محمدرضا عارف در دانشگاه آزاد و فردوسی مشهد مطرح کرد؛

تکذیب نوشتن نامه به خاتمی/پا‌ک‌دست بودن دولت اصلاحات/ضرورت توریسم پزشکی در مشهد

دکتر محمدرضا عارف که به مشهد سفر کرده است در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد و فردوسی مشهد حضور یافت و پیرامون مسائل مختلف به ارائه دیدگاه های خود پرداخت و به پرسش‌های مختلف دانشجویان پاسخ داد.

معاون اول دولت اصلاحات، با بیان اینکه اصلاح‌طلبان به دنبال اجماع هستند و اگر خاتمی یا هاشمی کاندیدا شوند قطعا بنده کنار می‌کشم، گفت: نباید گروه‌های برانداز و سلطنت‌طلب را به جریان اصلاح‌طلب بچسبانیم.
به گزارش امید، محمدرضا عارف دقایقی پیش در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی که در محل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، با بیان اینکه جوانان آینده‌سازان کشور هستند و همه باید برای فراهم کردن امکانات لازم در راستای رفاه و آموزش آنها تلاش کنیم، اظهار کرد: امروز کشور در شرایط خاصی قرار دارد و با توجه به نقش و جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران، تاکنون بیشترین انتخابات را در میان کشورهای مدعی دموکراسی برگزار کرده‌ایم.

* انتخابات فرصتی برای تجدیدنظر در رفتارها، کردارها و منش‌ها است

وی افزود: انتخابات در واقع فرصتی برای جریان‌های سیاسی و دانشجویی است تا نقش و سهم خود را در این رویداد بهتر بازی کنند و نقش خود را بشناسند بنابراین در این عرصه محافل دانشجویی و تشکل‌های سیاسی بسیار حائز اهمیت هستند.

معاون اول رئیس‌ جمهور در دولت هشتم خاطرنشان کرد: دانشجو به عنوان یک انسان جوان، اخلاق‌مدار و با انگیزه است که همواره پیشتاز در صحنه علمی و آموزشی بوده و از طرفی در صحنه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور نیز شاهد بودیم که نقش‌آفرینی داشتند بنابراین برای دانشگاه و دانشجو جایگاه والایی را قائل هستیم.

وی تصریح کرد: در فرهنگ حاکم بر انقلاب ما دانشجو فردی سیاسی است و ذات سیاسی دارد بنابراین باید همواره سهم دانشجویان در صحنه‌های اجتماعی و سیاسی پررنگ باشد.

عارف ادامه داد: متأسفانه در چند سال اخیر به جای اینکه دانشجویان در صحنه‌های طبیعی و سیاسی کشور حضور پررنگ داشته باشند به دلایلی نه دانشجو آمادگی ادامه این نقش را پیدا کرد و نه فضای حاکم در کشور اجازه نقش‌آفرینی را به او می‌داد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر دانشجویان حتی مطالبات صنفی خود را دنبال نمی‌کردند، اذعان داشت: شاهدیم که در حال حاضر دانشجویان به دنبال این هستند که نمره قابل قبولی را دریافت و هر چه سریع‌تر از فضای دانشگاه فرار کنند و یا حتی شاهد خروج فارغ‌التحصیلان و دانشجویان از کشور هستیم.

وی با بیان اینکه امروز آفت مدارک‌گرایی دانشجویان کشور را گرفتار کرده در حالی که باید دانشجو به دنبال علم‌اندوزی، پژوهش و تولید ثروت باشد، ادامه داد: در همین راستا امسال با توجه به شعار آن یعنی حماسه سیاسی، ‌حماسه اقتصادی و رویداد مهم انتخابات باید جایگاه واقعی دانشجویان احیا شود.

