- کد مطلب : 546 |
- تاریخ انتشار : 19 اردیبهشت, 1392 - 11:10 |
- ارسال با پست الکترونیکی
از ایجاد معاونت اقوام در دولت تا واکنش به اظهارات تند دانشجوی بسیجی/نمانیدگان رهبری در استانها جانبدارانه عمل نکنند
عارف در جمع فعالان سياسي اصلاح طلب اين استان با بيان اينكه اصلاحطلبان نميتوانند به عنوان یک جریان سیاسی قدیمی و ریشه دار، کنار بکشند،خاطرنشان كرد: برای اصلاح طلبان رسیدن به اجماع و فضا سازی قبل از انتخابات بسیار مهم بود.
معاون اول دولت اصلاحات با تاکید به آراء خاموش خاطرنشان کرد: باید رای خاموش را در نظر بگیریم و حدود 70 درصد آراء خاموش متعلق به اصلاح طلبان است. به همین دلیل رقیب ما علی رغم شعارهایش به حضور مردم علاقه اي ندارد.
وی با بیان اینکه ضعف عملکرد اصولگرایان بر همگان مشخص شده است، افزود: نگرانی من این است که اگر در این مقطع اصولگرایان پیروز شوند، این پیروزی را تایید عملکردشان محسوب میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه به نظر میرسد، زمینه رای اصلاح طلبان فراهم است، تصریح کرد: در مقطع فعلي نگاه مردم نسبت به سال 88 و 84 بسيار بهتر شده است و یکی از دلایلش هم عملکرد بد اصولگرایان است.
عارف یادآور شد: گرایش اکثریت کردها در کردستان همیشه به سمت اصلاح طلبان بوده است. اکنون دیدگاه مردم اصلاح طلبی است چون عملکرداصلاح طلبان را دیده اند و با عملكرد اصولگرايان مقايسه مي كنند.
وي در خصوص اجماع اصلاح طلبان نیز تاکید کرد: مساله امروز اصلاح طلبان اجماع است و هیچ راهی جز حضور هم نداریم. حضور هم به معنی پیروزی نیست. شکست یک جریان سیاسی می تواند مقدمه پیروزی بعدی باشد. برخی مواقع دوستان برای اینکه حضور پیدا نکنند، شکست را بهانه می کنند. ما باید از اتفاقات 88 درس عقب نشینی اصلاح طلبان بازی در زمین رقیب است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص نگاهش به استان کردستان نیز اظهار داشت :ما باید در منطقه نگاه امنیتی را به فرهنگی تبدیل کنیم.من هیچ وقت نگاهم به کردستان امنیتی نبوده است. مشکل استان نرم افزار است نه سخت افزار. اینکه چقدر بودجه جذب شده، حائز اهمیت است.
استقبال از ایجاد معاونت اقوام
عارف در خصوص نگاهش به اهل سنت در کشور یادآور شد: نبايد در كشور شهروند درجه 1 و 2 وجود داشته باشد. اهل سنت که به هيچ وجه اقلیت نیستند و شهروند درجه یک هستند. البته ممکن استبه دلیل بد سلیقگی و کج سلیقی به گونه ای دیگر باشد.
معاون اول ولت اصلاحات در خصوص نگاهش به قومیتها نیز گفت: قومیتها می تواند امنیت ایجاد کند و تهدید نیستند. ذهنیت مردم که احساس تبعیض و عدم امنیت می کنند، بسیار بد است و ما باید در عملكردمان این مساله را برطرف کنیم.
عارف درباره چينش كابينه در صورت ژيروزي در انتخابات گفت: در کابینه نگاه شایسته سالاری داریم نه نگاه قومیتی. ما به دنبال دیکتاتوری اکثریت نیستیم و معتقدیم باید به سمت همگرایی برویم.
وی در پایان با اشاره به پيشنهادي يكي از حاضرين مبني بر ايجاد معاونت اقوان در نهاد رياست جمهوري گفت: معاونت اقوام بسیار پیشنهاد خوبی بود با اینکه با ایجاد معاونت در نهاد ریاست جمهوری مخالفم اما این پیشنهاد بسیار میتواند موثر باشد.
