- کد مطلب : 10288 |
- تاریخ انتشار : 3 اسفند, 1394 - 10:14 |
- ارسال با پست الکترونیکی
اصولگرایان باید خجالت بکشند که با مردم صحبت کنند
طی روزهای اخیر بحثهای زیادی از سوی برخی اصولگرایان ازجمله یکی از چهره های محوری لیست اصولگرایان درباره اصلاحطلبان مطرح میشود. به نظر شما چرا اعضای این جریان بهجای اینکه از برنامههای خود صحبت کنند، درباره جناح رقیب اظهارنظر میکنند؟
چون جریان رقیب این روزها چیزی برای گفتن ندارد. اگر بخواهند سخن بگویند که باید از اختلاس سه هزار میلیاردی یا ازهمپاشیدگی بنیانهای کشور در هشت سال بگویند؟ واقعا چه کارنامهای اصولگرایان دارند که میخواهند عرضه کنند؟ هشت سال کشور در اختیار آنها بود و در عرصه بینالمللی ما هم ردیف کشورهای عقبمانده افریقایی شدیم. همینطور در عرصه بینالمللی ضعیف و در زمینه اقتصادی هم فلج شدیم. در اختلاس و سوءاستفادههای مالی هم سخن از سه هزارمیلیارد و دو میلیارد و 700 میلیون دلار شد. پرونده تامین اجتماعی، پرونده فاطمی، پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی و پرونده هفت هزار میلیاردی تمام پروندههایی بود که در دولت گذشته رخ داد. به همین جهت الان اصولگرایان باید خجالت بکشند که حتی با مردم صحبت کنند. بنابراین بهتر است قبل از هرگونه اظهارنظر از مردم بابت هشت سالی که کشور را به روز سیاه نشاندند عذرخواهی کنند. یعنی به نظرم اول آنها باید نسبت به کارکرد هشت ساله خود توضیح دهند و از این طریق با مردم ارتباط برقرار کرده و از مردم عذرخواهی و دلجویی کنند، در مرحله بعد هم بگویند که حرفشان چیست؟
یکی از انتقادهای جناح رقیب به اصلاحطلبان این بوده که به جای رونق اقتصادی، رفع حصر را طلب میکنند. به نظر شما چقدر این نقد وارد است؟
شعار اصلاحطلبان امید، آرامش و رونق اقتصادی است. کلا این شعار برای اصلاحطلبان است چون آنها در کارنامه فعالیتهای گذشته خود نشان دادهاند که در توسعه سیاسی و اقتصادی فعال بودهاند. رشد اقتصادی دوره اصلاحات در هشت سال فعالیتش بالای 6/5 بوده است. در دوره اصلاحات مردم امید به زندگی و آینده و عزت و احترام در سطح بینالمللی پیدا کردند و این شعار الان هم مدنظر اصلاحطلبان است. حالا آقایان هم اگر بگویند که میخواهند رونق اقتصادی ایجاد کنند، ایرادی ندارد اما سوال ما این است که با کدام کارنامه؟ آنها هشت سال تمام ارکان قدرت از مجلس تا قوه مجریه دستشان بود. حتی تریبونهای نماز جمعه و صداوسیما را هم در اختیار داشتند و هیچ چیزی در مملکت نبود که در اختیار آنها نباشد. اما الان کارنامه هشت ساله آنها را ورق بزنید تا دستاوردهایشان را ببینید.
پیشبینی شما از ترکیب مجلس آینده چیست؟
من فضای عمومی را فضای مشارکت مردمی میدانم، اگرچه برخی جریانها دلشان نمیخواهد که مردم در عرصه حضور پیدا کنند. یعنی بعضی نهادها و تشکیلاتی که باید برای مشارکت مردم در انتخابات در این دوره بسیج شوند، خیلی این کار را نکردند بهطوری که به نظر میرسید که خیلی به مشارکت حداکثری علاقهای ندارند.
چرا به مشارکت حداکثری علاقهای ندارند؟ آیا نگرانی خاصی دارند؟
به اعتقاد من آنها از مشارکت حداکثری نگرانی دارند و اتفاقا نگرانی آنها بجاست. چون اگر مردم مشارکت حداکثری داشته باشند، ممکن است که کاندیداهای آنها رأی نیاورند.
فکر میکنید که در نهایت مشارکت مردم حداکثری خواهد بود؟
تلقی من این است که مردم نسبت به وظیفه خود هوشیاری پیدا کردهاند و ازاینرو به نظرم مشارکت قابلقبولی از سوی مردم صورت میگیرد.
نتیجه انتخابات به نفع کدام جناح خواهد بود؟
اگر مشارکت بالا باشد، نتیجه انتخابات هم به نفع جریان اصولگرا نخواهد بود.
فکر میکنید که چقدر از کرسیهای مجلس در اختیا اصولگرایان باشد؟
این بحث را الان نمیشود مطرح کرد چون همین الان در مجلس تعداد زیادی کرسی در اختیار اصولگرایان است. چراکه اصلاحطلبان الان حتی یک نفر رده پنج هم در برخی حوزههای انتخابیه ندارند. بنابراین نمیتوان گفت که آینده چهطور است. شما حوزه انتخابیه بندرعباس را ببینید که چه کسانی ماندهاند؟ تمام کسانی که بهنحوی ارتباطی با اصلاحطلبان داشتهاند، حذف شدهاند. این بهصورت طبیعی یا یک نفر از جبهه فراگیر اصولگرایان میآید یا یک نفر از جبهه پایداری.
مگر یکی از برنامههای اصلاحطلبان این نبود که برای عدم حضور تندروها از اصولگرایان معتدل حمایت کنند؟
بله. این راهبرد است ولی به این معنا نیست که کاندیدایی دارند. یعنی مثلا در حوزه انتخابیهای کاندیدا ندارند؛ بنابراین رقابت بین کاندیدای اصولگرای پایداری و اصولگرای غیرپایداری است. در این شرایط اصولگرای معتدل غیرپایداری مدنظر است. این غیر از آن است که اصلاحطلبان در جایی کاندیدایی داشته باشند.
افزودن نظر جدید