اعتراض قاضی به دروغ‌های متهمان

هفدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی پتروشیمی و ١۴ متهم دیگر درحالی برگزار شد که باز هم قاضی مسعودی‌مقام، رئیس دادگاه، خبر از تلاش برخی متهمان برای تحت‌تأثیر قراردادن دادگاه می‌داد. او خطاب به یکی از متهمان از تهدیدها و اعمال ازسوی متهم، اقوام، فرزند و برادرش خبر داده بود که البته ازسوی متهم رد شد. با‌این‌حال، با توجه به روند دادگاه، اعمال فشار از بیرون، اتفاقی عجیب نیست.

به گزارش اميدنامه به نقل از شرق؛ قاضی چندین‌بار در این جلسه نیز به متهمان نهیب زد که از دروغ‌گفتن و مظلوم‌نمایی خودداری کنند، زیرا به گفته او، در این دادگاه براساس ادله، مسائل مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

  قاضی خطاب به صمیمی:  از  یک جیب برداشتید در جیب دیگر گذاشتید
متهم صمیمی در جایگاه قرار گرفت و مدعی شد: مبلغ ریالی مندرج در کیفرخواست فاقد ادله است. عمده ارزهای خریداری‌شده در بازار فرعی و به نرخ آزاد بوده است. من نه ارز خریدم، نه ارز فروختم و نه دستور دادم، چطور از این موضوع منتفع شدم. سیاست‌گذار براساس سیاست‌های پولی و مالی کشور اقدام به اتخاذ سیاست‌ها می‌کند و اتهامات در کیفرخواست انطباقی با مصوبات بانک مرکزی ندارد. متهم صمیمى در ادامه گفت: استدعاى عاجزانه دارم درباره مسائل ارزى، از دستگاه‌هاى ذی‌ربط استعلام لازم به عمل آید یا کارشناسان امر را در دادگاه فراخوانده تا موجب تضییع حقى نشود. در مورد فروش ارزهاى مجتمع‌هاى دولتى باید بگویم این مطلب کذب محض است و نمى‌تواند اخلال ارزى محسوب شود. قاضى در مقابل گفت: از نظر شما هیئت‌مدیره هیچ‌کاره و خانم درى همه‌کاره است، همه اعداد را غلط مى‌خوانید. رقم‌هایى که شما گفتید خیلی بیشتر است و اگر هست لااقل اقرار کنید. پول‌هایى که از تبدیل ارز گرفتید و شرکت خریدید غلط است. شما ١٢٠ میلیارد گرفتید و شرکت خریدید. در یک سال ١٢٠ میلیارد کسر داشته است و شرکت‌هاى متعدد خریده‌اید. درمورد چند پتروشیمى و پترول باید رسیدگى شود و پرونده به دادسرا ارجاع مى‌شود تا به سایر اتهامات شما مانند پولشویى رسیدگى شود. شما از گفتن مطلب کذب ابایى ندارید، تمامى سرمایه شما طى این چند سال مشخص است و سرمایه‌گذارى شما بعد از خصوصی‌سازى به این شکل است که در کلى شرکت توانستید سرمایه‌گذارى کنید و همه آن ناشی از تغییر و فروش این ارزهاست. از صدف عسلویه، لردگان، ایلام، کازرون، فسا، جهرم، داراب و... که تمامى تاریخ‌ها استخراج شده و غیر از اینها اساسا شما درآمدى نداشتید. رئیس دادگاه تأکید کرد: اینکه شما مى‌گویید سرمایه‌گذار هستید و درآمد داشتید، باید بگویم که درآمدهاى شما طى سال‌هاى مختلف مشخص است و اساسا امکان ندارد که بتوانید این میزان سرمایه‌گذارى را داشته باشید. شما از این جیب درمى‌آورید و در جیب دیگر مى‌گذارید و مى‌گویید که دستور مدیرعامل است.
  پرونده ایران‌زمین تشکیل شد
