هانت درباره توافق هستهای اظهار کرد: من در حالی که هر کاری برای حفظ توافق هستهای و تلاش در راستای ترغیب ایران برای بازگشت به پایبندی [به تعهدات توافق هستهای] انجام میدهیم، به مدیریتی که انگلیس به همراه فرانسه و آلمان نشان داده تکیه خواهم کرد.
وی با اشاره به توقیف کشتی حامل سوخت گریس ۱ در جبلالطارق گفت: همانطور که این آخر هفته به ایرانیها گفتم، توقیف گریس ۱ یک اقدام از سوی جبلالطارق در زمینه تحریمهای اتحادیه اروپا برای سوریه بود. باید اقدامی میشد، و این هیچ ارتباطی به تعلق نفت [این کشتی حامل سوخت] به ایران نداشت.
با توجه به اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس، وی روز شنبه نیز با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان گفتوگویی تلفنی با محوریت کشتی گریس ۱ داشت.
جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس در تماسی تلفنی با محمدجواد ظریف با تاکید بر حق ایران بر صادرات نفت خود و با ابراز نگرانی از افزایش تنشها در منطقه، ابراز امیدواری کرد که نتایج بررسیهای حقوقی و قضائی در جبلالطارق موجب رهاسازی هر چه زودتر نفتکش گریس وان که حامل نفت ایران بود، شود.
در این گفتوگوی تلفنی، وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر غیرقانونی بودن تحریمهای نفتی آمریکا، گفت: جمهوری اسلامی ایران به صادرات نفت خود در هر شرایطی ادامه خواهد داد.
ظریف با اشاره به مقصد قانونی نفتکش گریس وان در شرق مدیترانه، افزود: اتحادیه اروپا که همواره مخالف اعمال فرا سرزمینی تحریمهای آمریکا بوده است، نمیتواند خود به چنین اقدامی مبادرت ورزد و دولت انگلیس باید سریعاً نسبت به پایان توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی، تمهیدات لازم را به عمل آورد.
افزودن نظر جدید