- کد مطلب : 15889 |
- تاریخ انتشار : 21 آبان, 1396 - 09:06 |
- ارسال با پست الکترونیکی
کهنهشدن اطلاعات کليدي يک تخلف
سؤال اين است که چرا حالا؟ چرا در همه اين مدت درباره تخلف چهار هزار ميليارد توماني محمود احمدينژاد سکوت شده بود و اطلاعات يکباره درز کرد. مسعود پزشکيان، نايبرئيس مجلس ميگويد «احمدينژاد متخلف اصلي نبود. در موضوع هدفمندي يارانهها تخلفهايي ديده شد. مجلس هم آن موقع سکوت کرد. ما دنبال اين هستيم که همه گناهان را گردن يکي بيندازيم». غلامرضا حيدري، عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس نيز به «شرق» ميگويد «گزارش بايد زودتر از اينها خوانده ميشد. چرا ميخواهيم به جامعه شوک بدهيم. شايد اصلا خبر تلخ ديگري در پس اين خبرهاست. نشر خبر تخلف چهار هزار ميلياردي احمدينژاد يا بايد در سالهاي آخر دولت او اتفاق ميافتاد يا همان سال اول دولت احمدينژاد. دليل اين سکوت بلند چه بود؟». رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس دهم پيشتر درباره تخلفهاي احمدينژاد گفته بود «كل رقم تخلفات دولت احمدينژاد ٤٨ هزار ميليارد تومان است و ١٢ هزار ميليارد آن فقط مربوط به ايشان است». اعدادي که پيشتر از سوي فياض شجاعي، دادستان ديوان محاسبات در مصاحبه با روزنامه اعتماد مورد تأکيد قرار گرفته بود. شجاعي آن موقع گفته بود «گزارش تخلف و تشكيل پرونده در دادستاني مربوط به سال ٩٢ است كه مربوط به عملكرد سال ٩٠ احمدينژاد است».
در مورد تخلف احمدينژاد اقدامي انجام نشد
تدوين گامهاي نخست گزارش اين تخلفها به دورهاي بازميگردد که عبدالرضا رحمانيفضلي، رئيس ديوان محاسبات بود. اما گزارش خيلي بعدتر در مجلس دهم خوانده شد. همان گزارش تکاندهنده از تخلف چهار هزار ميلياردي احمدينژاد. جالب اينکه نخستين پرسش درباره اين مسئله از جانب فردي مطرح شده که منبع نخستين نشر خبر است؛ غلامرضا تاجگردون، رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس. تاجگردون به ايلنا گفته بود «ديوان محاسبات حتي در زمان رياستجمهوري آقاي احمدينژاد هم درباره تخلف مالي او گزارش تهيه و آن را به علي لاريجاني، رئيس مجلس ارائه کرده بود، اما اقدامي در اين زمينه صورت نگرفت».
خبر تخلفها کهنه شد
محسن بيگلري، عضو هيئترئيسه کميسيون برنامه و بودجه به «شرق» ميگويد «شايد به جزئيات اين گزارش زماني پرداخته شده که من در جلسه کميسيون نبودم اما تا جايي که ميدانم هيچ صحبتي در داخل کميسيون برنامه و بودجه در زمينه اين تخلف و گزارش آن ارائه نشد». او همچنين تأکيد دارد که وقتي تخلفي اتفاق ميافتد بايد در اسرع وقت به آن رسيدگي شود و جزئيات آن در اختيار افکار عمومي قرار داده شود. نمونهاش آنچه در مسئله حقوقهاي نجومي اتفاق افتاد. اگر رسيدگي آن به دولت بعد ميافتاد، فايدهاي نداشت. مسئله احمدينژاد و تخلفهاي نجومياش هم بايد همان يک سال اول دولت روحاني نهايي ميشد و حالا ديگر آن تأثيرگذاري قبل را ندارد. يعني بعد از پنج سال ديگر اعلام اين خبرها براي مردم ارزش خاصي نداشته و موضوع کهنه شده است».
متخلفان نه متخلف!
مسعود پزشکيان، نايبرئيس مجلس دهم نيز از سکوت مجلس درباره تخلفات هدفمندي يارانهها در دولت احمدينژاد انتقاد کرده است. نايبرئيس مجلس با انتقاد از سکوت مجلس درباره تخلفات هدفمندي يارانهها در دولت نهم و دهم، گفته «علاوه بر مجلس، دولت، قوه قضائيه و همه رسانههايي که در آن زمان تعريف و تمجيد ميکردند، در بروز اين تخلفات مقصرند». مسعود پزشکيان با اشاره به انتشار اسنادي درباره تخلفات حميد بقايي در دولت احمدينژاد از سوي نادر قاضيپور گفته «معتقدم اگر پروندهاي وجود دارد، بايد در اختيار قوه قضائيه قرار گيرد و شخصا اگر چنين اسنادي درباره مسئولان در اختيار داشته باشم، هرگز نسبت به انتشار آن اقدام نکرده و صرفا آن را در اختيار دادگاه صالحه قرار ميدهم».
قوه قضائيه رسيدگي کند
او در پاسخ به سؤالي درباره علت عدم رسيدگي به تخلفات نفتي دولت و شخص احمدينژاد نيز به ايلنا گفته «اينکه ما مشکلاتي داريم، قابل انکار نيست. طبيعتا اين پرونده بايد از سوي قوه قضائيه پيگيري شود. قوه قضائيه بايد در اين رابطه رسيدگي کند اما بحث ديگر اين است که در بحث هدفمندي يارانهها مقصران ديگري نيز وجود دارند. مجلس آن زمان در قبال مسيري که طي ميشد و بهطور بين خلاف بود، همراهي کرد». نايبرئيس مجلس همچنين تأکيد کرده «در بحث هدفمندي يارانهها از ابتدا مشخص بود که تخلفاتي صورت ميگيرد و حتي ما در مجلس نيز حرفي نزديم و با آن کنار آمديم. اينکه چند نفر اعتراض کنند، کافي نيست. همه ما مقصريم که نسبت به اين تخلفات بيتفاوت بوديم». کابوس احمدينژاد و تخلفهاي اداري و مالياش گويا به اين زوديها دست از سر ايران بر نخواهد داشت. هرازچندگاهي نام و يادش رو به افول ميرود و با هر خبر تازهاي دوباره تمام آن خاطرات تلخ از ناخودآگاه به خودآگاه ميآيد. اين بار اما اخبار تخلف مالي او از اين جهت اهميت دارد که خبرها با تأخير فراوان به سرخط خبرها رسيد. گواينکه خبرها آرشيو شده بود و حالا فرصت مناسبي براي درج آن در رسانهها فراهم است. آن هم در روزهايي که کمتر از هميشه اقبالي به نام و ياد احمدينژاد وجود دارد.
افزودن نظر جدید