رئیس دادگاه ادامه داد:‌ شما بعد از ورود به پی‌سی‌سی داراى حدود ٧٠ شرکت شدید و شرکت‌هاى شما و علایى‌رحمانى مشخص است، این همه کارخانه و هتل در انگلیس و افغانستان و در داخل را از کجا آورده‌اید؟ شما در ایران‌زمین هم بودید و الان پرونده آن تشکیل شده است. پترول با یک زدوبند جابه‌جا شده و چون بدهى داشتید تهاتر را انجام دادید، شما به شرکت‌ها بدهى داشتید و سپس آن را چند برابر کردید و پترول را نیز به دولت انداختید. قاضى مسعودى‌مقام خطاب به متهم صمیمى گفت: حداقل جزئى از صداقت را رعایت کنید. مظلوم‌نمایى درست نیست؛ شما یک کارمند جزء را مسئول همه‌کاره مى‌کنید؛ دفاعیات شما امروز بیانگر این است که خانم متهم درى همه‌کاره است. دستگیرى قریشى ارتباطى با شما ندارد، یک‌بار یک حقیقت را در دادگاه بگو.
  آقایان هر قدرتی دارند اقدام کنند، در این دادگاه با بن‌بست مواجه هستید
در ادامه جلسه دادگاه قاضی خطاب به وکیل متهم صمیمی، گفت: شما می‌گویید موکلان شما هیچ اطلاعی نداشتند و مدیران عامل بدون مصوبه هیئت‌مدیره اقدام کردند، نتیجه منطقی از اظهارنظر شما این است که مدیران عامل بدون اطلاع هیئت‌مدیره اقدام کردند، این‌طور نیست، مگر می‌شود هیئت‌مدیره از موضوعاتی به این مهمی اطلاعی نداشته باشد و کارمندان جزء مانند متهم دُری این کار را انجام داده باشند، در رأیی که صادر خواهد شد تمام مستندات، نگاه‌های مردم و مسئولان گذاشته خواهد شد، آقایان هر قدرتی دارند، اقدام کنند ما درباره تعهدمان در شعبه خودمان پاسخ‌گو هستیم، اینکه آقایان می‌گویند ما آنجا آدم داریم به همان‌جا مراجعه کنند. در این دادگاه با بن‌بست مواجه هستید. در ادامه این جلسه دادگاه حسینی، نماینده دادستان، خطاب به وکیل متهم صمیمی گفت: در کیفرخواست توضیح داده شده است و اتفاقاتی که در یورونست اتفاق افتاده منتسب‌به صمیمی است؛ عنصر مادی جرم نیز بیان شده است و مستند به فعل صمیمی هم است. در ادامه این جلسه دادگاه قاضی از متهم ملکی شمس‌آبادی خواست در جایگاه قرار گیرد، قاضی خطاب به این متهم گفت: شما ارز را آورده‌اید و فروخته‌اید و دوباره آن را خریده‌اید. اسناد اقتصاد نوین دراین‌باره وجود دارد. ارز‌هایی را که باید تسلیم پی‌سی‌سی می‌کردید، فروخته‌اید و مابه‌التفاوت آن را برداشته‌اید ارز‌ها را از داخل خریده‌اید؛ شما ارز را آوردید چرا فروختید؟ حاشیه نروید. صداقت را رعایت کنید از اظهارات کذب خودداری کنید.
  غیرمستقیم می‌فرستید تهدید کنند/ متهم:  تهدید نکردم
قاضی خطاب به این متهم گفت: تهدیداتی که کرده‌اید، اقدامات و فشار‌هایی که به سیستم‌ها وارد کردید؛ جناب‌عالی، اقوام، فرزند و برادرتان را به سیستم می‌فرستید و غیرمستقیم تهدید می‌کنند. سفره این مسائل برچیده شده است. متهم پاسخ داد: من کسی را تهدید نکردم و اطرافیانم این کار را نکردند. متهم شمس‌آبادى گفت: بعد از این همه سال باید اینجا محاکمه شوم، ام‌بى‌وارتر هیچ ارتباط تجارى و حقوقى با شاکى پرونده نداشته و تراستى نیست و هیچ ارتباطى با مبلغ ٦.