انتصاب‌هاي حاشيه‌ساز

قانون نوشت: جلسه ديروز شوراي شهر تهران با تعطيلي ناگهاني در ساعت 11 ، خبر ساز شد. آنجا كه به يك‌باره اعلام شد اعضاي شوراي شهر تهران «جلسه‌اي كاري» با نجفي شهردار تهران دارند و پس از بيرون كردن خبرنگاران و رسانه‌ها از صحن علني شورا، مابقي جلسه در طبقه اول شورا و محرمانه برگزار شد. اماپيش از آن انتقادات برخي اعضاي شوراي شهر تهران به انتصاب مديران جديد شهرداري از سوي نجفي نيز مطرح شد و گمانه‌ها نسبت به چرايي جلسه محرمانه كاري،شهردار را به سمت «انتصاب‌هاي جديد» در شهرداري برد. اين موضوع را «محسن هاشمي» رييس شوراي شهر تهران در صحبت كوتاه پايان جلسه شورا با خبرنگاران نيز تاييد كرد تا دليل اصلي تعطيلي يك‌باره جلسه شورا مشخص شود. علي اعطا سخنگوي شوراي شهر تهران نيز در پيام توييتري خود بر موضوع جلسه با شهردار درباره انتصاب مديران صحه گذاشت و تا پايان جلسه كاري با نجفي نيز، خبر ديگري از آن بيرون نيامد.

انتقاد شورايي‌ها به شهردار

اما موضوع انتصاب مديران در شهرداري تهران و آن kdc در دوره جديد، از موضوعاتي بود كه در هفته‌هاي گذشته بسيار خبرساز و با چهار حكم نجفي براي انتصاب چهار معاون جديد خود بحث‌برانگيز شد. آنجا كه شهردار تهران، معاونان مالي، برنامه‌ريزي، ترافيك و شهرسازي خود را تغيير داد و افرادي را با برخي حاشيه‌ها بر اين معاونت‌ها گماشت. بازنشسته بودن سه نفر از چهار معاون جديد شهردار، برخي شايبه هاي مالي و ملكي براي يكي از معاونان و در نهايت همخواني نه چندان زياد معاونان جديد با مسئوليت‌هاي‌شان از جمله حواشي بود كه بعد از انتصاب‌هاي هفته گذشته نجفي به وجود آمد. پس از آن، برخي اعضاي شوراي شهر به صراحت لب به انتقاد از نجفي گشودند كه «اي كاش نجفي درباره انتصاب‌ها مشورت مي‌كرد» و «حضور زنان و جوانان در انتصاب‌ها رعايت شود»! از املاك نجومي گرفته تا حاشيه استعفا از راه‌آهن نيز در انتقاد از معاونان جديد نجفي مطرح شد تا نشاني باشد براي ساير انتصاب هاي متعدد او در شهرداري تهران؛ آن نيز شهرداري كه در روزها و هفته‌هاي آينده درصدد انتصاب حداقل پنج معاون، 22 شهردار منطقه، 42 مديرعامل سازمان و شركت و ده‌ها رييس مركز و ... است. حتي در جلسه ديروز شوراي شهر، كار به دادن تذكر به شهردار تهران درباره به‌كارگيري بازنشسته‌ها در معاونت‌هاي شهرداري توسط يكي از اعضاي شورا كشيده شد و وي گفت كه قانون استثناهایی در این رابطه اعلام کرده که تنها شهردار که هم‌تراز وزیر است، مستثناست و معاونان شامل این قانون نمی‌شوند.علیخانی با تشریح استثناها که در تبصره یک این قانون برشمرده شده، تصریح کرد: هیچ‌کدام از معاونان مشمول این قانون نمی‌شوند و برای به‌کارگیری آنان نیاز به مجوز است تا مراحل قانونی انتصاب انجام شود. با اين حال اخبار درگوشي از راهروهاي شوراي شهر تهران، مويد اين نكته است كه جلسه محرمانه و يك‌باره ديروز اعضاي شوراي شهر با شهردار تهران با موضوع انتصاب‌هاي مديران، به منظور رعايت نظرات و خواست‌هاي اعضاي شورا در انتصابات بعدي نجفي در شهرداري است تا شايد بار انتقادي كمتري را همراه داشته باشد. انتقادهايي كه گاهي با چاشني فشارهاي سياسي و سهم خواهي‌ها نيز همراه مي شود و شهردار تهران را با روزهاي پرچالش‌تري مواجه كرده است. اگرچه نجفي در تازه‌ترين اظهار نظر خود درباره انتصاب مديران در شهرداري گفت كه «توصيه نمي پذيرد» و حتي در همان انتصاب‌هاي چهارگانه قبلي نيز «به شدت با سفارش‌ها برخورد كرده است». با اين حال، اهميت مناصب مديريتي در شهرداري تهران سبب شده تا از چپ و راست به شهردار تهران براي عزل و نصب هايش فشار وارد شود. انتصاب افراد نزديك و به اصطلاح رفقاي كاري نجفي در شهرداري كه پيشتر در آموزش و پرورش و ميراث فرهنگي نيز ياور او بودند، مزيد بر علت شده است تا انتقادهاي جسته و گريخته به شهردار تهران در ابتداي فعاليت مديريتي خود بيشتر شود. در چنين شرايطي، آنچه در جلسه پشت درهاي بسته ديروز اعضاي شوراي شهر و شهردار گذشته است، مي‌تواند بر تصميمات نجفي تاثيرگذار باشد و انتصاب‌هاي مديريتي شهرداري را در مسير تازه‌اي قرار دهد.