وی با بیان اینکه محیط شادابی برای دانشجویان فراهم نشده است، گفت: دانشجویان همواره در فرهنگ ما به عنوان مرجعیت اجتماعی مطرح بوده‌اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان اینکه باید جوانان حضور جدی در تمام صحنه‌های کشور به ویژه صحنه‌های سیاسی داشته باشند، تأکید کرد: اگر جوانان و به ویژه دانشجویان حضور جدی در صحنه‌های مختلف نداشته باشند چطور می‌خواهند کشور را مدیریت کنند.

وی افزود: نسل سوم انقلاب اگر وارد صحنه‌های جدی نشود چه تضمینی است که بتوانند از ارزش‌های امام و انقلاب پاسداری کرده و مسئولیت‌پذیر باشند.

وی ادامه داد: دانشگاه مسئولیت تولید علم و پیشرفت کشوری را برعهده دارد که بنای توسعه آن مبتنی بر علم است و ثروت مورد نیاز کشور نیز باید از طریق علم جستجو شود نه نفت؛ باید از مزیت جوانان علمی و دستاوردهای علمی و همچنین پتانسیل تولید علم استفاده کرد چرا که تکمیل چرخه تولید علم به نوآوری و در نهایت تولید ثروت منجر خواهد شد.

وی با تأکید بر تقویت ارتباط دانشجویان و تشکل‌های سیاسی ـ دانشجویی ادامه داد: امروز متأسفانه تعامل لازم میان تشکل‌ها و دانشجویان وجود ندارد از طرفی یک فضای خموده و بسته بر تشکل‌ها حاکم شده است بنابراین انتخابات فرصتی و بهانه‌ای برای تقویت این پروسه و ارتقای جایگاه دانشجویان و تشکل‌های سیاسی است.

عارف در ادامه با بیان اینکه حوادثی که سال 88 اتفاق افتاد سبب بی‌انگیزه شدن و بی‌تفاوت شدن جوانان در کشور شد، خاطرنشان کرد: متأسفانه انگیزه حضور در مردم و دانشجویان بالا نیست، نمی‌خواهم اذعان کنم که بی‌انگیزه شده‌اند چرا که باید خوش‌بینانه نگاه کنیم؛ جهت‌گیری‌ها و قانون اساسی تمام مسائل را روشن کرده و اگر اتفاقی افتاده باید از آن درس و پند بگیریم تا دوباره تکرار نشود.
وی با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی حضور حداکثری در انتخابات در اولویت است، اذعان داشت: مرجعیت اجتماعی برای ترغیب در حضور حداکثری مردم و وظیفه علمی در راستای معرفی فرد اصلح در انتخابات دو نقش کلیدی دانشجویان محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: باید دانشجویان توجه داشته باشند که سوابق اجرایی و پتانسیل اجرایی کاندیداها را بررسی کنند؛ زمان تجربه‌کردن گذشته است امروز باید مطالبات به حق مردم را دولت پاسخگو باشد چرا که فاصله در اجرا بسیار کم است و از طرفی مطالبات مردم نیز شفاف است.

به گفته معاون اول دولت اصلاحات ،باید فرد اصلح را بر اساس توانایی‌ها، برنامه‌های عملیاتی و سوابق اجرایی معرفی کرد.

عارف در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث انتخابات88 اظهار کرد: همه سوابق آقای موسوی و آقای کروبی را می‌دانیم نقش موسوی در زمان جنگ بر کسی پوشیده نیست و از طرفی آقای کروبی نیز از یاران نزدیک امام بودند حال امروز می‌خواهیم نقش یاران انقلاب را زیر سئوال ببریم؟

وی تأکید کرد: به تخلف در انتخابات 88 اذعان دارم چرا که نباید کسی که برگزار کننده انتخابات است به نفع کاندیدایی حمایت کند و یا برای کسب رأی وعده‌های دروغین بدهند.

وی افزود: اینکه در سال 88 فتنه‌ای در کشور اتفاق افتاد درست است ولی اینکه فتنه‌گر کیست و سهم نهادهای مختلف در آن به چه میزان است باید سر فرصت این پرونده را به صورت دقیق بررسی کنیم که در این راستا قانون اساسی مرجع رسیدگی به دعواها را مشخص کرده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی می‌گویند امروز مردم از اصلاحات روی گرداندند، تصریح کرد: ان‌شاءالله در انتخابات پیش رو جایگاه اصلاحات را می‌بینید ما اعتقاد به اصل رقابت داریم.

