها را میشنویم و قول میدهم که به زودی این نقاط ضعف برطرف میشود.
به نظر شما الان بزرگترین نقطه ضعف فراکسیون امید و بزرگترین نقطه قوتش چیست؟
اولاً اینکه هر مجموعهای ممکن است نقاط ضعف داشته باشد. بنابراین این نیست که بگوییم فقط فراکسیون امید نقطه ضعف دارد و الان همه کار خود را در مجلس خوب انجام میدهند. اما به نظرم بزرگترین نقطه ضعف فراکسیون امید این بود که اعضای فراکسیون خیلی دیر با هم در فراکسیون هماهنگ شدند و شاید هنوز هم به میزان صد درصدی با هم هماهنگ نباشد. اما از حق هم نگذریم کار سختی بود. بلاخره تعدادی نماینده که برخی از آنها (که تعدادشان کم هم نیست) برای بار اول در مجلس حضور پیدا کردند و از سوی دیگر افرادی هم در لیست آمدند و بعد دیدیدم که چون پایگاهشان جای دیگری بود، به خواستگاه اصولگرایی خود بازگشتند. از این جهت این نقطه ضعف اگرچه وجود داشت اما دلیلش همان بود که گفتم و فکر میکنم که ما هر چه پیش برویم انسجام در این فراکسیون بیشتر میشود. از سوی دیگر هم من فکر میکنم که متعهد بودن اعضای فراکسیون امید و همچنین داشتن برنامه هم از نقاط قوتش است.
یکی از مسائلی که برخی منتقدان مطرح میکنند، این است که فراکسیون امید در اتفاقات مهم با تأخیر موضع گیری و یا اعلام نظر میکند.
اینطور نیست. ما معمولاً در همه مسائل کلان اظهار نظر میکنیم.
اما در مسائلی که کلان نباشد، به نظرم این نقطه ضعف وجود دارد. مثلاً در مورد نامهای که آقای مرتضوی نوشتند، موضع گیری فراکسیون به موقع نبود.
بله در این یک مورد خاص، شرایط فرق میکرد. مجلس و نمایندگان در تعطیلات بودند و فراکسیون باید جلسه میگذاشت و در این رابطه مشورت میکرد اما مجلس تعطیل بود و بعضاً نمایندگان در حوزههای انتخابیهشان بودند، از این جهت ما موضع گیری را به اولین جلسه بعد از تعطیلات مجلس موکول کردیم. اما دلیل اینکه شما می گویید تأخیر وجود دارد این هم میتواند باشد که در هر مسأله ای ما سعی کردیم که احساسی نظر ندهیم. یعنی مسائل مطرح را کالبد شکافی کنیم و موضع گیریهایی کنیم که همراه با خرد باشد. نکته دیگر هم این است که در بعضی مواقع نظر فراکسیون کاملاً روشن است، به طوری که شاید در بعضی موارد نیاز به اظهار نظر نباشد. اما جایی که نیاز است، فراکسیون نظر میدهد و اظهار نظر عقلانی و با تدبیر است. نه اظهار نظر سریع که تبعاتی برای فراکسیون داشته باشد.
شما از برنامه داشتن، فراکسیون هم صحبت کردید. الان خیلیها معتقدند که فراکسیون امید، هیچ برنامه مشخصی ندارد.
مگر میشود برنامه نداشته باشد. اصلاً اگر برنامهای نداشت، مگر مردم به آنها در غالب لیست امید رأی میدادند.
خب پس کمی از فعالیتهای فراکسیون بگویید. اینکه الان شما چه طرحهایی در فراکسیون مشغول تدوین هستید و یا آنها را پی گیری میکنید؟
فراکسیون دارای چند کمیته است که این کمیتهها در زمینههای مختلف تعریف شده است. آن کمیتهها به صورت تخصصی موضوعات را بررسی میکنند و اگر جایی نیاز به طرح باشد، روی آن کار میکنند و اگر جایی نیاز به حمایت از لایحهای باشد، با سایر اعضای فراکسیون بحث میکنند. در واقع به صورت تخصصی روی مباحث مختلف، فراکسیون برنامه دارد. اما الان نمیتوانم درباره آنها بگویم چون این طرحها باید پخته شود.
