- کد مطلب : 8823 |
- تاریخ انتشار : 3 شهریور, 1394 - 11:57 |
- ارسال با پست الکترونیکی
آیتالله هاشمی رفسنجانی: نزدیکان دولت قبل میگفتند باید امام زمان گردن خیلی از علما را بزند
به گزارش امید، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، در ادامه سفر به مشهد مقدس، عصر روز دوشنبه در تالار آیینه آستان قدس رضوی، با جمعی از علما، فضلا، روحانیون و طلاب حوزههای علمیه و ائمه جمعه و جماعات استان خراسان رضوی و شهر مشهد دیدار کرد.
آغازگر این دیدار که در آستانه میلاد با سعادت هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت برگزار شد، تلاوت قرآن کریم و مداحی بود و اشعاری در منقبت ائمه معصوم و امام رضا (ع) خوانده شد.
پس از آن آیتالله واعظ طبسی، با تبریک میلاد ثامنالحجج، مراسم را «مجمع علمی، روحانی و متین» خواند و درباره نقش امام و ولایت در جامعه، گفت: مدیریتی که در مسایل سیاسی، فکری و اجتماعی و معرفتی اظهارنظر کند و پاسخگوی همه مسایل انسانها باشد، امام و رهبر جامعه اسلامی است که آشنا با مسایل روز و آماده برای پاسخگویی برای شکستن قدرتهای طاغوتی است که این نقش را حضرت رضا در جلساتی که مأمون تشکیل میداد، ایفا کرد.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و تولیت آستان قدس رضوی با تعبیر «برادر عزیز» خطاب به آیتالله هاشمی رفسنجانی، گفت: حضرتعالی به عنوان محقق و عالم در میان دوستان شناختهشده هستید و دشمنان هم این مسایل را میدانند.
وی در ادامه از هاشمی رفسنجانی پرسید: آینده نظام اسلامی چه خواهد شد؟ چقدر توانستیم دنیا را متوجه تأثیرگذاری انقلاب کنیم؟ مذاکرات را تا امروز چقدر موفق میدانید و دورنمای آن چیست؟
واعظ طبسی در ادامه با ارائه تحلیلی از ارتباط دولت حسن روحانی با آیتالله هاشمی رفسنجانی، گفت: جمع روحانی منتظر است تا نظر شما را درباره مسایل اقتصادی، نتایج مذاکرات هستهای و موفقیتهای دولت و برنامههای آینده بشنود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز در آغاز سخنان خویش با بیان اینکه «خیلی خوشحالم که در جمع شما روحانیون عزیز، مدرسان حوزههای علمیه و ائمه جمعه و جماعات» هستم، به نقشآفرینی روحانیت در تاریخ معاصر ایران پرداخت و گفت: تا آن زمان در هر جای دنیا انقلابی اتفاق میافتاد، یا کودتای نظامیها بود یا احزابی که در ایران جایگاهی نداشتند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بازخوانی گوشههایی از تاریخ دوران مبارزه تا پیروزی انقلاب اسلامی گفت: روحانیت با کمک دانشگاهها و اصناف و حمایتهای مردم توانست قدرتهای شرق و غرب و رژیمی تا بن دندان مسلح به حمایتهای نظامی، سیاسی و اقتصادی ابرقدرتها را شکست دهد.
وی افزود: پس از پیروزی، شاهد انواع توطئهها علیه انقلاب بودیم که علاوه بر تجزیهطلبی، شورشهای کور، درگیری سیاسی در مرکز، جنگ بر انقلاب جوان تحمیل شد که به خاطر مدیریت بسیار خوب امام و حمایت مردم، از همه این گردنهها عبور کردیم.
هاشمی رفسنجانی با تشریح مقطع پایانی جنگ به تصویب قطعنامه ۵۹۸ در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: همان قدرتهایی که طی هشت سال از رژیم بعث حمایتهای نظامی و اطلاعاتی میکردند، مجبور شدند پیروزی سیاسی ایران را در آنجا تصویب کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری نقش روحانیت در همه این مقاطع، به دسیسههای دهه اخیر برای کم کردن نقش روحانیت در ایران اشاره کرد و گفت: آنچه این روزها فرمانده سابق نیروی انتظامی افشا کرد، بخشی از همان توطئه بود که قبلاً هم گوشههایی افشا شده بود.