نگاه به کردستان نباید امنیتی باشد
معاون اول دولت اصلاحات همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه کردستان، گفت: گوناگونی فرهنگها و زبانها در كشور محدودیت نیست بلکه یک فرصت برای گسترش و معرفی هر چه بهتر ايران اسلامي در سراسر جهان است و به همين دليل بايد از اين ظرفيت به نفع توسعه و پيشرفت كشور بهره برداري شود.
عارف با بیان اینکه استان کردستان یکی از استان های است كه از پتانسیل بالایی برخوردار است و باید از این ظرفیت در راستای توسعه همه جانبه استان استفاده کرد، افزود: 70 هزار دانشجو نشانه رشد کمی و کیفی مطلوب کردستان است و این امر نشان دهنده توسعه یافتگی استان به لحاظ علمی است و به همين دليل بايد با برنامه ريزي مناسب از اين ظرفيت ها در راستاي توسعه هر چه بهتر كردستان بهره برداري كرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: استان کردستان در تمامی زمینهها ظرفیتهاي بالقوه اي در اختيار دارد که باید با كمك همين افراد تحصيل كرده و توانمند اين ظرفيت ها را به فعل تبديل كرد و از آنها براي خدمت بهتر به مردم استفاده كرد.
عارف یادآور شد: عدم توسعه نیافتگی کردستان نرم افزاری است و منابعی که به استان اختصاص داده می شود کافی است اما درست و در محل هاي مشخص مورد بهره برداري قرار نمي گيرد.
وی ادامه داد: بسیاری از اعتباراتی که به استان كردستان داده می شود بدون استفاده برگشت داده می شود و این مشکل از عدم مدیریت و کارایی در استان است. نیاز است با مدیریت توسعه یافتگی را به استان ها هدایت كنیم و تمرکز زدایی باید اولویت کاری باشد.
عارف گفت: سرمایه گذاری، تغییر ساختار اداری، مهیا ساختن زیر ساخت های ارتباطی، اصلاح جادههای استان، راه اندازی فرودگاه بین المللی سقز، حذف خام فروشی توليدات معدني، تقویت فرهنگ و زبان کردی، ارتقاء آموزش های فنی و حرفه ای و ایجاد اشتغال پایدار در استان از جمله برنامه های اجرایی است كه در صورت حضور من در رياست جمهوري به عنوان يك اولويت در استان کردستان دنبال و پيگيري مي شود.
وی افزود:متاسفانه خام فروشی در حوزه دام، صنعت و پالایش و نبود صنایع تبدیلی در استان یکی از مشکلاتی است که به وضوح دیده می شود.
معاون اول دولت اصلاخات تصریح کرد: توجه جديتر به ارزش افزوده با توجه به ظرفیت های بالایی استان باید فعال شود تا زمینه برای توسعه یافتگی ایجاد شود.
عارف با اشاره به قدمت و اصالت فرش کردستان در سراسر جهان یادآور شد: احیای صنایع دستی به ویژه فرش کردستان ضروری است و میتواند در مباحث اشتغالزایی، اقتصادی، صنعتی و میراث فرهنگی استان تاثیر گذار باشد.
وی با بیان این مطلب که زبان کردی اصیل ترین زبان است، ادامه داد: گسترش زبان کردی، فرهنگ، آداب و رسوم کردی یکی از اولویت های کاری من خواهد بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهم ترین مانع توسعه نیافتگی استان عدم برنامه ریزی، پژوهش و تحقیقات دانشگاهی در استان است و با توجه به ظرفیت بالایی دانشجو در استان این کم کاری قابل توجیه نیست.
عارف اظهار داشت: استان کردستان استانی فرهنگی است و نگاهها باید فرهنگی باشد و نه امنیتی و این وظیفه آموزش عالی استان است که راه های تغییر نگرش را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه ساختارهای فرهنگی آموزش عالی در کشور بسیار ضعیف و ناکارآمد است، افزود: در زمانی که بی تفاوتی به مسائل سیاسی کشور گریبان گیر دانشگاه ها و جوانان شده است آموزش عالی دانشگاه ها را در زمان انتخابات تعطیل اعلام کرده و این نشان از بی تدبیری متوليان و مسئولان آموزش عالی کشور است.دانشجویان نباید در مسائل سیاسی بی تفاوت باشند چون یکی از قشرهای تاثیرگذار در جامعه هستند.