از طرفی هم ببینید، مجلس تازه شکل گرفته است و نباید به این سرعت انتظار طرح از فراکسیون داشته باشیم. اما همین را بدانید که در راستای حوزه اقتصادی ما برنامه داریم. رسیدیگی به مشکلات اقتصادی و توسعه سیاسی و همین طور رفع مشکل بیکاری، از جمله اولویتهای ما است. همچنین از مشاوره صاحب نظران خارج از کمیتهها هم استفاده میشود از کسانی که صاحب نظر هستند. چراکه میخواهیم اگر طرحی ارائه میدهیم، اثرگذار، دقیق و همه جانبه باشد. این از شعارهای اصلی لیست امید بود. همچنین فراکسیون تصمیمش این است که احساس امنیت را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی به وجود آورد. زود است که مردم بخواهند بگویند که فراکسیون آنطور که باید، عمل نکرده و فراکسیون به تعهداتش پایبند است.
آیا فراکسیون امید، دغدغه مبارزه با فساد هم دارد؟ در این راستا در فراکسیون چه کارهایی انجام دادهاید؟
مبارزه با فساد یکی از دغدغههای جدی فراکسیون امید است. اما این را بدانید که مشکلاتی از جمله فساد اقتصادی، به سیستم مدیریت دولت نهم و دهم برمی گردد که مبارزه با آن اراده جدی میخواهد. اینکه بگوییم فقط مجلس میتواند و یا مجلس شروع کند، درست نمیشود چراکه مجلس، به تنهایی نمیتواند، در این راستا اثرگذار باشد و قوه قضائیه نیز باید به مجلس کمک کند.
اما در این باره که برنامه فراکسیون چیست باید بگویم که الان یک فراکسیون به نام شفاف سازی راه اندازی شده است که اکثریت آن از اعضای فراکسیون امید هستند. این نشان میدهد که ما تا چه اندازه خواستار شفاف سازی هستیم و حاضریم کمک کنیم. چراکه معتقدیم بحث شفاف سازی میتواند اثرگذار باشد. اما این مستلزم همراهی و جدیت قوه قضائیه است. ما فکر میکنیم که باید سعی کنیم که اصلاح قوانین داشته باشیم و نظارت هم بیشتر شود.
یک برنامه 128 گانه قبل از انتخابات مجلس به مردم ارائه کردید. برای اجرایی شدن این برنامه تا کنون در فراکسیون امید چه کار کردید؟
اولاً که معتقدیم که ما تازه در ابتدای راه هستیم. در واقع هنوز مجلس شکل نگرفته که به این سرعت ما اقدام به این قبیل کارها کنیم. قطعاً ما به آنچه گفتیم، پایبند هستیم اما موضوع این است که ما هنوز نزدیک به 4 سال دیگر وقت داریم و قطعاً در این مدت ما به وعدههایمان عمل میکنیم. اما در این باره یک نکته را هم باید بگویم که باید حساب فراکسیون را از لیست امید جدا کنیم. لیستی که با فراکسیون شکل گرفته متفاوت است. در لیست امید ما افرادی داشتیم که دوستان مجبور بودند که برابر تندروها، به دلیل نداشتن نیرو از فرد معتدل حمایت کنند. از این رو آنها بعد از رأی آوردن به خواستگاه اصولگراییشان باز گشتند، از این لحاظ باید حساب فراکسیون را از لیست جدا کرد. الان با تغییر ترکیب مجلس، ادبیات مجلس تغییر کرده است و خیلی از نگرانیها برطرف شده است. لذا بقیه مسائل که مردم انتظار دارند، در صدر اولویت است. توسعه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی در اولویت فراکسیون است. بنابراین مردم نگران نباشند و مطمئن باشند که ما به آنچه گفتیم، پایبند هستیم.
افزودن نظر جدید