وی اضافه کرد: بارها تأکید کردم که رأی مردم امانت است و باید در امانت‌داری وسواس به خرج دهیم چرا که خیانت در امانت حرام بوده و از طرفی هر کسی که در انتخابات رأی آورد باید به همه تمکین کنیم.

وی اظهار کرد: در دهه چهارم و در این هشت سال دیدیم که پرونده فساد 3 هزار میلیاردی اتفاق افتاد در حالی که جای سئوال باقی است که آیا این نتیجه رأی‌ها در سال 88 بود و آیا این شأن انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.

وی تأکید کرد: باید قطعا به پرونده 88 به صورت جدی و دقیق پرداخته شود؛ البته راه عفو و بخشش باز است و ما نگاه همگرایی داریم از طرفی نباید در این دو ماه به یکدیگر برچسب و تهمت بزنیم بلکه باید سعی در حل مشکلات داشته باشیم.

عارف در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: قطعا کسی که بازیچه عوامل خارجی شده صلاحیت نه تنها رئیس‌ جمهوری بلکه حتی پست پایین‌تر را هم ندارد.

وی افزود: بنده تأسف می‌خورم از اینکه از فردی مانند بنده که همه در جریان سوابقم هستند می‌خواهید اعلام برائتی نسبت به منافقان و گروه‌های برانداز داشته باشم این انحراف است؛ نباید به خودی بزنیم و از طرفی نباید به خاطر پیروزی موقتی ارزش‌ها را زیر پا بگذاریم.

جریان اصلاح طلب جریان اصیل خط امام است

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبی تعریف روشنی دارد، افزود: اینکه جریان‌های برانداز و گروهک منافقین خود را وابسته به جریان‌های سیاسی از جمله اصلاح‌طلب معرفی می‌کنند درست نیست چرا که اصلاح‌طلبان همه در کشور هستند؛ باید توجه کنیم که انگیزه اصلی رسانه‌های خارجی امروز شیطنت و تفرقه میان نیروهای نظام است.

عارف با تأکید بر اینکه جریان اصلاح‌طلب جریان اصیل خط امام است، یادآور شد: رفتار و عملکرد اصلاح‌طلبان مشخص است و همواره دیدیم که چه منش و رفتاری داشته‌اند؛ نباید اختلاف‌های سیاسی را امروز در این فضا به میان بیاوریم و اینگونه‌ گروه‌های برانداز و سلطنت‌طلب را به جریان اصلاح‌طلب بچسبانیم.

* هاشمی یا خاتمی کاندیدا شوند کنار می‌کشم

کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آقای هاشمی از ستون‌های انقلاب و دلسوزان انقلاب هستند، تأکید کرد: همه نقش وی را در همه مسائل کشور می‌دانیم بنده نیز گاها با ایشان مشورت می‌کنم.

وی افزود: من متعلق به فرهنگی هستم که بزرگ‌تر و همچنین پدر در آن جایگاهی داشته و رابطه پدر با فرزند در آن مشخص است بنابراین موضع بنده نسبت به کاندیداتوری آقای خاتمی و هاشمی با نگاه فرهنگی این است که اگر کاندیدا شوند بلافاصله کنار می‌کشم البته با نگاه اخلاقی نیز اگر خاتمی بیاید باز هم کنار خواهم کشید.

وی تأکید کرد: معتقدم اگر آقای هاشمی یا آقای خاتمی تصمیم به حضور گیرند بسیاری از مشکلات کشور سامان داده می‌شود.