وی افزود: یک بار که نارضایتی علما از حضور زنان در ورزشگاهها در برخی رسانهها پخش شده بود، از نزدیکان این طیف میگفتند باید امام زمان (عج) بیاید تا گردن خیلی از این علما را بزند.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری تلاش آن جریان برای القای نارضایتی مردم از روحانیت و ذکر مصادیقی از آن شرایط، گفت: با همه آن القائات، مردم ایران در آخرین انتخابات ثابت کردند که روحانیت را برای نقش گذشته، امروز و آینده دوست دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شرایط جدید منطقه، در پاسخ به پرسشهای آیتالله واعظ طبسی در خصوص آینده انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی یک پدیده اجتماعی و سیاسی بینظیر در تاریخ اسلام بود که سه ویژگی آن، یعنی رهبری امام، پیشتازی روحانیت و حمایتهای مردم آن را از انقلابهای دیگر متمایز و ممتاز کرد.
وی با ارائه تحلیلی از عواقب چند انقلابی که طی سالهای اخیر در چند کشور اسلامی اتفاق افتاد، گفت: دیدید که گروههای تروریستی مثل طالبان، داعش، بوکوحرام و جبهه النصره انقلابها را مصادره و مردم را پشیمان کردهاند.
هاشمی رفسنجانی اوضاع این روزهای لیبی، مصر، تونس، بحرین، یمن، عراق و سوریه را برای مسلمانان عبرتآموز خواند و گفت: مسلمانان شاهدند که پردهداری خانه خدا و با لقب خادمالحرمین، مردم بیگناه یمن را چگونه ظالمانه به خاک و خون میکشند!
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره عراق و هشدارهای دلسوزانه مرجعیت و بخصوص آیتالله سیستانی، گفت: برنامه شومی دارند که عراق را به سه کشور تجزیه کنند تا منابع آن را به آسانی به یغما ببرند.
وی با مقایسه امروز کشورهای منطقه با ایران، گفت: البته در ایران عزیز مشکلاتی داریم که امیدواریم به تدریج و بخصوص پس از لغو تحریمها حل کنیم.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به استقامت انقلابی تیم مذاکره هستهای در جهاد دیپلماسی اخیر، گفت: نتیجه آن همه مقاومت دیپلماسی این شده که رئیسجمهور کشوری مثل آمریکا به صراحت از قدرت استدلال در مذاکرات و تواناییهای ایران میگوید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح تاریخ فعالیتهای هستهای و آغاز آن در دوران ریاست جمهوری آیتالله خامنهای، گفت: در تمام این سالها که تلاش میکردیم از مواهب دانش هستهای برای موارد صلحجویانه استفاده کنیم، بارها اعلام کردیم که دنبال اهداف نظامی نیستیم.
وی با تأکید بر بومی شدن دانش هستهای در ایران و فعالیتهای آن با اطلاع آژانس بینالمللی انرژی هستهای، گفت: در این شرایط رهبری انقلاب به عنوان مرجع تقلید ما بر حرام بودن فعالیتهای نظامی هستهای فتوا دادهاند که این فتوا برای ما فصلالخطاب است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به بهانهجوییهای دشمنان و القای ایرانهراسی در منطقه، گفت: ایران در طول تاریخ ثابت کرده که به تعهدات بینالمللی پایبند است و این اثبات این نکته است که ایران به خاطر دانش و عقلانیت و حمایت مردم، قدرتمند است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به پیروزی دیپلماسی تیم مذاکرهکننده ایران بر اعضای ورزیده تیمهای دیپلماسی شش کشور مهم دنیا اشاره و تصریح کرد: مهم است که آمریکا صریحاً اعتراف میکند که دیگر حربه تحریم کارساز نیست، چون کشورهای جهان با ما همراهی نمیکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پایین آمدن قیمت نفت، بر برنامه چند قدرت جهانی برای دستیابی به انرژی جوش و گداخت هستهای اشاره کرد و گفت: ایران هم میتواند در آینده عضو آن گروه شود تا ۹ کشور دنیا برای تأمین انرژی آینده جهان، برنامهریزی علمی کنند.
