- کد مطلب : 12206 |
- تاریخ انتشار : 5 آبان, 1395 - 13:22 |
- ارسال با پست الکترونیکی
تغییر ۶۰ فرماندار در دستور کار دولت
در كابینه حسن روحانی او مردی است كه فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر نهاده و ماموریتهای مهمی را به انجام رسانده است. نمره دادن به عملكرد سه سال و چند ماهه او در حوزههای مختلف نمرههای متفاوتی دارد و البته نمیتوان از نظر دور نگه داشت كه سیاسیترین وزیر دولت حوزه گستردهای را پیش روی خود دارد.
او در آخرین روزهای سال ٩٣ یكی از خبرسازترین مردان روحانی شد و قدم در حوزهای گذاشت كه برای بسیاری منطقه ممنوعه بود، زمانی كه در جمع فرماندهان ستاد مبارزه با مواد مخدر باگزارش تكاندهندهای از پولهای كثیف و دست به دست شدن آنها در سیاست سخن گفت. با انتشار این خبرها بود كه بهارستان یك دست اصولگرا او را فراخواند و او در مجلس از مواضع قبلی خود عقب نشست. به نظر میرسید حوزه قدرت و نفوذ برخی بالاتر از اینهایی بود كه وزیر كشور حسن روحانی تصور میكرد و شاید از همین روست كه امروز، بعد از دو سال وقتی در معرض سوال درمورد پولهای كثیف قرار میگیرد، میگوید: حوزههای قدرت و سیاست یكی از روزنههای ورود این پولها است.
شاید همین روزنهها بود كه در بهار ٩٤ او را وادار به عقبنشینی از صحبتهایش درباره پولهای كثیف كرد و این همان نقطهای است كه میتوان گفت عبدالرضا رحمانیفضلی فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشت، وزیری كه در اصولگرا بودن او هیچ شك و شبههای وجود ندارد اما به باور بسیاری جزو وزرایی شمرده میشود كه بیش از همه در مسیر برنامههای دولت قدم برداشته است. اگرچه اصلاحطلبان در برخی حوزهها به عملكرد او نقد دارند و این انتقادها در روزهای پیش از انتخابات هفتم اسفند و زمانی كه برخی از برنامهها و سخنرانیهای چهرههای اصلاحطلب در شهرههای مختلف توسط برخی از گروهها به هم ریخته میشد به اوج خود رسید.
با همه اینها به نظر میرسد رحمانی فضلی كارنامه خود را مثبت ارزیابی میكند و در راس آن بیش از هر چیز به برگزاری انتخاباتی سالم و آرام افتخار میكند. وزیر كشور در دیداری كه اخیرا از خبرگزاری فارس داشته، گفتوگوی مفصلی نیز با این رسانه منتقد دولت انجام داده است. در این گفتوگو او به تغییراتی كه در فرمانداریها انجام خواهد گرفت، اشاره كرده و بار دیگر نسبت به ورود پولهای كثیف به عرصه سیاست هشدار داده است و میگوید: ابایی از بیان این مساله نداشته است. در بخش دیگری از این گفتوگو، زمانی كه از او میپرسند احتمالا آقای روحانی یكی از كاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری ٩٦ خواهند بود، قاطعانه میگوید: چرا احتمالا، حتما! قطعا خواهند بود و تایید میكنم.
فشاری برای تغییر فرمانداران و استانداران بر من نیست
او وجود هر گونه فشاری را برای تغییر استانداران و فرمانداران تكذیب میكند و میگوید تنها گلایه و پیشنهاد در این مورد برای او وجود داشته و در پاسخ به این سوال كه آیا از بیرون فشاری بر شما برای تغییر فرماندار یا استانداران وارد میشود گفت: اسم این را نمیتوان گذاشت فشار، نه این طور نیست، گاهی اوقات پیشنهاداتی مطرح میشود، به هر حال اعضای هیات دولت در استانها تردد دارند و در آنجا حضور مییابند و گاهی اوقات با استانداران و مدیران استانی مواجه میشوند كه علاقه همكاری ندارند یا ضعف دارند كه طبیعتا این مسائل را به ما منتقل میكنند.
وی ادامه داد: ما هم در دستور بررسی و ارزیابیهایمان قرار میدهیم در این ارزیابیها اگر به این نتیجه برسیم كه استاندار یا فرمانداری آن طور كه باید و شاید در اجرای وظایف و برنامهها فعال نبوده یقینا در دستور تعویض قرار میدهیم ولی اینكه بگوییم فشاری وجود دارد نه این طور نیست و فشاری نیست اما توصیه و پیشنهاد و گلایه و شكایت از اینها است كه اینها را بررسی میكنیم. رحمانی فضلی به مساله استاندار اصفهان نیز اشاره كرد. چند ماهی میشود كه شایعه تغییر او در فضای خبری كشور پیچیده.