* اصلاح‌طلبان به دنبال اجماع هستند، اصولگرایان هم اجماع کنند

عارف با بیان اینکه ستاد‌هایم در حال حاضر با عنوان ستاد خاتمی یا عارف است، اظهار داشت: در حال حاضر به دنبال اجماع هستیم و از طرفی خود بنده نیز مقداری به دنبال اجماع اصولگرایان بوده‌ام و دنبال کرده‌ام، بهتر است اصولگرایان نیز روی یک یا دو کاندیدا اجماع کنند چرا که اگر به این صورت تکثر کاندیدا را داشته باشیم نتیجه انتخابات نیز رندوم خواهد بود و رأی‌ها شکسته شده و بالاترین رأی 5 تا 6 میلیون خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم جریان‌های سیاسی تلاش کنند و به اجماع برسند.

 وی با اشاره به سکوت خود در ارتباط با فتنه 88 گفت: در آن زمان سکوت آگاهانه کردم احساس داشتم اگر موضع‌گیری کنم قطعاً به وضعیت آشفته آن کمک نکرده‌ام.

معاون اول دولت هشتم خاطرنشان کرد: من پیرو امام علی(ع) هستم و اینکه چرا در آن زمان موضع خود را رسانه‌ای نکردم باید بگویم که آیا اصلاً تریبونی در اختیار ما بود؛ در عین حال در حد توانایی وقت گذاشته و به دنبال حل مشکلات بودم.

* به اجماع رسیدن مهم‌تر از اشخاص است

وی با بیان اینکه باید از فضای بدبینی دست برداریم، تصریح کرد: در حال حاضر ما اصلاح‌طلبان به دنبال اجماع هستیم چرا که تجربه 84 را داریم چون به اجماع نرسیده و شکست خوردیم قطعاً امروز برای ما به اجماع رسیدن مهم‌تر از آن است که به چه کسی برسیم؛ ممکن است خاتمی روی کاندیدای خاصی نظر داشته باشد ولی شرایط کشور ایجاب می‌کند که به سمت اجماع و تفاهم برویم، امروز نیز قطعاً نظر خاتمی و دیگران بر اجماع است اگر چه که دیگر وقتی نداریم.

وی متذکر شد: برخلاف برخی از دوستان اصولگرا که فعالیت‌های انتخاباتی و ستادهای خود را از ماه‌ها و سال‌ها قبل آغاز کرده‌اند اصلاح‌طلبان تاکنون هیچ کاری انجام ندادند به عنوان مثال این دومین سفر استانی بنده محسوب می‌شود که البته تنها در فضای دانشگاه حضور پیدا کردند چرا که برای دانشجویان و دانشگاهیان جایگاه بسیار بالایی را قائل هستم.

* جریان انحرافی، فرافکنی اصولگرایان است

عارف در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جریان انحرافی تأکید کرد: جریان انحرافی را فرافکنی اصولگرایانی می‌دانم که می‌خواهند شانه از زیر بار مسئولیت خالی کنند؛ تمام جریان اصولگرایان پشت این دولت قرار گرفته‌اند بنابراین باید امروز نیز مسئولیت هشت سال اداره کشور را جریان اصولگرایان با شهامت و مردانگی بپذیرند.

وی افزود: برخی از اصولگرایان اذعان می‌کنند که به احمدی‌نژاد رأی نداده‌ام در حالی که رفتارها و کردارها و مصاحبه‌ها و صحبت‌های گذشته برای ما مهم است؛ جریان اصولگرا مسئول عملکرد دولت است.

عارف متذکر شد: یکی از اشکالات دولت اصلاحات این است که از گروه رقیب استفاده نکردیم و این را امروز قبول داریم بنابر این در دولت یازدهم باید از همه نیروها استفاده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات فعلی در کشور گفت: امروز تورم مشکل‌ترین و مهم‌ترین مسئله در اقتصاد کشور محسوب می‌شود از طرفی در راستای گرانی‌های موجود با پدیده دیگری روبه‌رو هستیم که آن پدیده کم‌فروشی است.

وی با اشاره به بالا رفتن غیرمنطقی تقاضا در جامعه اذعان داشت: نگرانی‌ها در زمان گرانی بر این مبنا بود که اگر نخریم اجناس گران‌تر می‌شود بنابراین امروز شاهد پدیده دیگری به نام کم‌فروشی هستیم.

* مشکل تورم با تثبیت قیمت‌ها قابل حل است

وی با بیان اینکه در ابتدا برای حل مشکل تورم با راهبرد کوتاه مدت تثبیت قیمت‌ها وارد می‌شویم، ادامه داد: اولین مسئله در راهبرد کوتاه مدت ثبات قیمت‌ها است؛ بنده با واردات مخالفم چرا که واردات اخیر کشاورزان و تولیدکننده‌های ما را بیچاره کرده است.

وی با اشاره به راهبرد بلندمدت برای مهار تورم در کشور اذعان داشت: باید در راستای راهبرد بلندمدت بی‌انضباطی مالی و رشد نقدینگی مهار شود از طرفی باید شورای پول و اعتبار نیز در جایگاه خود قرار گرفته و نباید سیاست‌های مالی خود را به سیاست‌های پولی تحمیل کند.

وی با تأکید بر جذب سرمایه‌های سرگردان در جامعه افزود: باید سرمایه مردم را به چرخه تولید بازگردانیم که یکی از این سرمایه‌های نهفته ایرانیان خارج از کشور هستند؛ برای بیکاری نسل جوان هیچ راهی جز سرمایه‌گذاری نداریم.

* قانون اساسی را میثاق ملی می‌دانیم

وی  با بیان اینکه قانون اساسی را میثاق ملی می‌دانیم و رئیس جمهور باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کند، ادامه داد: دولت حق دارد در هر زمینه‌ای لایحه‌ای به مجلس ارائه داده و مجلس نیز حق رد، تصویب و یا اصلاح لایحه را دارد؛ اصلاح قانون اساسی را نباید هیچ رئیس جمهوری مطرح کند.

عارف همچنین در دانشگاه  فردوسی مشهد  و در جمع دانشجویان دانشکده علوم پزشکی ،در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر هاشمی رفسنجانی وارد عرصه انتخابات شود شما کناره گیری می کنید؟  گفت: من با نگاه فرهنگی و ارزشی که دارم می گویم که جایگاه بزرگان مشخص است  و من درباره حضور آقای هاشمی و خاتمی موضع‌گیری کردم که هر دو نفر ازاین بزرگواران کاندیدا شوند من کناره گیری می کنم.
عارف همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما در انتخابات سال 76 برابر آیت الله رفسنجانی ایستادید، اظهار داشت: این طور نیست چون آقای هاشمی دیگر نمی‌توانست آن زمان کاندیدا شود. بنابراین اصلاح طلبان در 2 خرداد 76 با آقای هاشمی رقابت نکردند حتی با همیاری نزدیکان آقای هاشمی از جمله حزب کارگزاران سازندگی دوم خرداد خلق شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دیدگاهش نسبت به نخبگان نیز یادآور شد: من به گردش  نخبگان واقعا اعتقاد دارم.و در عمل نشان دادم که به این مهم مورد نظر من است.
عارف در خصوص تحقق برنامه‌هایش در سطح بین‌المللی تاکید کرد: اصلاح‌طلبان هشت سال دولت در اختیار داشته اند و عملکردشان مشخص است. من هم از اوایل انقلاب مسئولیت اجرایی داشتم و هر کجا بودم موفق بودم. مثلا شما وضعیت مخابرات را در دولت آقای خاتمی ببینید، متوجه می‌شوید که ما چه کرده ایم. من نگران بعد از انتخابات نیستم. اگرچه برگرداندن کشور به مسیرش زمان می گیرد اما به اتکای کارشناسان کار شدنی است و باید خودمان را در مسیر پیشرفت قرار دهیم.
وی  در پاسخ به سوالی درخصوص مشکلات برخی اصلاح طلبان در دوران  اصلاحات گفت:دوستانی که بعد از انتخابات 88 بازداشت شده‌اند به کدام یک از آنها انگ فساد ملی زده شده.به هیچ یک از آنها نتوانستند انگ فساد مالی بزنند ولی در دوران فعلی یک نمونه آن اختلاس بانکی اخیر بود.پاکدست بودن مدیران اصلاحات بر همه ثابت شده است.
عارف همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا همه نخبگان 2 خرداد یا در زندان و یا لندن هستند، گفت: آیا اگر چند نفری خارج از کشور هستند باید به حساب کل جریان بگذاریم؟هر چند عده ای بخاطر فرصت تحصیلی در خارج از کشور هستند البته اگر کسی به منظور تخطئه کشور حرفی زد از جریان اصلاحات نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما با چه تیمی می خواهید فعالیت کنید، خاطرنشان کرد: اگر در کشور تنگ نظری نباشد، نیروی با انگیزه به اندازه کافی است. من هم با سیستم مردم و به اتکای مردم می آیم و هیچ فاصله‌ای بین خود و مردم احساس نمی‌کنم. اگر مسئولی  هم زبان با مردم نباشد نمی تواند کاری کند. اگر هم در مقطعی مشکلی به وجود آمد باید درس بگیریم چون ما معصوم نیستیم اما این توانایی را داری که به اشکال خود اعتراف می کنیم و دیگر آن را تکرار نمی کنیم.
معاون اول دولت اصلاحلت همچنین در خصوص گفتمان مقاومت و گفتمان سازش اظهار داشت: ما گفتمان انقلاب را دنبال می کنیم.  با عزت،حکمت و مصلحت باید از حقوقمان دفاع کنیم. این گفتمان انقلاب گاهی به گفتمان مقاومت تبدیل می شود. در سیاست خارجی منافع ملی و قانون اساسی باید ملاک عمل باشد. ما در شرایط ضعف با هیچ کشوری مذاکره نمی‌کنیم. در صحنه‌های بین المللی باید حضور قوی ومقتدرانه داشته باشیم. رفتن پرونده به شورای امنیت و برگرداندن آن مشکل است. باید اجماع را علیه خودمان در فضای بین الملل بشکنیم. گفتمان ما گفتمان عقلانیت، تدبیر و منافع ملی است.
وی در خصوص نقاط ضعف و قوت دولت های سازندگی، اصلاحات و دولت فعلی نیز گفت: دولت سازندگی بعد از هشت سال اولویت را به سازندگی داد و از فضای کشور در جهت سازندگی بهره برداری کرد و اقدامات خوبی هم انجام داد. در دولت اصلاحات ما مدعی هستیم که به شعارهایی که داده شد رسیدیم. دستاوردهای ما در بخش های نانو به مراتب از مسائل هسته‌ای برتر بود. دولت آقای احمدی نژاد هم دستاوردهایی داشت اما مهمترین نقطه ضعف دولت فعلی از بین بردن ساختارهای اقتصادی از جمله تعطیلی سازمان و مدیریت و برنامه ریزی و کنار گذاشتن شوراها از جمله شورای پول و اعتبار بود.
وی ادامه داد:مرحله اول هدفمند کردن یارانه ها بد اجرا شد. گزارش خوبی از اجرای فاز اول داده نشد. بنابراین بود از منابعی که آزاد می شود صرف تامین اجتماعی و تولید شود اما نشد. باید تلاش شود فاز دراول هدفمندی یارانه‌ها درست اجرا شود و فازهای بعد به نفع اقشار آسیب پذیر ، تقویت زیربناها ادامه پیدا کند.

تکذیب خبر نوشتن نامه به خاتمی
عارف همچنین در خصوص شایعاتی مبنی بر نامه وی به خاتمی درخصوص اجماع اصلاح طلبان :من قویا این خبر را تکذیب می‌کنم.موضعم این است که باید به خرد جمعی احترام گذاشت.
معاون اول دولت اصلاحلت در خصوص فضای داشنگاه نیز اظهار داشت: دانشگاه دچار رکود است و من از این موضوع متاسفم. من نگاه پروژه‌ای ندارم بلکه نگاهی پروسه‌ای دارم. انتخابات بهانه‌ای برای تغییر فضا است. فضای دانشگاه باید شاداب و سیاسی باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص طرح وحدت ملی گفت: من این طرح را عملی نمی دانم. ما نیاز به تفاهم ملی داریم. اصلاح طلبان در سال 84 با 4 کاندیدا آمدند و این مهم ترین عامل شکستشان بود. دولت تفاهمی که من مطرح می‌کنم برای انقلاب یک ضرورت می دانم. نه تنها اجماع را در اصلاح طلبان دنبال می کنیم بلکه اصولگرایان نیز باید به اجماع برسند. اینکه چه کسی نتیجه اجماع باشد مهم نیست و اجماع مهمتر از فرد است. فکر می‌کنم دولت تفاهم ملی عملی است.
عارف در خصوص ضرورت خلق حماسه سیاسی نیز تاکید کرد: اگر حماسه سیاسی ضرورت نداشت نامگذاری نمی شد. حماسه سیاسی فراتر از حضور مردم، حماسه اخلاق مداری است. ما از مناظره های تلوزیونی سال 88 ضربه خوردیم. گرفتن رای یک وسیله برای خدمت است اما حق نداریم به هر وسیله‌ای برای گرفتن رای متوسل شویم. پیام حماسه سیاسی تصفیه حساب نیست. باید بعد از رقابت وارد فاز رفاقت شویم.
وی در خصوص فعالیت جریان‌ها و تشکل‌ها در انتخابات پیش رو نیز تصریح کرد: نمود فعالیت یک جریان سیاسی انتخابات است. در کنار حرکت دراز مدت پروژه انتخابات مهمترین پروژه است و به نظر من یک جریان سیاسی حق ندارد حضور نداشته باشد البته نوع حضور هم مهم است. اینکه یک جریان سیاسی بگوید من اصلا کاندیدا نمی دهم اشتباه است. بر این باورم که اصلاح طلبان برای حفظ حیات باید در انتخابات شرکت کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که آیا شما خود را کاندیدای اصلاح طلب می دانید یا مستقل، یادآور شد: ما اگر به صحنه بیاییم می خواهیم که پیروز شویم و هیچ کاندیدایی به قصد شکست نمی آید اما در نهایت حرف آخر را مردم می زنند. ما منش اصلاح طلبی را چون خط انقلاب است صد در صد قبول داریم. از طرفی، من شخصیت دوم دولت اصلاحات بوده ام و در سال 88 هم رئیس ستاد رهبر اصلاحات یعنی آقای خاتمی بودم. بنابراین به طور طبیعی اعلام کردم که خودم را در اردوگاه اصلاح‌طلبان می دانم. ما دنبال رفتار اصلاح طلبان هستیم و هنجارشکنی و رفتارهای فرای قانون را قبول نداریم.
عارف در خصوص مهمترین برنامه هایش اظهار داشت: برنامه های من بر محور توسعه فراگیر و همه جانبه است. همچنین در معیشت مردم، ما برنامه کاهش تورم را داریم و مساله بعدی ما اشتغال به خصوص برای بخش تحصیل کرده است.
وی خصوص  در دست داشتن اکثرا نهادها توسط اصولگرایان  بخصوص مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در انتخابات مجلس نهم به خاطر تحلیل  اشتباه برخی دوستان اصلاح طلبان قوی وارد عرصه نشدند و  به همین دلیل تعداد نمایندگان اصلاح طلب در مجلس فعلی  یک رقمی است. اما ما اهل تعامل هستیم و با هر مجلسی می توانیم کار کنیم. من اعتقادی به کارشکنی درون نظام ندارم .اگر روی کار آمدیم با همین مجلس سعی می‌کنیم بهترین عملکرد را داشته باشیم. همچنین سعی می‌کنیم که جایگاه مجلس را به جایگاه واقعی‌اش برسانیم. اکنون دولت‌مردان چه احترامی برای مجلس قائلند؟ الان چه رابطه‌ای بین دولت و مجلس است؟