٦ میلیارد یورویی ندارد. وقتى صرافى به من ریال مى‌داده فاکتور هم مى‌داده و براى ام‌بى‌وارتر مى‌فرستادم. در سال ٨٩ به بانک اقتصادنوین رفتم و در بستر کاملا قانونى انجام دادم، من با اعتماد به بانک ارز را واریز کردم، در سال ٨٩ همه‌جا نوشته شده اختلاف ارزى نیست. هر پولى به زندگى من آمده به‌عنوان تنخواه بوده است، من این وسط کاره‌اى نبودم. اگر این مقطع سه‌ماهه نبود این مسائل نیز نبود. قاضی بیان کرد: اظهارات شما با اظهارات مدیران ام‌بى‌وارتر در تعارض صددرصدى است. مدیران شرکت حرف شما را تأیید نکردند. سند ٣٠٠ میلیون مابه‌التفاوت را در اقتصادنوین ارائه کنید. شما در سه فقره بیش از ٣٠٠ میلیون عایدات داشتید. متهم شمس‌آبادى گفت: این پول‌ها به‌عنوان تنخواه پیش من مى‌ماند. رئیس دادگاه اظهار کرد: ثمن معامله تنخواه نیست. متهم شمس‌آبادى گفت: ارز متقاضى ارز حاصل از صادرات بوده است، من به‌عنوان نماینده حق‌العمل‌کار ام‌بى‌وارتر بودم و تصور نمى‌کردم بعد از ١٠ سال به‌دلیل اخلال در نظام اقتصادى کشورم محاکمه شوم، در خارج از ایران هیچ منافعى ندارم و بزرگ‌ترین جزاى من این است که حکم تبعید به من دهند. من ارز را از کف خیابان جمع نکردم و از بانک خریدم که حواله ارزى بوده است من فقط و فقط به بانک اقتصادنوین شعبه شیراز شمالى رجوع کردم. بانک اقتصادنوین این عملیات را به‌صورت قانونى و مشروع انجام داده و نهایتا من هیچ ارتباطى با پرداخت‌هاى هیزل نداشتم و نماینده هیزل در پی‌سی‌سی نبوده‌ام. من در خصوص این موضوع هیچ ربطی به انجام معاملات نداشتم و اطلاعى هم نداشتم. در ادامه متهم حمزه‌لو در جایگاه قرار گرفت و آخرین دفاع خود را تشریح کرد. متهم حمزه‌لو گفت: همه کسانى که مرا مى‌شناسند مى‌دانند بنده با هر چیزی تحت عنوان نمایندگى شرکت خارجى مخالفم، بنده نگذاشتم ملکى شمس‌آبادى وارد پتروشیمى شود، چه علتى دارد نماینده‌اى وارد شرکت بازرگانى شود و زمینه فسادى رخ دهد؟ بنده در بدو ورود نوشته‌اى را به مدیرعامل قبلى دادم که کنار او بنشینم. متهم حمزه‌لو در ادامه عنوان کرد: این چه بحثى است که هیئت‌مدیره نبودیم، تمام اتفاقات که انجام مى‌شده نه‌تنها هیئت‌مدیره پی‌سی‌سی بلکه ان‌پی‌سی، نماینده سازمان بازرسی و دستگاه نظارتى در جریان بودند و بعضا تشویق مى‌کردند، من تعجب مى‌کنم که مى‌گویند نمى‌دانستند. بنده در شرکت لردگان یک ریال سهم ندارم و براى انجام کارهاى خودش به امتیاز دانش فنى نیاز داشت که با ترفندهایى خریدارى شد. متهم حمزه‌لو گفت: من الان به‌عنوان بازنشسته تأمین اجتماعى زندگی مى‌کنم و نه در داخل و نه خارج شرکت اموالى نداریم و در خانه‌اى زندگى مى‌کنم که سال ٨٠ زندگى مى‌کردم.
  شریفی نیک‌نفس از من انتقام گرفت
او ادامه داد: من سعى کردم با ابزارى که در اختیار داشتم نظارت کنم، در زمان خود به شریفى یک حکم مشاوره معمولى دادم و بعدا هم از بنده انتقام خوبى گرفت و یک برگ از اطلاعات دوره خودم را به من تحویل نداد و کذب بود. متهم حمزه‌لو گفت: بنده دولتى‌ترین حالت شرکت بازرگانى پتروشیمى را شکل دادم، بخش خصوصى توقع تغییرات نداشت اما من اعتقادى نداشتم، حراست را حفظ و تقویت کردم. بنده شاکى ندارم، رأى دست شماست و ما تابع هستیم اما اصرار دارم گردش مالى که از بازرگانى گرفتید از اول مهرماه تا آذرماه ٨٩ را بررسی کنید. او خطاب به رسانه‌ها بیان کرد: ما از بابت روش تسویه محاکمه مى‌شویم و یک‌جورى ننویسید که شش‌میلیارد یورو تسویه نشده است.

 

افزودن نظر جدید