هاشمی رفسنجانی به هیاهوی سیاسی صهیونیستها و لابی آنها در کشورهای مهم برای القای مخالفت با برجام اشاره کرد و افزود: اگر کنگره آمریکا موافقت نکند، به ضرر آنان تمام میشود، چون از قدرت علمی ایران و نقش انقلاب برای جلوگیری از گسترش پدیده شوم تروریست اطلاع دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پدیده شوم تروریست و داعش را خطر امروز دنیای اسلام دانست و تاکید کرد: ایران با قدرت تمام علیه هر اقدام تروریستی میایستد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ذات اسلامی و دینی مردم ایران و بخصوص جوانان، گفت: در دنیایی که جوانان ما مطالب را از همه راههای رسانهای میگیرند، آنچه مقبول ذات آنان است، صداقت در گفتار و رفتار است.
هاشمی رفسنجانی آشنایی روحانیت با توطئههای مختلف داخلی و خارجی را مهم توصیف کرد و یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب آنقدر در کشورهای مسلمان و جهان سوم تأثیرگذار بودیم که دولتهای استعماری و استبدادی ترسیده بودند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عملکرد تیم دیپلماسی ایران در مذاکرات هستهای را موفق دانست و گفت: دیدید که مخالفان توافق در رسانههای بینالمللی میگویند ایران بر سر شش قدرت جهانی کلاه گذاشت در حالی که ایران نه کلاهی گذاشت و نه کلاهی برداشت، بلکه آنچه دنبال آن بود، حق مردم ایران بود که خدا را شکر پس از ۲۲ ماه مذاکره به نتیجه رسیدیم.
وی درباره مسایل اقتصادی نیز، به مشکلات دولت در جهت تأمین بودجه برای پیگیری کارهای عمرانی اشاره کرد و با بیان کنایی برخی از محدودیتها، گفت: امیدواریم دلسوزان کشور کمک کنند تا دولت با شرایط موجود کشور را اداره کند که در آن صورت همه ما با امنیت کامل سیاسی و اقتصادی میتوانیم برای آینده کشور برنامهریزی کنیم.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر پایبندی دولت فعلی به سیاستهای کلی نظام که مورد تأیید و خواست رهبری است، به گفتار و رفتار دولت قبلی اشاره کرد و افزود: در کنار صراحتهای بیانی که میگفتند مجمع و مصوبات آن و سیاستهای کلی را قبول نداریم، در عمل هم به گونهای رفتار کردند که مصوبات مجمع به نتیجه نرسد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزایش غیرکارشناسی نیروهای انسانی در بدنه دولت قبل و بویژه در نهادها و ستادهای مرکزی و بیان نمونههای از آن در نهاد ریاست جمهوری و سازمان میراث فرهنگی، این کار را مشکلی برای امروز و آینده دولت در اداره جامعه دانست و گفت: به جای تقویت بخش خصوصی و اشتغالزایی و کارآفرینی و به خاطر ارائه آمارهای دروغین، از بکارگیری جوانان تحصیلکرده، باعث بزرگ شدن بادکنکی بدنه دولت شده بودند.
وی با سیاسی قلمداد کردن حرفهای کسانی که برنامه ششم را مخالف مصوبات رهبری میدانند، گفت: تمام برنامهها بر اساس اسناد بالادستی نوشته میشود که به تأیید رهبری نظام رسیده است.
هاشمی رفسنجانی همدلی داخلی و همراهی مسئولان و مردم با دولت را ضرورت امروز جامعه دانست و با اشاره به همکاری نزدیک دولت خود با رهبری در سالهای ۶۸ و ۷۲ و ذکر موفقیتهای آن همدلی و همراهی، گفت: متأسفانه امروز جمعی در مسیر حرکت دولت مانعتراشی و در جامعه القای تفرقه میکنند، در حالی که شرط موفقیت در شرایط حساس منطقه، وحدت است.
وی خطاب به روحانیت حاضر در جلسه اظهار کرد: شما به خاطر نقش تاریخی خود، الان هم مرجع سؤالات و نیازهای مردم هستید و هر جا که هستید برای تقویت همکاریها توصیه و تلاش کنید. برای آینده انقلاب باید از میان جوانان کادرسازی کنید که این وظیفه مسئولان و نیز شما مدرسان حوزههای علمیه است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان سخنان خود با تبریک مجدد میلاد با سعادت امام رضا (ع) و تأکید بر اهمیت ترویج آموزههای دهه کرامت در کشور، گفت: اسلام دین کرامت است و مسلمانان با کرامتهای انسانی در جهان مشهورند و ایرانیان در این میان گوی سبقت از همگان روبودهاند، زیرا میزبان امام با کرامت، حضرت رضا (ع) در مشهد مقدس هستند.
افزودن نظر جدید