- کد مطلب : 11485 |
- تاریخ انتشار : 20 مرداد, 1395 - 22:15 |
- ارسال با پست الکترونیکی
از سوی دکتر عارف مطرح شد؛الزامات رسیدن به الگوی اسلامی-ایرانی پشرفت
به گزارش امیدنامه، دکتر محمدرضا عارف که در نشست گفت و گوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سخن میگفت، اظهار کرد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و ارزشی بوده است و قطعاً هر تلاش و برنامهای که تدوین شود، باید با توجه به مبانی انقلاب و در جهت تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی باشد.
وی با تأکید بر اینکه وجه تمایز انقلاب اسلامی ما با سایر انقلابهای دنیا بعد معنوی آن است گفت: هدف انقلاب رشد و پیشرفت و پاسخگویی به مطالبات مردم بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اولین برنامهای که بعد از انقلاب اسلامی تدوین شد گفت: یکی از چالشهایی که ما سالهای اول بعد از انقلاب داشتیم این بود که اصولاً نیاز به برنامه داریم یا خیر. عدهای معتقد بودند که نیازی به برنامه نیست و عدهای اصرار به تدوین برنامه داشتند به هر حال نظریه داشتن برنامه عملاً تأیید شد و برنامه اول توسعه تدوین و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: به تدریج نگاه برنامهای در دولت و مجالس شکل گرفت و تا کنون پنج برنامه پنج ساله تدوین و اجرایی شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مطالبه اصلی انقلاب ما حاکمیت ارزشها، ارتقای باورهای دینی و خونهایی بوده است که بعد از پیروزی انقلاب داده بودیم گفت: حتی جنگی هم که به ما تحمیل شد به خاطر آرمانها و ارزشهای انقلاب بود. واقعیت این بود که انقلاب نوپایی که شکل گرفته بود حرفهای جدیدی میزد که با منافع غرب و شرق در تضاد بود. قطعاً شاخص های ارزشی همواره دغدغه همگان از بالاترین مقامات تا همه دستاندرکاران کشور بوده است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه اظهار کرد: آیا خروجیهایی که ما داشتهایم توانسته در کنار استانداردهای برنامهریزی غرب قرار گیرد؟ آنچه که مردم از حاکمیت میخواهند در کنار این شاخصهای ارزشی و معنوی این است که خروجی موثری داشته باشیم.
رئیس فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: تا کنون پنج برنامه در کشور اجرایی شده است اما ببینید وضعیت آسیبها و بحرانهای اجتماعی ما چگونه است؟ آیا چالشها و مسائل اجتماعی کم شده؟ واقعیت این است که ما با بحران اجتماعی رو به رو هستیم. اعتیاد و بالا بودن نرخ طلاق یک بحران است و معیارها به هیچوجه سازگاری ندارد.
وی افزود: مهمترین شعار ما مقابله با فقر و فساد و تبعیض بوده. سوال این است که در کدام یک از این ها موفق بودهایم. انقلاب ما انقلاب مستضعفین است اما وضعیت فقر چگونه است؟ فساد چه وضعیتی دارد؟
عارف با اشاره به اینکه عدالت اجتماعی یکی از مهمترین شعارهای ما بوده است گفت: عدالت اجتماعی که شعار ارزشی ما است چرا تحقق پیدا نکرده است؟ وفاداری نسل سوم و چهارم را با نسل اول مقایسه کنید. در این شرایط میفهمیم که چقدر کمکاری کردهایم و تا چه اندازه از رساندن پیام انقلاب به نسلهای سوم و چهارم قصور داشته ایم.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اگر واقعاً بخواهیم صادقانه با این مسائل برخورد کنیم یکی از عیبها نداشتن الگو است. الگوی ما تا به امروز چه بوده است؟ صرف اینکه در یک کشوری این شاخصها را استفاده کرده و جواب بگیریم. مدلها و معیارهای ما برای یک جامعه ارزشی و پیشرفت و توسعه چه باید باشد؟
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ا اشاره به اینکه در انتخاب افراد هم ویژگیهای لازم را در نظر نگرفتهایم درحالی که افراد تواناتر و برجستهتری هم وجود داشتهاند، اظهار کرد: نظام ما از اول یک هزینهای را پذیرفته و در جاهایی از خواستههای تخصصیمان هم پایینتر آمدهایم. چرا با این نگاه در انتخاب مسئولین با مشکل مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: اگر بپذیریم هدف انقلاب ما رسیدن به تمدن بزرگ اسلامی ایرانی است میتوانیم این جایگاه را عملی کنیم و مطمئن هستیم که این تمدن شدنی است به شرط اینکه الگویی داشته باشیم.
وی ضمن قدردانی از مقام معظم رهبری به دلیل تشکیل مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: سند چشم اندز ،برنامههای پنج ساله و یا برنامههای یک ساله مانند بودجه باید همهی اینها زیر چتر برنامه توسعهیافتهتریعنی الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی باشند.
وی افزود: حتی میتوانیم از الگوهایی که تا کنون تعریف شده برای برنامههای بعدی از جمله برنامه هفتم هم استفاده کنیم و چندین سیاست کلی را تدوین کنیم و ضعفها و اشکالات را بدون عجله برطرف نماییم.
رئیس فراکسیون امید مجلس با اشاره به وجود مسائلی چون رشوه، فساد و زیرمیزی گفت: الان دیگر بحث زیرمیزی مطرح نیست. از رومیزی هم گذشته است. نمیخواهم بگویم خط فقر کجاست اما واقعیتی که با آن روبرو هستیم باید در این مرکز موجب آسیبشناسی جدی قرار بگیرد.
عارف در ادامه گفت: نمیخواهم بگویم در چه شرایطی به این دستاوردها رسیدهایم. شما میخواهید الگویی برای آینده تدوین کنید که در زمان وقوع مشکلات آسیبی نبیند که نمونه آن هم اقتصاد مقاومتی است. در واقع اقتصاد مقاومتی حرکتی در جهت این الگوی اسلامی ایرانی میباشد.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه متأسفانه گاهی حرکت در مسیر به صورت سیکلی بوده است گفت: یعنی اگر دو نفر در پستی جابهجا شوند باز مجدداً از همان نقطهای که شروع کردهایم شروع به کار میکنیم. لذا برنامههای تولید شده بیشتر هزینهبر بوده است.
وی به برخی الزامات برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ایرانی اشاره کرد و گفت: قانون اساسی به عنوان مترقی ترین قانون کشور، شاخصهای ارزشی از قبیل ایثار، آرمانخواهی، ایمان و ذکات، پرهیز از آرمانی بودن الگو و متکی بودن به ارزشها، توجه به عدالت و آرمانهای اسلامی و بومی بودن الگو از جمله این الزامات است.
رئیس فراکسیون امید ادامه داد: استفاده از تجربه اجرای پنج برنامه بعد از انقلاب اسلامی و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن از دیگر مواردی است که میتوان مورد اشاره قرار داد. متأسفانه گاه دستگاهها مشکلات را گردن یکدیگر میاندازد درحالی که باید صادقانه ببینیم موانع چه بوده است و به مزیتهای نسبی کشور در لحظههای مختلف توجه کنیم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برنامه چهارم و پنجم را در نظر داشته باشید. همه موارد در برنامه چهارم هم به طور دقیق وجود داشته. تحلیل دقیق از موقعیت جغرافیایی و منطقه هم همینطور و ما باید از این وضعیت بهرهبرداری کنیم اما سوال این است که چه استفادههایی از این پتانسیل کرده ایم.
عارف توسعه مبتنی بر دانایی، حکمرانی خوب و شایستهسالاری، ایجاد ظرفیتسازی، توجه به منافع ملی با رویکرد ترجیح بر منافع فردی، گروهی و جناحی را از دیگر شاخصههای رسیدن به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نام برد.
رئیس فراکسیون امید مجلس با اشاره به اینکه بخش خصوصی هم باید جایگاه خود را در نظام برنامهریزی خود پیدا کند گفت: سیاستهای اصل 44 از مترقیترین سیاستهایی است که نوشته شده است اما باید در جهت رسیدن به آن حرکت کرد.
وی توجه جدی به چالشهای کشور از جمله محیط زیست، مسئله آب، معیشت و منزلت مردم را از اولویتهایی عنوان کرد که باید مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد و افزود: به نظر میرسد با عزم ملی، مدیریت منسجم و امکانات و منابعی که در اختیارمان است میتوانیم در دو برنامه مسئله اشتغال را حل کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: در حال حاضر در دانشگاهها توقع همه این است که دانشگاه مشکل جامعه را حل کند. در حالی که باید در نظر بگیریم که دانشگاه میتواند نقش محوری داشته باشد اما باید انتظارات و حق انتخاب را هم در نظر بگیریم.
عارف باتأکید بر توجه به علم و فناوری گفت: مزیت اصلی ما نیروی انسانی است اگر بخواهیم به هدف غایی برسیم زیربنایی بخش علم و فناوری است. به عنوان نمونه ما در زمینه نانوفناوری و بیوتکنولوژی توانستهایم به جایگاه قابل قبولی برسیم. البته باید بدانیم که سهم آموزش و پژوهش از تولید ناخالص ملی از آنچه که در برنامه گفته شده است عملیاتی نشده و انتظار میرود الگویی که تدوین میشود مبتنی بر ارزشها و منافعمان باشد.
افزودن نظر جدید