تغييرات تازه در روزهاي آتي

پس از اتمام جلسه شورايي‌ها با شهردار تهران، با آنكه خبر رسمي از شوراي شهر درباره ماحصل اين جلسه بيرون نيامد اما یک عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد ممکن است در چند روز آینده، چند معاون جدید شهردار نیز معرفی شوند. حسن خلیل آبادی با اشاره به جزییات دیدار اعضای شورا با شهردار تهران گفت: در این جلسه درخصوص معاونت‌ها و شهرداران مناطق بحث و بررسی شد و اعضا، پیشنهادهاي خود را مطرح کردند. همچنین شهردار به ابهامات و سوالات اعضای شورا پاسخ داد.عضو شورای پنجم در پاسخ به این پرسش که آیا موضوع به کارگیری بازنشسته‌ها در این جلسه مطرح شد، گفت: این موضوع از سوی اعضا در جلسه مطرح شد که شهردار توضیح داد تمامی معاون‌های معرفی شده بازنشسته نیستند و آن‌هایی که معرفی شدند، شرایط بازگشت به کار را دارند.وی درباره معرفی معاونت امورمالی شهردار که دارای حاشیه‌هایی بود، ادامه داد: این موضوع نیز توسط اعضا مطرح شد و شهردار توضیح داد اسم این فرد به ناحق در این لیست قرار گرفته و وی از کارمندان شهرداری بود و ملک محدودی را با پرداخت پول به صورت نقدی گرفته است.این عضو شورای شهر در پاسخ به این پرسش که تکلیف سایر معاونت‌ها چه زمانی مشخص می‌شود، گفت: اعلام نهایی زمان معرفی معاونت‌ها از سوی شهردار اعلام خواهد شد اما در یکی دو روز آینده اسامی برخی معاونت‌ها اعلام می شود.

اربعين زير ذره بين

اماپيش از توقف جلسه علني شوراي شهر تهران در ساعت 11 ديروز، گزارشي از عملكرد شهرداري تهران در مراسم اربعين سال گذشته توسط معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري ارائه شد و واكنش‌هاي مختلف شورايي‌ها را همراه داشت. مجتبي عبداللهي، معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران در اين گزارش از درخواست بودجه 10 ميليارد توماني براي برگزاري مراسم اربعين خبر داد و گفت كه اين هزينه نسبت به سال‌هاي قبل كمتر شده است. وي با بيان اينكه شهرداری، ساخت‌وسازی در عراق و کربلا نداشته بلکه مدارس را برای اسکان زائران آماده كرده‌است، گفت: در بحث اسکان، ستاد عتبات عالیات مطرح است، البته بخشی توسط شهرداری تهران نیز انجام می شود. در مرزها سرویس بهداشتی و حمام ساخته‌ایم و زیر ساخت‌ها را آماده کردیم که با توجه به این موضوع در آینده هزینه‌ها کمتر می‌شود.به گفته وي، در سال‌های قبل نیز دو نفر از اعضای شورای شهر تهران بر نحوه هزینه‌ها در اربعین نظارت داشتند. این در حالی است که دومیلیون و پانصد هزار نفر زائر به اربعین می‌روند و حضور ۲۰ میلیون نفري را در راهپیمایی اربعین داریم.اما گزارش معاون شهردار تهران درباره اربعين، واكنش برخي اعضاي شوراي شهر را همراه داشت و آن‌ها از شهرداری درخواست کردند كه تمرکز فعالیت‌ها در مراسم اربعین روی خدمات شهری باشد.در ابتدا حجت نظری با اشاره به گزارش معاون اجتماعی شهردار در خصوص ساماندهی مدارس گفت: اعلام شده تاکنون ساخت‌وساز مدارس وجود نداشته و تنها اسکان زائرین مورد توجه بوده‌است که این موضوع نیز با توجه به ستاد بازسازی، مشخص نیست چرا در دستور کار شهرداری قرار دارد.الهام فخاری عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا نیز با اشاره به حضور شهرداری در هشت کمیته اربعین گفت: کارکرد اصلی شهرداری خدمات شهری است و باید مشخص شود نقش شهرداری در هشت کمیته دیگر چیست. در ادامه این جلسه احمد مسجدجامعی با بیان اینکه بهتر است برنامه‌های امسال در صحن ارائه شود تا برنامه‌های سال گذشته، گفت: ورود شهرداری در سال ۹۳ و پس از تهدید داعش برای به خاک و خون کشیدن زائران بود که این تهدید باعث شد همه پای کار بیایند.هزار سال، مراسم اربعین انجام شده و یک مراسم خودجوش بوده‌است. تمام این فعالیت‌ها در سال اول معنا پیدا می‌کرد اما بهتر است بعد از آن شهرداری روی وظایف خود تمرکز کند؛ به طور مثال سرویس بهداشتی ایجاد کند، باقی خدمات را شهر میزبان به زائران می دهد.

حسن رسولی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نيز با اشاره به لزوم برقراری انضباط مالی به معاون شهردار یادآوری کرد: بر اساس بند ۱۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری اجازه ندارد بودجه شهر را در مکان‌های دیگر هزینه کند که به این موضوع پاسخ داده نشد.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید