- کد مطلب : 8426 |
- تاریخ انتشار : 22 تیر, 1394 - 17:14 |
- ارسال با پست الکترونیکی
استقبال فعالان سیاسی از اظهارات اخیر دکتر عارف
فضای سیاست داخلی هرروز بیشتر از روز قبل درگیر رقابتهای انتخاباتی میشود. اصلاحطلبان و اصولگرایان همه تلاش خود را به کار گرفتهاند تا در مجلس دهم سهم بیشتری به دست آورند.
جریان اصلاحطلب با تأکید بر استفاده از الگوی انتخاباتی سال 92 و ارائه فهرست واحد قصد دارد که پیروز این میدان باشد. در این میان اظهاراتی نیز عنوان میشود که روشن میکند این جریان در ماههای باقیمانده تا انتخابات در حال رصد کردن فضای کشور و پیدا کردن راهبردهای عملیاتیتر است. نمونه این اظهارات همان است که در روزهای اخیر از ترمیم روابط خود با رهبری گفتهاند و یا اینکه به نظر میرسد در مورد سپردن ریاست مجلس دهم به محمدرضا عارف تا حدودی بهاتفاق نظر رسیدهاند.
اظهارات اخیر عارف در جمع مردم اسلامشهر – در راهپیمایی روز قدس – یکی دیگر از راهبردهای احتمالی اصلاحطلبان را مشخص کرد. رییس بنیاد امید ایرانیان گفته است که «باید در انتخابات مجلس به دنبال کسب 30 کرسی استان تهران باشیم چراکه پیروزی حداکثری در این استان از نظر سیاسی معنا و مفهوم ویژهای دارد.»
وی همچنین پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 92 را فاز اول پیروزی اصلاحطلبان و پیروزی در ریاست جمهوری 96 را هدف آتی اصلاحطلبان دانسته است.
حال باید دید که آیا اصلاحطلبان میتوانند به هدف خود رسیده و حداقل هر سی کرسی تهران را کسب کنند یا خیر؟ سؤالی که طرح میشود این است که هدف مورداشاره چقدر قابلدسترس است و این جریان بر پایه کدام توانمندیهای خود این هدف گزاری را انجام داده است.
حق شناس: مهم غالب بودن رویکرد اصلاحطلبانه است
محمدجواد حقشناس رییس جبهه اصلاحات این هدف را در صورت فراهم شدن شرایطی مانند انسجام درونی جریان اصلاحات و عملکرد در چارچوب قانون نهاد نظارتی، در دسترس دانست و توضیح داد: آقای عارف ازجمله چهرههای شاخص اصلاحطلبان هستند که موضوع انتخابات مجلس را در دو سال گذشته بهطورجدی در فضای سیاسی و رسانهای کشور طرح و پیگیری کردهاند. در همه این مدت نیز اهمیت این انتخابات بهعنوان یکی از سرفصلهای اثرگذار بر نتیجهگیری که در انتخابات 92 هدف گزاری شده بود، موردتوجه قرار دادهاند لذا نگاه کلانی که اکنون عنوان کردهاند کاملاً با واقعیتهای ایران امروز منطبق است.
وی افزود: نوع تعامل عارف با جریانهای سیاسی – در درون جریان اصلاحطلبی و در جریان رقیب – همچنین نوع تعامل با نهادهای حاکمیت در راستای رسیدن به همین هدف است که چهرههای شاخص اصلاحطلب بتوانند در چارچوب قانون اساسی و منافع ملی و با رویکردی اصلاحطلبانه به این انتخابات نگاه کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهداف جریان اصلاحطلب در این انتخابات گفت: گام اول کسب سقف کرسیهای مجلس آتی است و گام دوم که در اظهارات اخیر آقای عارف به آن اشارهشده، این است که سهم اصلاحات از نمایندگان شهرهای بزرگ و مراکز استانها بیشتر باشد.
رییس جبهه اصلاحات در ادامه گفت: تحقق این هدف به دو عامل بستگی دارد. نخست اینکه نهاد نظارتی عملکرد خوبی داشته باشد و در چارچوب قانون و بدون جهتگیری سیاسی به وظایف خود عمل کند. دوم اینکه اصلاحطلبان با استفاده از همان الگوی انتخابات 92 و با انسجام درونی که ماهها است در حال شکل گرفتن است به عرصه انتخابات وارد شوند.
وی همچنین تأکید کرد: وقتی از سی کرسی تهران صحبت میشود، چهرههای مثل علی مطهری که اصولگرا است نیز در آن جای میگیرند لذا منظور غالب بودن رویکرد اصلاحطلبانه در میان نمایندگان تهران و بهتبع آن کل مجلس است.
مرعشی: معمولاً در تهران یک لیست پیروز میشود
برخی دیگر از چهرههای اصلاحطلب نیز رسیدن به این هدف را بسیار ساده و در دسترس میدانند. حسین مرعشی فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ازجمله این افراد است که در این خصوص گفت: رسیدن به این هدف برای اصلاحطلبان خیلی ساده است.
وی افزود: تجربه انتخابات مجلس نشان داده است که معمولاً در تهران یک لیست پیروز میشود و خیلی سخت است که کسی خارج از فهرستها به مجلس راه پیدا کند لذا یا فهرست اصلاحطلبان برنده میشود و یا فهرست اصولگرایان. ازآنجاییکه جریان اصولگرا به خاطر تجربه دولت احمدینژاد بار سنگینی را به دوش میکشند احتمال پیروزی اصلاحطلبان بیشتر است.
مرعشی همچنین با تأکید بر پشتوانه مردمی اصلاحات گفت: به خاطر این پشتوانه مردمی است که تصور میکنیم رسیدن به این هدف در انتخابات آتی کار سختی نیست و حتماً محقق میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا جریان اصلاحطلب 30 چهره شاخص که در تهران کاندیدا شوند و احتمال رویآوری بالایی هم داشتند باشند، دارند؟ با خنده گفت: اگر اصلاحطلبان این را هم نداشته باشند پس چه دارند؟!
افزودن نظر جدید