وزیر كشور تایید میكند كه از عملكرد او رضایت چندانی وجود ندارد و میگوید: در مورد استان اصفهان، طبق بررسیهایی كه داشتهایم جزو استانهایی است كه شامل این موارد میشود ولی اینكه نتیجه چه میشود باید ببینیم نتیجه ارزیابی و بررسیها چه میشود، و تعاملات با استان و دولت چه میشود چون یكسری نارضایتیهایی بود. باید بررسی كنیم و به هر نتیجه برسیم اقدام خواهیم كرد.
حوزههای قدرت و سیاست یكی از روزنههای ورود پولها ی كثیف است
رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال كه با توجه به مطرح شدن پولهای كثیف در زمان انتخابات سال گذشته، وزارت كشور چه اقداماتی در این رابطه انجام داده است، گفت: در جلسه خصوصی فرماندهان این موضوع را مطرح كردیم و در آن جلسه بحث مواد مخدر بود و درباره درآمدهای ناشی از فروش مواد مخدر صحبت شد به هر حال این پولها جزو پولهای كثیف تلقی میشود و اینها میتوانند از طریق مختلف در بحثهای گوناگون وارد شود و یكی از حوزهها حوزه قدرت و سیاست است.
وی در ادامه افزود: ابایی نداشتیم از بیان این مساله زیرا ما نگرانیم این پولها نرود در جاهایی كه تاثیرگذاری در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها داشته باشد، این مساله را روزنامهها و رسانهها پرداختند كه به نظرم كار خوبی بود و بحث مشخصتر شد منتها آن چیزی كه مطلوب نبود این بود كه جناحهای سیاسی یكدیگر را متهم كردند، یكی گفت پولهای كثیف آمده این سمت و دیگری میگفت، آمده است آن سمت.
وی ادامه داد: لذا بنای ما از این گفتن نفس كار بود، مجلس هم ما را در این رابطه خواست و به مجلس رفتیم و توضیح دادیم كه این قضیه چگونه بود و اصل قضیه را پذیرفت و گفت یك لایحهای بیاورید و ما هم كمك میكنیم كه ما هم رفتیم و قوانین ٧ یا ٨ كشور را مطالعه كردیم و یك لایحه ٢ فوریتی را به مجلس ارایه كردیم تا بتوانیم آن طور كه مقدور است جلوی اینگونه هزینهها را در انتخابات بگیریم اما نهایتا مجلس بررسی این لایحه را به تاخیر انداخت و به سرانجام نرسید كه الان در لایه جامع انتخابات این مطلب را گنجاندهاند.
وزیر كشور همچنین در ادامه گفت: بعد از انتخابات هم نمایندگان زیادی كه الان رای نیاوردند اما آن زمان نماینده بودند به ما شكایت كردند كه در این انتخابات از این پولها هزینه شده است و ما هم گفتیم كه این موضوع را قبلا هشدار داده بودیم و خودتان لایحه را تصویب نكردید بعد از آن نیز آقای جنتی در سخنانشان گفتند كه ما مواردی دیدیم كه پولهایی در مواردی از انتخابات وارد شده و مواردی هم آقای كدخدایی گفتند، این به معنای این نیست كه انتخابات ما تحت تاثیر این مسائل است اگر قرار باشد در انتخابات پول نقشآفرینی كند رای مردم دچار اشكال میشود.
تغییر ٦٠ فرماندار به دلیل بازنشستگی در دستور كار است
اگرچه تنها هفت ماه تا انتخابات باقی مانده است اما آن طور كه از حرفهای وزیر مشخص است فصل تغییرات بزرگی در وزارت كشور در راه است. رحمانی فضلی از تغییر ٦٠ فرماندار به دلیل بازنشستگی خبر میدهد و میگوید: ما یك موجی داشتیم آن هم مربوط به بازنشستهها بوده كه مجلس تصویب كرد و این بازنشستهها طبق این قانون باید از مسوولیت خود كنار گذاشته میشدند كه حدود ٦٠ نفر بازنشسته بودند و قانون اجازه ادامه فعالیت نمیدهد كه اینها را در دستور تعویض قرار دادیم و در حال انجام است.
اما بازنشستگی تنها دلیل تغییرات نیست. رحمانی فضلی از تغییرات دیگری هم سخن میگوید و اضافه میكند: برخی هم در ارزیابیهایمان به این نتیجه رسیدیم كه تغییر كنند اما تعداد این افراد بههیچوجه به ١٠٠ نفر نرسیده است.
افزودن نظر جدید