عارف در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر با توجه به مشکلات اقتصادی با شاخص های رفاهی و معیشتی فاصله زیادی داریم که در استان های توسعه نیافته اين مشكل و فاصله طبقاتي به وضوح دیده می شود.باید با برنامه ریزی و تعامل مناسب با دیگر کشورها زمینه را برای کاهش تورم و توسعه اقتصاد در کشور فراهم کنیم.
معاون اول دولت اصلاحات به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: مهم ترین اتفاق در سال جاری انتخابات است و با توجه به شعار سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی نیاز است حماسه سیاسی خلق شود تا زمینه برای حماسه اقتصادی هموار شود.
انتقاد از وعدههای انتخاباتی
عارف با اشاره به اتفاقات ناگوار سال 88 بیان کرد: متاسفانه بعد از فضایی انتخاباتی که باید رفاقتی می شد كاملا بر عكس فضا به شدن انتقامی شد و تصویه حساب ها شروع شد.
وی ادامه داد: اولویت کاری دولت ها باید خدمت رسانی به مردم و ایجاد فضایی امن باشد نه اینکه رای دادن افراد به نامزدها ملاک گزینش افراد در دانشگاها، ادارات و اخراج آنها باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: وعدهای انتخاباتی باید بر اساس قانون های تعریف شده و در حیطه کاری رئیس جمهور باشد نه وعده های پوچ که صرفا برای جذب آرا است.
عارف اظهار داشت: نیاز است با اتحاد و همدلی وارد عرصه انتخابات شویم و تا روز شنبه اجماع تشکیل شود و یک نفر به عنوان نماینده اصلاح طلبان معرفی میشود و نیاز است حامیان و نامزدها حمایت لازم را از گزينه نهايي داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه احساس خطر عامل اصلی حضور در عرصه انتخابات است، گفت: حضور در عرصه انتخابات يكي از اصل هاي مهم براي يك جريان سياسي است و به همين دليل بايد با تمام توان در عرصه انتخابات حضور داشته باشيم.
عارف در پاسخ به سوال چرا اصلاح طلبان مذاکره با آمریکار را مطرح کرده اند، گفت:رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزی خود دیدگاهشان را درباره مذاکره با آمریکا مشخص کرده اند ما مخالف مذاکره نیستیم اما باید خط قرمزهای انقلاب رعایت شود و آنچه که برای مذاکره با آمریکا بسیار مهم است داشتن شرایط مذاکره است و ما بر این باوریم زمانی باید با هر کشوری از دنیا مذاکره کرد به شرطی که شرایط در حوزه قدرت فراهم باشد و بتوانیم به دفاع از حقوق خود و منافع ملی بپردازیم.
یکی دیگر از دانشجویان با بیان اینکه مشکل کردستان در حوزه سیاسی و مذهبی است و نه مباحث توسعه ای از عارف خواست که دیدگاهش در رابطه با حضور مدیران غیر بومی در ادارات استان را بیان کند و وی در پاسخ به این سوال با اشاره به اینکه شایسته سالاری بدون محدودیت قومی و فرهنگی در گزینش افراد برای پست های مختلف مورد توجه است، بیان کرد: به یقین مدیران بومی شناخت بیشتری برای رفع مشکلات دارند و می توانند در بدنه مدیریتی استان مثمر ثمر باشند.
عارف با بیان اینکه همواره نگاه یکسان به قومیت و فرهنگ های مختلف در گزینش افراد برای پست های مختلف مورد توجه است، بیان کرد: به یقین مدیران بومی شناخت بیشتری بر مشکلات استان دارند و کردستان در حال حاضر قریب به 75 هزار دانشجو دارد که حضور آنها استفاده از مدیران غیر بومی را غیر ضروری می کند.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسید چه برنامه ای برای اشتغال فارغ التحصیلان دارید، ادامه داد: نرخ بیکاری در کشور بسیار بالا است و یکی از مشکلات اصلی کشور اشتغال است که باید نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی که دو برابر متوسط کشوری است با ایجاد یک میلیون شغل در سال به عنوان یکی از برنامه های اصلی برای رفع این مشکل مورد توجه قرار گيرد.
معاون اول دولت اصلاحات افزود:: یکی از اولویت های اصلی کردستان توجه به حوزه گردشگری است چرا که ظرفیت و پتانسیل بالای در این حوزه وجود دارد که متاسفانه هيچ گونه توجهي براي تقويت زیر ساخت ها و امکانات لازم برای بهره گیری از آن صورت نگرفته است.
عارف یکی دیگر از جهت گیری ها برای رفع مشکل اشتغال را کار آفرینی و ایجاد زمینه لازم برای فارغ التحصیلان دانشگاهی دانست و گفت: تلاش ما بر این است که نرخ بیکاری کشور یکی رقمی شود و دغدغه اشتغال دانشجویان که به حق است رفع شود.
رشوه از زیر میزی رو میزی شده است
وی در پاسخ به سوال یک دانشجویی کردستانی مبنی بر اینکه چه برنامه ای برای مبارزه با مفاسد اقتصادی دارد، اظهار داشت: یکی از اصلی ترین برنامه های وی در صورت موفق شدن در تشکیل دولت مبارزه با مفاسد اقتصادی بوده چرا که وضعیت اقتصادی کشور در حال حاضر بسیار نگران کننده است.
عارف با انتقاد به اینکه رشوه گیری اشکار شده، بیان کرد:در مقطع فعلی رشوه از حالت زیر میزی به حالت رومیزی درآمده است. یکی از پرونده هایی که باید بررسی شود پرونده سه هزار میلیاردی توماني اختلاس در كشور است که در قانون نیز ظرفیت بسیار خوبی برای مبارزه با فساد اقتصادی درشت وجود دارد.
یکی دیگر از دانجشویان ضمن انتقاد از مردمی شدن مسئولان در ایام نزدیک به انتخابات از وی در رابطه با جراتش برای نجات کشتی به گل نشسته مملکت پرسید، عارف در پاسخ به اين سوال گفت: باید بر اساس واقعیتها حرکت شود تا به نتیجه رسید در صورتی دید بدبینانه و یا سیاه نمایی و سفید نمایی شود امکان مواجه شدن با مشکل و برطرف کردن آن سخت می شود.
وی با اشاره به اینکه در دهه نخست انقلاب امنیت لازم در کشور و به ویژه کردستان وجود نداشته و فضا برای کار کردن فراهم نبود، گفت: بر خلاف تصور استان های مرکزی و غیر مرزی کشور نیز زیاد توسعه یافته و پیشرفته نیستند و در فاصله نه چندان دور از این استان ها می توان فقر و محرومیت را به طور نمایان نظاره کرد.
عارف با تاکید بر این که نگاه درجه بندی به مردم و قومیت ها باید اصلاح شود ،خاطرنشان کرد: هیچ امری بهتر از خوشبینی نمی تواند این مشکل را برطرف سازد لذا باید در انتخابات حضور جدی داشت و فردی که قانون را اجرا می کند انتخاب کرد تا حقوق اقلیت ها و قومیت های مختلف را در نظر داشته باشد.
دانشجویی در این جلسه با تاکید بر اینکه با هر کسی که مقابل انقلاب بایستد، با چماق برخورد می کنیم و ما بسیجیان به چماق به دست بودنمان که برای مخالف است افتخار می کنیم، گفت: موضع من درباره بسیج همان چیزی است که امام (ره) گفتند. سهم بسیج در دفاع مقدس جای چالش ندارد.اما سوال اینجاست که چه کسی به شما اخیتار داده است که چماق بر سر مخالف خود بزنید؟ نظام ما مقتدر است و نیروی انتظامی دارد. شما به نیابت از چه کسی این کار را می کنید؟ اگر گروهی چنین اجازهای به خود داد جز هرج و مرج چیزی در کشور نمی ماند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چگونه می خواهید پیام آور صلح باشید، با ذکر مثالی از دوران اصلاحات گفت: ما در زمان اصلاحات تلاش کردیم که پرونده ایران به شورای امنیت نرود که موفق هم شدیم. انقلاب ما پیامش به دنیا صلح بوده است و ما به هیچ جای دنیا پیام جنگ نفرستادهایم و در شرایطی هستیم که هیچ راهی جز انتخاب فردی که پیامش به دنیا صلح باشد، نداریم.
عارف همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص کابینه دولت اصلاحات که به گفته این دانشجو اکثر اعضای کابینه اصلاحات در زندان هستند، اظهار داشت: تیم مدیریت آقای خاتمی بسیار خوب بود و این طور نیست که بگوییم تمام وزرا و اعضای کابینه وی در زندان هستند. ما نیز اگر دولت را بدست بگیریم به اندازه کافی نیرو برای استفاده در کابینه داریم البته به شرط آنکه مبنای را بر شایسته سالاری بگذاریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مواضعش نسبت به مسائل هستهای خاطرنشان کرد: متاسفانه طی چند سال اخیر موضوع پرونده هستهای مبنایی برای تسویه حسابهای سیاسی در داخل کشور تبدیل شده است.
عارف تاکید کرد:مطمئن باشید که اگر مساله انرژی هستهای را با دنیا نداشتیم مساله دیگری برای طرح پیدا میکردند. بنابراین اگر ما مساله هستهای را حل کنیم بهانه دیگری پیدا میکنند. پس باید روند مذاکرات را به نحوی اداره کنیم که پرونده مذاکرات بسته شود.
لزوم بی طرفی نمایندگان رهبری در انتخابات
محمد رضا عارف با حجت الاسلام حسيني شاهرودي نماينده ولي فقيه در كردستان ديدار كرد.
در اين ديدار ابتدا عارف در سخناني به بيان اهداف و برنامه هاي كاري خود در راستاي حضور در انتخابات رياست جمهوري پرداخت و گفت: داشتن برنامه و همچنين تلاش براي بهبود وضعيت كشور در اولويت قرار دارد و تلاش مي شود كه براي بهبود وضعيت كشور برنامه ريزي بهتري در دستور كار قرار گيرد.
وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت:نمایندگان رهبری در استانها در انتخابات نباید جانبدارانه سخن بگویند و از کاندیدای خاصی حمایت کنند.حفظ بی طرفی برای نمایندگان رهبری اصلی ضروری است.
در ادامه اين ديدار نماينده ولي فقيه در استان كردستان نيز با اشاره به لزوم حضور و مشاركت حداكثري مردم در صحنه عنوان كرد: حضور مردم در صحنه نشان دهنده اقتدار نظام اسلامي است و به همين دليل بايد در راستاي رسيدن به اين مهم تلاش و برنامه ريزي جدي صورت گيرد.
حجت الاسلام سيد محمدحسيني شاهرودي با اشاره به ويژگي هاي استان كردستان عنوان كرد: مردم كردستان از بدو پيروزي انقلاب اسلامي حضوري قابل توجه در صحنه داشته اند و بدون شك در اين دوره از انتخابات نيز مشاركت آنها در صحنه حداكثري خواهد بود.
دیدار با امام جمعه اهل سنت سنندج
عارف همچنین در سفر به کردستان با ملا حسام الدین مجتهدی امام جمعه اهل سنت این استان دیدار و گفت وگو کرد.
امام جمعه اهل سنت سنندج در این دیدار ضمن تجلیل از شخصیت محمدرضا عارف گفت:سفر شما به کردستان بسیار مایه مباهات است و شما موجب افتخار ایران و خطه کردستان هستید.
عارف نیز در این دیدار از تلاشهای وحدت بخش ملا حسام الدین مجتهدی در کسوت امام جمعه سنندج تقدیر و مطالبی درخصوص انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد.
افزودن نظر جدید