*عارف در خصوص حذف سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز گفت: من در اولویت‌هایم احیای سازمان مدیریت کشور است. اگر سر کار بیاییم سعی می‌کنم سازمان مدیریتی پویا داشته باشیم. با این نگاه که سازمان شریک توسعه است باید  این سازمان احیا شود که جلوی اقدامات موردی و هیاتی را بگیرد.
وی  همچنین  در خصوص تعطیلی کلاس درس دانشگاه‌ها در زمان برگزاری انتخابات نیز گفت: متاسفم که این تصمیم برای بعضی دانشگاه‌ها گرفته شده است. معتقدیم دانشجو باید سیاسی باشد اما نباید در زمان مهمترین اتفاق سیاسی دانشگاه را تعطیل کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره شرایط نامتوازن رقابت سیاسی خاطرنشان کرد: یک عده از کاندیداها را به بهانه های مختلف در صدا و سیما حضور دارند ولی برای عده ای دیگر تریبون ها را از آنها می‌گیرند. امکانات باید بصورت مساوی تقسیم شود.
عارف در خصوص سوالی مبنی بر اینکه آیا آقای احمدی‌نژاد از شما آتو دارد یا خیر؟ گفت: نمی دانم. باید از خودشان بپرسید.ایشان مهارت زیادی در این خصوص دارد دارد.
معاون اول دولت اصلاحات درخصوص برنامه هایش برای مناطق محروم، یادآور شد: یکی از برنامه‌های ما رشد نوار مرزی است. همه استان های مرزی ما نسبت به استان‌های مرکزی با مشکل رو به رو هستند. باید مساله حاشیه‌نشینی حل شود. ما در همه شهرها گرفتاری‌هایی داریم اما مناطق مرزی غرب تحت تاثیر جنگ هنوز مشکلاتی دارد.
وی همچنین در خصوص برخی راهکارها برای تورم و اشتغال‌زایی، تصریح کرد: اولین برنامه ما تثبیت تورم و کنترل قیمت‌ها و بعد کاهش تورم است. اولین مساله کاهش تورم انضباط مالی دولت یعنی تزریق نکردن پول پر قدرت به جامعه است. برنامه دیگر ما جذب سرمایه است و با مکانیزم‌هایی نرخ ارز باید کنترل شد. دوت اصلاحات توانست نرخ ارز را تک نرخی کند. همچنین باید صنعت فعال شود یعنی بین عرضه و تقاضا تعادل برقرار کنیم.
عارف همچنین در ابتدای سخنانش با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری مهمترین رویداد کشور در هر چهار سال است ،گفت: نظام ما اسلامی است و در اصل اول قانون اساسی نوع حکومت مشخص شده است. جایگاه رئیس جمهور در قانون اساسی جایگاه دوم در نظام است این جایگاه ایجاب می کند که فردی در این سمت قرار گیرد که مسیر کشور را در مسیر تعالی قرار دهد.
وی افزود:امروز سند چشم انداز را پیش رو داریم و جایگاه کشور در این سند مشخص است. رئیس جمهور باید توانایی هدایت این سند را داشته باشد اما متاسفانه در سالیان اخیر اینگونهخ نبوده است. برنامه چهارم هم خیلی موفق .ما بیش از 60 درصد از افق چشم‌انداز فاصله داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رئیس جمهور باید توانایی و اشراف کلی به بحث‌های مدیریت را داشته باشد،اظهار داشت: رئیس جمهور نباید خودش را به جناح خاص محدود نکند و باید بتواند بتواند شایسته سالاری را در دستور کار خود قرار دهد. این ویژگی رئیس جمهور مناسب است.
عارف همچنین با اشاره به وضعیت دانشگاه‌ها گفت: فضای رکودی در آستانه انتخابات در دانشگاه‌ها شاهد هستیم. دانشگاه ها آن شور و نشاطی که باید داشته باشند را ندارند.ما نیاز به حماسه جدی مانند حماسه دوم خرداد 76 داریم.

افزودن نظر جدید